Kritiseras för att stå fast vid att västvärlden provocerade fram Rysslands invasion av Ukraina genom att utöka EU:s och Natos militärallians österut

Nigel Farage, partiledare för Reform UK, intervjuades i BBC i går inför det brittiska riksdagsvalet och han fick utstå mycket kritik för att han till skillnad från många andra håller sig till sanningen och använder sitt sunda förnuft.

Farage kritiseras för att i ärlighetens namn ha antytt att västvärlden provocerade fram Rysslands invasion av Ukraina genom att utöka EU:s och Natos militärallians österut, vilket även gett Putin en anledning att säga till det ryska folket att de är efter oss igen.

Farage fick också kritik för tidigare uttalanden, bland annat när han 2014 utnämnde Rysslands president Vladimir Putin till den världsledare han beundrade mest, vilket han baserade på att han ogillar Putin som person, men beundrade honom som en politisk aktör eftersom han har lyckats ta kontroll över Ryssland.

Farage pressades också över ett inlägg på sociala medier i februari 2022, då han hävdade att den ryska invasionen av Ukraina var en konsekvens av EU och Natos expansion, något han argumenterat för sedan 1990-talet.

Farages politiska motståndare lät kritiken hagla och Natos förre generalsekreterare Lord George Robertson anklagade Farage efteråt för att ”vara en pappegoja åt Kremllinjen som framställer nya ursäkter för den brutala, oprovocerade attacken”.

Efter intervjun sade Farage på X att han var en av få figurer som har varit konsekvent och ärliga om kriget med Ryssland. Vid sidan av det nya uttalandet, lade han upp ett tal i Europaparlamentet från 2014 där han uppmanade västvärlden att sluta spela krigsspel med Putin.

Farage fick också frågor om sin hållning till klimatförändringar och om han inte  trodde att det verkligen är en kris. Farage stämplade Labours och Torys politik som ”nonsens” och hävdade att 30 miljarder pund om året skulle kunna sparas genom att släppa deras klimatlöften.

-”Jag tror att det ända sedan slutet av 1980-talet har varit lite hype kring detta och jag tror att det kanske är fel. Allt vi någonsin pratar om är rädsla snarare än lösningar. Vi spenderar för mycket tid på att hyperventilera om problemet snarare än att tänka praktiskt och logiskt vad vi kan göra.”

Britterna har helt klart ett alternativ att rösta på som inte agerar vasall utan vågar säga som det är. Farage är även öppet kritiskt mot massmigrationen och islamiseringen. Intressant i sammanhanget är att den muslimska entreprenören Zia Yusuf har donerat hundratusentals pund till Reform UK eftersom han upplever det att Storbritannien har tappat kontrollen över landets gränser.

Återstår att se om Farage med folkets hjälp kan ta sig fram till maktens grytor och röra om lite, eller om britterna likt det lobotomerade svenska folket gång på gång går på de svekfulla löften som de ryggradslösa existerande riksdagspartierna utlovar inför varje val och fortsätter ge samma partier makten utan att tänka efter vad det innebär.

https://www.bbc.com/news/articles/cldd44zv3kpo?xtor=AL-72-%5Bpartner%5D-%5Bbbc.news.twitter%5D-%5Bheadline%5D-%5Bnews%5D-%5Bbizdev%5D-%5Bisapi%5D&at_campaign_type=owned&at_format=link&at_ptr_name=twitter&at_medium=social&at_campaign=Social_Flow&at_bbc_team=editorial&at_link_origin=BBCNews&at_link_id=F1385952-2FF0-11EF-B8CF-DE8604371D4A&at_link_type=web_link

https://www.bbc.com/news/articles/cd11xxn833yo

En reaktion till “Kritiseras för att stå fast vid att västvärlden provocerade fram Rysslands invasion av Ukraina genom att utöka EU:s och Natos militärallians österut

Lämna en kommentar