Ingen ifrågasätter att stödet till Ukraina på skattebetalarnas bekostnad sker helt okontrollerat

Redan förra sommaren började det ifrågasättas vart alla miljarder dollar och vapen/ammunition som skickats till Ukraina egentligen tar vägen, når det ens fram till Kiev eller försvinner det i ett svart hål på vägen. Som jag rapporterade om i maj konstaterade den amerikanska generalinspektören för försvarsdepartementet, Robert Storch, då att Ukrainakonflikten har gett ytterligare grogrund för mutor, kickbacks och stölder utöver det som redan tynger landet, vilket han presenterade i en rapport inför den amerikanska kongressen i samband med kvartalsrapporten för de 113 miljarder dollar i bistånd som USA skickat till Kiev.

Med hänvisning till en rapport från det amerikanska försvarsdepartementets generalinspektör, visar det sig nu att Pentagon inte har någon information om vad som hände med de vapen till ett värde av 62 miljoner dollar som överförts till Kiev.

Enligt rapporten har rapportering och spårningsproblem mellan amerikanska och ukrainska styrkor lett till brist på information om vilken utrustning som kan ha förstörts, förlorats eller omdirigerats. Rapporten understryker att bristen på information om utrustningsförluster ökar risken för att Pentagon inte kommer att kunna föra register över vapen som överförts till Ukraina.

Det europeiska kommandot för de amerikanska väpnade styrkorna har heller inte tagit emot systematiska och detaljerade rapporter om förlusterna av utrustning från ukrainska väpnade styrkor, trots att sådana rapporter tillhandahålls.

Enligt materialet var tiden från den första förlusten av militära föremål till inlämnandet av en slutlig förlustrapport 301 dagar, fast kravet är att en rapport lämnas in inom cirka 30 dagar.

Dessutom analyserade den amerikanska sidan inte om vapnen som överfördes till Ukraina föll i händerna på den ryska militären.

Här sker uppenbar penningtvätt framför våra näsor med hjälp av medborgarnas skattemedel som missbrukas hej vilt och ingen pratar om att det helt saknas kontroll på var såväl pengar som vapen egentligen hamnar.

Varför ställer ingen våra beslutsfattare mot väggen och kräver redovisning av exakt hur våra skattepengar har använts för att bistå Ukraina?

Meanwhile in Bryssel…. stod Ukrainas president Zelensky på nytt och frotterade sig med politikeradeln i dag medan hans eget folk dör som flugor på slagfältet, orerandes om ett historiskt ögonblick när ännu ett säkerhetsavtal som utlovar bland annat fortsätta vapenleveranser och annat bistånd under flera år framöver skrivits under med den korrupta nationen som fått en gräddfil in i unionen trots att det går emot allt sunt förnuft.

#followthemoney

#vibetalar

https://dailycaller.com/2024/06/26/pentagon-62-million-ukraine-weapons-aid-lost-destroyed-doesnt-know-which/

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/direktrapport-forsamrat-sakerhetslage?inlagg=72839b8b5b86e6e14541702c5771e282

5 reaktioner till “Ingen ifrågasätter att stödet till Ukraina på skattebetalarnas bekostnad sker helt okontrollerat

  1. Hur USA kontrollerar sitt bistånd har jag ingen kunskap om men vad det gäller bistånd från Sverige och Europa så finns det kontrollanter på plats i Ukraina. Biståndet fungerar ju inte så att vi skickar pengar!! Det handlar om fiktiva pengar som i slutändan går tillbaks till vår egna industrier. Din Putinpropaganda börjar ta totalt orimliga proportioner.

    När ska du börja rapporterade om hur Ryssland bistår diktaturer i Afrika för att få diamanter och guld för att finansiera sitt imperialistiska krig i Ukraina??

    Gilla

    1. Det finns ingen som kontrollerar var alla vapenleveranser hamnar – oavsett om de kommer från USA eller Europa och det är inte Putinpropaganda att peka på hur våra skattemedel missbrukas.

      Vilka är kontrollanterna på plats som säkerställer att pengarna från Europa inte går till helt andra saker än det som de är tänkta för? Varför redovisas inte detta regelbundet om så är fallet och varför har det skett flera mutskandaler inom bland annat armén om våra s k ”kontrollanter” håller ett öga på att allt går rätt till?

      Och som jag sagt till dig så många gånger förr – varför är du här Koba om du upplever att denna sida bara delar rysspropaganda?

      Gilla

      1. Jag tror ”Koba” hänger här för att hen egentligen vill veta vad som verkligen pågår och få info som inte filtreras av MSM! Det är likadant på andra regimkritiska bloggar…

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar