Det är dags för ännu en menlös omröstning i kammaren och snart är det jullov i riksdagen!

Idag är det dags för budgetomröstningen och allt pekar på att budgeten från M+KD kommer bli förstahandsvalet, såvida SD kan tänka sig att stödja den. Sedan väntar en ny statsministeromröstning på fredag – denna gång om Stefan Löfvén. Efter två veckor av kafferep, långdragna diskussioner och framförallt käbbel – som antagligen bara är ett spel för gallerierna – är det således dags att på nytt testa en statsministerkandidat.

I måndags bestämde sig dock Centerpartiet för att säga nej till Stefan Löfvén efter att Socialdemokraterna vägrat avsäga sig statsministerposten i en eventuell koalitionsregering och igår kom beskedet slutligen även från Jan Björklund och Liberalerna som också kommer att rösta emot Löfvén på fredag.

Således kommer hela statsministeromröstningen att vara totalt menlös, eftersom alla vet resultatet på förhand. Det är en helt onödig och tidsödande process, precis som allt annat som har kretsat kring den uteblivna regeringsbildningen.

Tre månader har förflutit sedan svenskarna gick till valurnorna och jag måste säga att talmannen mest slösat bort tiden på ingenting. Vissa kandidater har fått onödigt mycket tid, till exempel Löfvén som behövde extratid för att sondera, men i slutändan ledde det ändå inte någonstans.

På tre månader har vi haft en statsministeromröstning och på fredag den andra, som vi redan vet kommer att falla. Hade det varit lite tåga i talmannen hade han direkt efter omröstningen på fredag deklarerat att man röstar om Annie Lööf på måndag nästa vecka och Ulf Kristersson på onsdag, sedan utlyser man nyval på fredagen om man inte kommer i mål med dessa omröstningar.

Det tror jag dock inte herr talman har tänkt, utan här handlar det uppenbarligen om att taktiskt fördriva tiden. Nästa fredag eftermiddag börjar riksdagens jullov, så det lär inte lösa sig innan dess utan denna fars lär fortsätta efter nyår.

Men Sverige rullar på trots detta – övergångsregeringen har till och med undertecknat ett FN-avtal som kommer att ha enorm påverkan på både landet och kontinenten utan att först genomföra en konsekvensanalys. Dessutom slår brottsstatistiken i taket och jihadisterna står som spön i backen, medan både polisen och Säpo har bakbundna händer – polisen på grund av resursbrist och den sistnämnda för att de sedan lång tid tillbaka fullständigt tappat kontrollen över alla extremister som befinner sig i landet. Det är bara ren tur att vi hittills inte råkat ut för en liknande terrorattack som skedde i Strasbourg igår kväll!

Men skulle man fråga folk på stan om de känner sig nöjda med tillvaron så tror jag att majoriteten skulle säga ja. Det lackar mot jul och ledighet, god mat, bra TV-program, social samvaro – allt sådant som får den lilla människan nöjd. Detta vet man i Rosenbad och känner därför ingen press på sig att nå fram till en lösning i år.

Igår skrev jag ett inlägg med titeln ”Hur många fler måste dö innan våra politiker förstår allvaret?”, som handlade om att många medborgare dör i väntan på vård eller utebliven vård på grund av misstag och feldiagnoser. Svaret på den frågan är nog att väldigt många kommer att avlida på grund av brister i vården samt uteblivna resurser – detsamma gäller de som dör på grund av våldet på våra gator och torg. Våra politiker är nämligen inte intresserade av att ta sitt ansvar, eftersom de inte vet vad de ska göra åt den situation som de själva har skapat. Svenska folket i sin tur är så hårt hjärntvättade att de flesta troligen aldrig kommer att vakna upp.

Mitt i allt står vi som för länge sedan insett vartåt det barkar och tiden går så långsamt…

time

 

Annonser

7 reaktioner till “Det är dags för ännu en menlös omröstning i kammaren och snart är det jullov i riksdagen!

  1. Ska det inte vara tvingande att först göra en konsekvensanalys?
    Borde det vara så att alla beslut fattade utan sådan vara ogiltiga?
    Tips på bra reportage om Sverigebilden, som jag ser det ovanligt opartiskt för att komma från SR.

    [audio src="https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/6663889.mp3" /]

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s