Moderaterna består av två partier – ett på kommunnivå och ett på riksnivå!

Efter Löfvéns jultal i helgen ville inte Moderatledaren Ulf Kristersson vara sämre, men dessvärre pekar allt på att Kristersson fortfarande är samma syltrygg som innan.

Jag ska erkänna att jag de senaste veckorna närt en viss förhoppning om att Kristersson till slut hade hittat sin ryggrad -särskilt efter flera uttalanden från både Kristersson och Busch Thor som pekade i rätt riktning, men dagens tal visar klart och tydligt att Moderaternas partiledare är samma fega krake som innan.

När man väl trodde att Moderaterna äntligen växt upp och klippt banden för gott till extremistpartierna L och C samt fokuserade på att bilda regering med KD, så verkar Kristersson nu vara tillbaka på ruta ett igen med en öppen famn gentemot Lööf och Björklund samt kalla handen till SD.

Under det senaste året har flera Moderatstyrda kommuner ute i landet – till exempel Vellinge och Staffanstorp – tagit bladet från munnen genom att stå upp för sin åsikt. Man ser heller inget problem med att aktivt ta stöd av SD i kommunpolitiken. Faktum är att en stor del av Moderatpolitikerna ute i landet är innerligt trött på partistyrelsens envisa bakåtsträvan som inte heller ger önskat resultat hos opinionsinstituten, detta stod klart redan vid Moderatstämman tidigare i år, men förhoppningarna att moderpartiet äntligen ska vända och ta sitt ansvar ser ut att grusas ännu en gång.

Sammanfattningsvis kan man säga att Moderaterna egentligen består två partier – ett kommunalt och ett på riksnivå, där de kommunala moderaterna är vassa med ett stort kurage, medan Riks däremot är slöa och fega. Hade partistyrelsen bara haft modet att våga följa kommunpolitikernas vilja så är jag övertygad om att framgångarna skulle följa i dess kölvatten.

Varför vågar man inte inse fakta? Svenska folket röstade inte för en Alliansregering, så varför envisas man då med att försöka sammansvetsa fyra partier som uppenbarligen inte är kompatibla?

Även om Kristersson lider brist på både kurage och ledarinstinkter samt framstår som en smula tafatt, så vet jag inte om det är Kristersson som ska bära hela skulden.

Partiledningen är de facto ett ok för Moderaterna, särskilt eftersom man inte lyckats skaka av sig Reinfeldts skugga och man skulle behöva genomföra en ordentlig utrensning för att kunna komma ut som ett nytt och fräscht parti med framåtanda, som dessutom har potential att nå sina mål.

Just nu framstår man mest som en trött gammal skiva på repeat och det verkar kvitta hur svenska folket röstar eftersom det alltid slutar med samma resultat – antingen en socialdemokratisk eller borgerlig regering och det som finns däremellan som en stor del av befolkningen vill se i en regering ignorerar man fullständigt!

splitter

7 reaktioner till “Moderaterna består av två partier – ett på kommunnivå och ett på riksnivå!

 1. Själv tror jag det är något helt annat vi ser. Sverige har länge haft vad jag kallar ett kommunist/nazist system. En dold elitisk klan har styrt landet hårt från toppen, det är inte partiledarna som leder, dom leder lika mycket som segelfartygets galjonsfigur leder fartyget. Alltså ett hårt toppstyrt system där dissidenter sorteras ut och elimineras så tidigt som möjligt. Endast regimtrogna välkomna. Vad vi ser är en utveckling där gräsrötterna bryter sig loss och alltmer styr lokalt själva, i öppet trots och utmaning mot centralmakten. Om det lyckas fortsätt kan det betyda att Sverige kan utveckla en real-demokrati. Alltså att lokala krafter kommer istället att styra de centrala. Andra symptom är att den traditionella MSM media alltmer vacklar och ersätts av samlade krafter av folkstyrda alternativmedia, något som centralmakten ilsket försöker motverka. Vi börjar se ett helt annat slags media, där bloggar som just jennypiper.blog och många andra har en liknade roll som en anställd journalist på en MSM dagstidning – fast oberoende, sedan utvecklas nu ”förstasidor” som sverigeidag.com som ersätter förstasidorna på traditionella media, med den stora skillnaden att läsaren kan alltså designa sin egen tidning.

  Gilla

 2. ”Alltså ett hårt toppstyrt system där dissidenter sorteras ut och elimineras så tidigt som möjligt.”

  Följande har jag mailat till: info@sverigedemokraterna.se;info@sd.se;jimmie.akesson@riksdagen.se;mattias.karlsson@riksdagen.se;richard.jomshof@riksdagen.se samt ytterligare fyra lokala SD-föreningar.

  Hej,

  Med anledning av Thoralf Alfssons uteslutning ur partiet har jag några viktiga frågor avseende SD:s principer och vad partiet egentligen står för.

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/12/19/11580323-ett-hapnadsvackande-och-sensationellt-brev-fran-partistyrelsen/

  Fråga 1: Sker det en islamisering av Sverige? Ja, nej – motivera.
  Fråga 2: Påverkas utvecklingen i Sverige av individer med annan bakgrund än svensk? Ja, nej – motivera.
  Fråga 3: Om en medlem påstår att det pågår en islamisering av Sverige, är detta ett ideologiskt avvikande påstående, som bryter mot SD:s principer? Motivera.
  Fråga 4: Om en medlem påstår att utvecklingen i Sverige påverkas av individer med annan bakgrund än svensk, är detta påstående ideologiskt avvikande från SD:s principer? Motivera.

  Vänligen,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s