Turkiet fortsatt missnöjda med Sverige

Turkiet har som bekant fortfarande inte godkänt Sveriges Natoansökan och har tidigare insisterat på att man inte kommer godkänna medlemskapet förrän vi uppfyller en lista på tio punkter som inkluderar skyldigheter att bekämpa terrorism och islamofobi. De återkommande koranbränningarna i Sverige har inte heller förbättrat Sveriges chanser att gå med i krigsalliansen och förra månaden uttalade Erdogan att han inte skulle skriva under på anslutningen så länge som Sverige tillåter att hans heliga bok Koranen bränns och slits sönder.

Turkiets justitieminister Yilmaz Tunc lät i dag meddela i en intervju med A Haber att man fortfarande väntar på att Sverige ska ta konkreta steg i sina ansträngningar för att bekämpa terrorism och godkänna Turkiets utlämningsförfrågningar.

-”Sverige måste vara lyhört både när det gäller attacker mot den heliga Koranen, att inte tillåta dem och om våra utlämningsförfrågningar. Jag vill också uttrycka att vi förväntar oss en mer positiv inställning från Sverige i denna fråga. Det turkiska parlamentet kommer att bedöma i vilken utsträckning Sverige har uppfyllt sina åtaganden att bekämpa terrorism när de återvänder från semestern framåt hösten. Stockholm har hittills avvisat de flesta av Ankaras utlämningsförfrågningar. Vi lämnade in 28 utlämningsförfrågningar till Sverige och 22 av dem avvisades. Nio av de misstänkta tros tillhöra Kurdistans arbetarparti (PKK) och åtta är från Gulenist Terror Group (FETO), som försökte störta den turkiska regeringen med våld 2016.”

Medan detta gör den svenska regeringen nervös, är vi många som glädjer oss så länge vi slipper vara en del av krigshetsarnas klubbgemenskap. Fortsättning lär följa och förhoppningsvis fortsätter Turkiets missnöje med Sverige även framöver.

#followthemoney

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkiye-awaits-lagging-sweden-to-fulfill-extradition-requests

3 reaktioner till “Turkiet fortsatt missnöjda med Sverige

Lämna en kommentar