Klusterbombsattacken vi inte pratar om

Trots att det skedde två terrorattacker i Ryssland i går är det bara händelsen i den ryska delrepubliken Dagestan som får utrymme i massmedia, där två kyrkor och en synagoga attackerades, vilket fick till följd att minst 15 poliser, en präst och en kyrkvakt dödades medan många personer skadades.

Den dödliga ukrainska klusterammunitionsattacken på en fullsatt strand i Rysslands Sevastopol i går har däremot hamnat i skymundan och Pentagon har vägrat att kommentera.

Den ukrainska attacken, utförd med USA-levererade ATACMS-missiler, dödade minst fyra personer, bland dem två små barn och skadade cirka 151 personer enligt lokala tjänstemän. Fyra missiler fångades upp av luftvärn, medan en femte avvek från sin slutliga bana och detonerade sin klusterstridsspets över den välbesökta Svartahavsstranden.

När tidningen Ria Novosti frågade Pentagon om användningen av vapen från USA i anfallet på söndagen svarade en tjänsteman ”vi har sett rapporterna och har ingenting att säga.”

Missilattacken fångades på en video som har dykt upp på nätet och påstås visa ögonblicket då långdistansmissilen beväpnad med klustervapen exploderade i luften. Videon visar människor vid stranden i ett område som heter Uchkuevka i den norra delen av hamnstaden. Några av besökarna på den fullsatta stranden kan ses titta mot himlen, medan andra ses springa i panik på jakt efter skydd när ljudet av en exploderande missil kan höras i klippet. Enligt Oleg Komarov, chefen för Sevastopols räddningstjänst, drabbades de som befann sig vid vattnet hårdast när delar av klustervapen flög mot stranden från havet.

Enligt de senaste uppskattningarna skadades 151 personer i attacken, inklusive 27 barn, som vårdas på ett sjukhus i Sevastopol, varav sex är i allvarligt tillstånd.

Klusterbomber är olagliga och att rikta in sig på civila är ett krigsbrott, men i väst är det tyst från etablissemanget. Hade det varit ombytta roller hade dock fördömandena stått som spön i backen medan Zelensky utlovats ännu mer stöd i det pågående proxykriget.

Men sedan när betyder civila människoliv något för den styrande eliten? Pengar, makt och kontroll är det som är viktigast för dem och det kan man se historien igenom i de olika krig de startat världen över.

Den amerikanska republikanska politikern Marjorie Taylor Greene har öppet fördömt attacken och skrev på X att det inte bör förekomma några attacker som den som levererades i söndags av ATACMS-missiler mot civila i Sevastopol.

”Detta borde inte hända. Föreställ dig om Ryssland använder en rysk satellit, avfyrar klustervapen på en strand i Florida. Den enda gränsen som vår amerikanska militär borde försvara är vår egen gräns och konstitutionen ger den federala regeringen mandat att försvara staterna.”

Rookien Sverige som nybakad Natomedlem och DCA-partner till USA har så klart heller inget att säga och skulle aldrig kommit på tanken att kritisera Washington även när vi hade så kallad ”neutral status”, så vi gör det vi är bäst på – rätar in oss i ledet och gör som vi blir tillsagda.

#dubbelmoral

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skott-mot-synagoga-och-kyrka-i-dagestan

https://x.com/RepMTG/status/1805017763511230592

https://www.rt.com/russia/599833-crimea-missile-attack/

https://www.rt.com/russia/599860-washington-ukraine-international-terrorism/

5 reaktioner till “Klusterbombsattacken vi inte pratar om

  1. Hyckleriet kommer att bli västvärldens fall då ingen i världen utanför väst kommer att bry sig om flosklerna om demokrati och allas lika värde som ”våra” politiker svänger sig med i tid och otid. Det hela handlar om att väst tappar inflytande i världen och detta faktum kan inte politiker i väst acceptera utan offrar gärna civila om det kan gagna deras agenda. Deras trohet är inte längre mot sina egna hemländer utan WEF och globalismen ledd av Schwab där ett helt gäng politiker och diverse makthavare från västvärlden nu ska få nya instruktioner, denna gång i Spanien. Man kan tänka sig att stämningen inte är på topp då krigen går dåligt, ekonomin allt sämre och den politiska splittringen ökar i västvärlden då allt fler vaknar vilket EU-valet och de för ”demokraterna” alltmer dystra opinionssiffrorna i USA tyder på. Valfusk fungerar till en viss gräns sedan blir den för uppenbar och ingen nyhet för globalisterna som ser sitt inflytande erodera trots fusket.

    Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar