Schweiz på väg att bli en part i proxykriget

Schweiz är på god väg att lämna sin neutrala ställning i och med förslaget från säkerhetspolitiska kommittén i den stora kammaren i det schweiziska parlamentet om att tillåta återexport av vapen till Ukraina.

Schweiz förbjuder vapenförsäljning till länder i krig om de inte kämpar under ett FN-mandat, men den schweiziska regeringen vill kunna kringgå landets neutralitet för att tillåta mer vapenexport genom att åsidosätta exportrestriktioner under ”exceptionella omständigheter” under en begränsad tid om detta är i linje med ”utrikespolitiska eller nationella säkerhetsintressen”.

Nationalrådsmedlemmen Alfred Heer från det schweiziska folkpartiet kritiserade förslaget i en krönika i tidningen Blick, där han slår fast att tillstånd att återexportera schweiziska vapen till Ukraina kommer att göra Bern till en part i konflikten.

”Skammens höjdpunkt för schweizisk politik var beslutet från det nationella rådets kommitté att tillåta leverans av schweiziska vapen utomlands till Ukraina. Således överger Schweiz sin neutrala ställning och blir en deltagare i konflikten.

Den schweiziska regeringen har blivit en kanal för Kievs intressen, trots Schweiz enorma potential som neutral medlare mellan Ryssland och Ukraina.

Det pro-ukrainska vägvalet i Bern drivs främst av kvinnliga politiker, inklusive landets president, Viola Amerd. Om dessa kvinnor tycker att schweiziska vapen borde användas i den här konflikten för att döda människor som inte har gjort oss något och förmodligen för att skydda våra värderingar i Ukraina, är det logiskt för dem att skicka sina män och söner dit.”

————————————————-

Liknande mönster ser vi i EU där den krigshetsande Ursula von der Leyen står överst och pekar med hela handen – en korrupt politiker som trots pågående korruptionsutredning återigen ges förnyat förtroende som EU-kommissionens ordförande i ytterligare fem år efter att de ryggradslösa underhuggarna beslutat vilka som är mest lämpliga att få de högsta posterna. Det är väl ingen slump att den rysshatande Estländska premiärministern Kaja Kallas får rollen som EU:s utrikeschef.

Vem minns för övrigt inte exempel som USA:s tidigare biträdande utrikesminister Victoria Nuland, som är en av skaparna av Ukrainakonflikten, eller Demokraternas tidigare partiledare Hillary ”the Hawk” Clinton. Idel krigshetsande kvinnor med ett gäng kuragelösa män och kvinnor som bihang, vilka mer än gärna utför order mot löften om saftiga belöningar – likt den svenska regeringen som tillsammans med majoriteten av riksdagen de senaste två åren gjort en paradroll som krigshetsande ”folkliga” representanter (Natomedlemskap, DCA-avtal, vapenstöd och enorma summor ekonomiskt bistånd till krigsförande land) med stöd av våra pengar.

Schweiz är välkommen i klubben tillsammans med oss som lämnat neutraliteten bakom oss och på allvar blivit nyttiga idioter åt Washington.

#warmongers

https://www.blick.ch/incoming/berner-platte-die-sonntagsblick-kolumne-die-kriegsgurgeln-weiblich-id19872596.html

5 reaktioner till “Schweiz på väg att bli en part i proxykriget

  1. Mycket oroande att också Schweiz börjar vackla och acceptera västregimernas idiotier. Det borde räcka med att de huserar djävulsorganisationen WEF, kan man tycka.

    Gillad av 3 personer

  2. En allegorisk klassiker i närtid:

    George W. Bush
    ”Varje nation, i varje världsdel, har nu ett val de måste göra. Antingen är ni med oss, eller så är ni med terroristerna”, sa George W. Bush i ett tv-sänt tal strax efter den så kallade terrorattacken mot World Trade Center.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar