Ännu en sektor där det saknas pengar samtidigt som vi har oändligt med resurser till Nato och utrikesprojekt

Som jag tidigare belyst är det inte bara svenska skolan som håller på att gå under eftersom det saknas pengar i kommunerna, även vårdsektorn är precis som tidigare hårt drabbade med en mycket dyster framtidsprognos.

Sjukvården i Stockholm är det senaste exemplet, där regionens tjänstemän tagit fram ett första budgetunderlag för 2024 som visar ett rekordunderskott på 1,7 miljarder, där en sparchock väntar nästa år. På Södersjukhuset och Danderyds sjukhus flaggas det även för personalminskningar.

Akutsjukhusen som står för 40% av kostnaderna är den största utgiftsposten och för att slippa underskott i år har sjukhusen fått två miljarder extra, men det hjälper knappast inför nästa år. Alternativet är en skattehöjning, att låna pengar eller att sätta hårdare press på höjda statsbidrag från regeringen.

Detta är dock inget lokalt problem – över hela Sverige kämpar regionerna mot skyhöga kostnader, vilket leder till sparpaket som hotar såväl verksamheten som patientsäkerheten samtidigt som det råder personalbrist pga låga löner och dåliga arbetsvillkor med resultatet ökade vårdköer samt ökat lidande.

På samma gång som kommuner och landsting blöder eftersom regeringen inte skjuter till mer pengar, finns det oändligt med pengar till exempelvis ett dyrköpt Natomedlemskap samt att bistå Ukraina med pengar och vapen som regeringen själva deklarerat är den viktigaste prioriteringen så länge det krävs.

Kostnaderna för massmigrationen och bidragssystemet är en annan springande punkt där man aldrig pratat om varken nedskärningar eller sparpaket, trots att de årliga kostnaderna är skyhöga. Skulle man för övrigt ta ett nationellt beslut om att stoppa gratis tolk i regioner och kommuner till alla som bott i landet i mer än två år hade man åtminstone sparat drygt en miljard kronor, men regeringen Kristersson har som synes ännu inte uppfyllt det vallöftet heller utan likt så mycket annat begravt det i en utredning.

Obegripligt att inte fler upplever att det sticker i ögonen när det hela tiden saknas pengar till den egna befolkningens välfärd trots det höga skattetrycket för de få som arbetar samtidigt som regeringen spenderar otaliga miljarder på sådant som ger dem själva en skjuts i karriären och fyller på det privata bankkontot.

#followthemoney

https://www.svd.se/a/mQdKAp/stockholmssjukvarden-star-infor-sparchock

7 reaktioner till “Ännu en sektor där det saknas pengar samtidigt som vi har oändligt med resurser till Nato och utrikesprojekt

  1. Jaa invandringen kostar cirka 300 miljarder netto årligen och ökande typ 20 miljarder årligen så länge 100 000 per år BUT gäller… 5% av BNP försvaret var 4% förr nu strax över 1% där har vi en stor del av förklaringen att det funnits medel till invandringen. NU NATO blir det minst 2% och en massa engångskostnadervid expsnsionen….700 000 arbetsföra som inte jobbar….. massor med undanträngningar osv….. OCH VILKEN NYTTA GÖRS DETTA? eller är det bara för att hoppas på fler röster……. ??? MEN varför sades inget om detta i MSM…. köpta förmodligen….. OSSÅ detta i Ukraina som kostar brethavet…..t även för oss… till vilken nytta? För demokratin? Nja mer det militärindustriella komplexet……. Och varför fick vi inte rösta…. ”alla gillade”…. isf ännumer lämpligt att låta folk rösta vid valet 2022….. kanske stödet fördeltagande i NATO aldrig har varit 50% menar ”polls” är en sak vad vanligt folk tycker efter en debatt kan vara annat…… Vi är nu deltagare i en nedmontering av europa…. inte kommer USA att rädda oss i första hand…..vi kommer att sjuka som en gråsten i havet…

    Gillad av 1 person

  2. Man blir förbannad när man läser det, det sjuka i sammanhanget är att detta har politikerna vetat om i ca 30 års tid men inte gjort något åt det. Redan på 80-90-talet var det på tapeten att det kommer saknas personal för att kunna bemanna vården, allt de sa då var att det tar vi hand om. Nu på senare tid låter det så här- Nu måste vi hjälpas åt för att lösa krisen på personal! Vadå hjälpas åt, politikerna har vetat om detta i ca 30 års tid men valt eller mer rätt sagt aktivt valt att inte göra något åt situationen. Nu sitter tyvärr alla som arbetar inom vård, sjukhus och äldrevård med Svartepetter, har svårt att se att någon hjälp kommer komma, pengarna som borde finnas i systemet har gått till invandring, Sida, kriminalitet och nu även till Ukraina.
    Eftersom politikerna prioriterar områden som bistånd, bidrag och invandring så räcker inte pengarna till det mest elementära inom vårt samhälle, det blir som vanligt den svenska skattebetalaren som får betala med sämre service, fast vi har ett sjukt högt skattetryck på allt från el till momsen, jag hoppas fler ställer sig frågan – Vart fan tar pengarna vägen!

    Gillad av 2 personer

  3. Det är inte konstigt att folk inte ser vad som pågår. jag är född 1952 och när jag gick i skolan på 60-talet när man startade upp EEC som väl var embryot till EU. Då skrämdes man med kommunism, svält och atomvapen. Och nu inför man kommunism över hela världen.
    Det är väl bara att konstatera att det under hela mänsklighetens historia varit de rika som har haft makten.
    Sedan kan man fundera på hur allt blev till och jag har inte funnit svaret i bibeln eller vetenskap (Darwin) . Jag tror på att allt är energier och att vi kan skapa våra liv och tillvaro genom att ha rätt frekvens inskruvad till universum. Det är så klart en vetenskap, kvantfysiken. Ordet vetenskap används av makthavarna på ett felaktigt sätt, det betyder inte att det är det enda rätta.

    Att tro på frekvenser och att för att få kontakt med universum så gör man tvärtom än vad som står i bibeln. Enligt bibeln ska man tro på en gud och älska sin nästa och se på sig själv som en syndig varelse. I kvantfysiken ska man älska sig själv och man har rätt att önska sig allt vad man vill ha av universum. Om man älskar sig själv älskar man andra.
    Så jag tar avstånd från de religioner som används politiskt, kristendomen, judendomen, islam. Jag anser att de är påhittade av makthavarna för att tjäna deras intressen.
    Så därför protesterar jag mot att bli uppmanad att be till globalisternas gud.

    Jag vet att healing fungerar men inte på det sättet som globalisterna har framställt det som. De visar gudstjänster där förlamade har rest sig ur rullstolar eller tar bort tumörer genom handpåläggning. Jag ser sådant som att globalisterna vill att vi inte ska veta .
    Kanske har mänskligheten haft dessa kunskaper för länge sedan ?

    När det gäller sjukdom och bot så vet jag hur de ljuger men även bland de alternativa saknas kunskap om frekvenser och kroppens självläkande förmåga.

    Myndigheterna har givit oss direkt felaktiga kostråd . Lars Bern har skrivit bok om det och startat en förening för metabol hälsa. Karl Erik Nordin skrev boken ”Och cancern bara försvann” Annika Dahlqvist gick i spetsen för att visa vilka felaktiga kostråd vi fick, ändå kavlade hon upp och tog sprutorna.
    Det är så det är, de som tror på att skolmedicinen är till för vårt bästa men säger att covidvaccinet är ett biologiskt vapen försvarar alla de andra vaccinen.
    Det har alltid varit censur av det som skadar Big Pharma. Om vi hade avslöjat bluffen av vaccin från början hade globalisterna inte kunnat lurat oss med pandemier och vaccin.

    I veckan som var hade vi min mans dotter här och hon är operationssköterska och det blev en kort dispyt mellan oss när jag hävdade att det var aldrig någon pandemi och smitta. Sjuksköterskan blev väldigt upprörd för de hade haft så mycket patienter och fått arbeta övertid.
    Det här har ju globalisterna planlagt i decennier inom alla områden i samhället. Det räckte inte med oss som redan bor i Sverige utan man fixade hit flyktingar för att belasta vår offentliga sektor.
    Sjuksköterskan tror att folk inte vill söka till utbildningar. Jag tror att det inte finns tillräckligt med utbildningsplatser. När mina barn gick på gymnasiet skulle alla utbilda sig inom media eller restaurang.
    Efter valet 1994 satte man igång med att privatisera och företag fick gå med på att uppnå klimatmål för att få anbuden. Det gick bra att köra buss i tio år med den utbildningen jag fick 1986. Efter privatiseringen av kollektivtrafiken måste jag nu under 5 år genomgå 5 utbildningar som inte gör att jag klarar jobbet bättre utan det är för att indoktrinera mig i att vara politiskt korrekt.
    Och så kom värdegrunden som är fina ord som ingen följer.

    De har organiserat i alla instanser att det ska vara brister, det senaste är veterinärer.
    De har ju också drivit propagandan att vi är för många på klotet så det ingår i deras hemska plan att få oss att tro att det är så. Kanske blir det så om vi ska fortsätta att att trakta efter globalisternas livsstil med en digitaliserad värld.

    På hela sitt arbetspass har sjuksköterskan endast 30 minuters rast. Naturligtvis blir det processad och mikrad mat som man slänger i sig alldeles för fort.
    Hur kan vi ha så dåliga arbetsförhållande när vi under största delen har haft en socialdemokratisk regering.

    Det kan jag tala om för er. Det är globalisterna som styr. De ger direktiven till politikerna och fuskar med valresultaten om de inte utfaller till deras belåtenhet.

    Det är så subtilt det som globalisterna har byggt upp. Att hela tiden skapa motsättningar mellan människor . Vi bråkar med varann om deras lögner.
    Globalisterna äger media och utbildningsväsendet.
    Jag misstänker att det är bara på pappret de ger bort alla miljarder.

    Vilka är globalisterna i Sverige och vilka är bara fega stackare som lyder dem vilket det är av hot eller muta ?

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar