På grund av den överhängande majoriteten män i Kina har internetsidor som förmedlar äktenskap med vietnamesiska kvinnor blivit big business!

Flera decenniers familjepolitik baserat på ett-barns-regeln, har skapat en gapande demografisk skillnad i Kina med tiotals miljoner mer män än kvinnor.

Men lösningen för alla singelmän finns nära – ett bröllop med vietnamesiska brudar, som är pressade av fattigdomen hemma och därför villiga att gifta sig med någon som befinner sig på tusentals mils avstånd, är bara ett klick och några tusen dollar bort.

Internetsidor som Zhongyuelove.com fyller tomrummet för ogifta kinesiska män och websidan skriver bland annat att ”vietnamesiska kvinnor är en välsignelse för den här gruppen av män eftersom de är rena, vackra och traditionella samt innehar mildhet och dygd likt kinesiska kvinnor, men även det exotiskt romantiska hos en utländsk brud”.

Matchmaking-avgiften för att sammanföra dessa ungkarlar ligger på cirka 4.000 USD, vilket inkluderar ej återbetalningsbara blind-dates samt en ospecificerad ”medicinsk undersökning” som sker före bröllopet om allt går bra. Avgiften täcker inte bröllopsgåvor till brudens familj eller transportavgifter för bruden och brudgummen.

För de som oroar sig över möjligheten med misslyckade äktenskap och det luddiga förmedlingssystemet som lockar bedragare på båda sidor av gränsen, har Zhongyuelove en FAQ-sektion som erbjuder försäkringar kring VISA-processen för en utländsk brud samt uppmanar brudgummarna att vara ärliga om deras inkomst, levnadssituation och eventuella funktionshinder.

Under fliken ”känsliga frågor” fördjupar man sig i vietnamesiska kvinnors skönhet och etik samt diskussioner om sannolikheten för att de rymmer efter äktenskapet efter att avgifterna har betalats.

Matchmaking är vanligt i Kina, men handeln med utländska brudar har fullkomligen exploderat under de senaste åren tack vare män som är rädda för ett liv i ensamhet, samtidigt som brudpriser och hemgifter för kinesiska kvinnor kraftigt ökar.

Det finns inga officiella siffror, men experter tror att tiotusentals kvinnor från Myanmar, Laos, Vietnam och Kambodja kommer till Kina varje år för att ingå äktenskap.

Många gör det frivilligt tack vare websidor som förmedlar tjänsterna, såväl som formella och illegala nätverk med mäklare på båda sidorna om gränsen. Andra luras att flytta för att arbeta, men kidnappas istället och tvingas gifta sig.

Websidor som www.0084520.com erbjuder och rankar de potentiella brudarna efter popularitet samtidigt som man visar bilder av lyckliga äktenskapsceremonier, komplett med vietnamesiska koniska hattar och Ao Dai-tunikor, buketter av blommor, leenden och alkohol.

Många andra sidor, alla med QR-koder som login och oändliga foton av kvinnor att skrolla igenom, frestar med löftet om kärlek för Kinas bortglömda män.
”Om du alltid får kalla handen eller avvisas, så välkomnar vi dig till Vietnam för att njuta av en annorlunda matchmaking-erfarenhet.”

Fascinerande – det verkar vara en jättemarknad! Snart blir väl det verklighet i Sverige med tanke på alla ensamkommande män som vi huserar i landet. I och för sig verkar det redan finns en marknad med tanke på alla svenska män som åker till Asien för att hämta hem en fru.

https://citizen.co.za/news/news-world/2050132/marriage-just-a-click-away-for-chinas-desperate-single-men-2/?fbclid=IwAR2yV5-E4Fj7AA8QMp594tlI6CN7lNsEa2FYg3vzJRRUax0VDb8Y4yV0Aoc

CHINA

Annonser

En reaktion till “På grund av den överhängande majoriteten män i Kina har internetsidor som förmedlar äktenskap med vietnamesiska kvinnor blivit big business!

  1. Det lär bli lika i Sverige- massinvandring av män- överskott av män blir bussiness åt några få.
    Vad ska alla dessa invaandrade män göra? ……

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s