Danmark det första landet i världen att införa en riktig koldioxidskatt på jordbruket

Som jag skrev om tidigare i år planerade den danska regeringen att införa en skatt för bönder på växthusgaser som produceras av deras boskap och detta har man nu fattat beslut om så att det framledes ska kännas i plånboken om jordbruket ”förorenar”.

Enligt skatteminister Jeppe Bruus innebär det ”historiska gröna avtal” som regeringen och förhandlingsparterna presenterade tidigare i veckan, att jordbruket från 2030 måste betala en skatt på 300 DKK per ton CO₂ och från 2035 stiger skatten till 750 DKK per ton. Detta kommer initialt att bli föremål för ett inkomstskatteavdrag på 60%.

Den nya skatten förväntas enligt Bruus i hög grad bidraga till landets mål att minska utsläppen med 70% från 1990 års nivåer i slutet av decenniet samt att i slutändan uppnå koldioxidneutralitet.

-”Vi kommer att ta ett stort steg närmare att bli klimatneutrala år 2045 och denna storartade åtgärd är ett sätt för Danmark att bli det första landet i världen att införa en riktig koldioxidskatt på jordbruket.”

Åtgärden förväntas drabba mjölkbönderna mest, med tanke på att en genomsnittlig dansk ko producerar cirka sex ton CO2-ekvivalenter per år (grisar och får släpper ut betydligt mindre gas).

Mjölkuppfödning ”tros” vara en stor bidragande faktor till den mänskliga växthusgasproduktionen och enligt FN:s miljöprograms uppskattningar står boskapen för cirka 32% av metanutsläppen orsakade av mänsklig aktivitet.

Danmark är en stor boskapsproducent, med sitt nuvarande boskapsbestånd på nästan 1,5 miljoner enligt Danmarks statistik. Det skulle ge mer än 400 miljoner dollar per år i koldioxidskatter.

Och där har vi den verkliga anledningen – stora pengar att tjäna på klimatförändringar som bäst uppnås genom att återkommande förse folket med skräckpropaganda.

Vilket land blir först att följa efter Danmark? Den svenska regeringen som redan har vanan inne att köra över folket i alla viktiga frågor har säkert redan förberett förslag som kommer få de svenska bönderna att slå bakut, men som all annan skadlig politik kommer pressas igenom med hjälp av den köpta majoriteten i riksdagen.

Allt detta är en del av FN:s Agenda 2030. Klimatförändringar, Covid, växtbaserad mat är lögner för att främja denna agenda.

Det måste vara en slump att det fiktiva ”fågelinfluensaviruset” magiskt har hoppat till boskap och nu står människan på tur (Finland har redan ett färdigt vaccin som man ska börja ge till riskgrupper), vilket ger globalisterna den perfekta möjligheten att förbjuda försäljning av alla fjäderfän, ägg, nötkött och mejeriprodukter. Beskattning av kofjärtar blir grädden på moset för att få bönderna att ge upp enligt plan.

Nedanstående kommentar som jag sett i flödet passar bra som avslutning.

”Kol är oumbärligt för livet. Växter använder kol för fotosyntes och producerar syre till alla djur. Kolets överflöd, dess unika mångfald av organiska föreningar och dess ovanliga förmåga att bilda polymerer vid de temperaturer som vanligtvis förekommer på jorden, gör att detta element kan fungera som ett gemensamt element i allt känt liv. Det är det näst vanligaste grundämnet i människokroppen, i massa (ca 18,5%) efter syre. Dessa representanter, som ser sig själva som gröna, är den verkliga fienden till allt liv.”

#followthemoney

#scam

https://www.regeringen.dk/nyheder/2024/regeringen-og-parterne-i-groen-trepart-indgaar-historisk-aftale-om-et-groent-danmark/

3 reaktioner till “Danmark det första landet i världen att införa en riktig koldioxidskatt på jordbruket

  1. Förhoppningsvis kommer folk att förstå att alla de medel som tas från oss till ”klimatåtgärder” till liten del, om ens någon, används på rätt sätt utan medlen spenderas för att försämra vanligt folks liv…. medan eliten frossar och lever gott….. som kommiserna…..

    Gillad av 2 personer

  2. Svårbegripligt att vi har valt ledare som vill oss illa. -Förgifta oss med ‘mediciner’, förstöra vår kultur genom folkutbyte, förstöra vår miljö och sabotera energiförsörjningen, starta krig och svälta oss. Herregud, koldioxid är en förutsättning för allt liv på jorden! -Den ska bort.

    Orwells 1984 var antagligen en fantasi då den skrevs. Nu har berättelsen blivit verklighet.

    Ännu svårbegripligare är att de flesta av oss fortsätter att rösta på dessa politikeridioter. Inte jag och några till.

    Gillad av 2 personer

  3. Man undrar ju hur långt galenskapen ska kunna drivas innan det blir revolution och högafflarna plockas fram i Danmark? Känns som att danskarna har kortare stubin är ”di svenske” som har ca 40 års reaktionstid? I normalare länder som Holland, Frankrike och Belgien reagerar folken närmast på stubben mot idiotpolitikernas galna planer!

    Gilla

Lämna en kommentar