Även Trump säger som det är om Ukrainakonflikten

Det såväl massmedia i väst som våra beslutsfattare benhårt förtiger – vad som är den egentliga upprinnelsen till Ukrainakonflikten – hörs nu från allt fler politiker som även medger att Rysslands hållning varit bekant i decennier. Brittiske Nigel Farage som jag skrev om i tidigare inlägg och även den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump som under ett samtal om utrikespolitik med ”All-In”-podcastvärden David Sacks i torsdags, slog Trump fast att Rysslands intervention i Ukraina utlöstes av den oansvariga och provocerande retoriken från USA:s president Joe Biden och hans administration om att låta Ukraina gå med i Nato.

-”I 20 år har jag hört att om Ukraina går in i Nato är det ett verkligt problem för Ryssland. Jag har hört det länge. Och jag tror att det verkligen var därför det här kriget började. När jag var i Vita huset pratades det inte om väpnad konflikt mellan Ryssland och Ukraina, men så fort Biden ersatte mig började det försämras.

Jag trodde att Putin kan vara en bra förhandlare, jag trodde att han skulle göra det i förhandlingssyfte. Så plötsligt attackerade de, och jag sa, vad är det som händer här? En av nyckelfrågorna är retoriken som kom ut från Vita huset. Biden sade alla fel saker. Och en av de felaktiga sakerna han sa var att Ukraina kommer att gå in i Nato.”

Sacks påpekade att USA:s utrikesminister Antony Blinken i januari 2022 eller däromkring berättade för Moskva att Ukraina skulle gå med i Nato och att Washington tyckte att det var ok att placera kärnvapen där, så inte konstigt att ryssarna slog i taket.

Trump sade att det alltid har skett utanför bordet. Man har alltid förstått att det var ett nej.

-”Att driva idén om Ukraina i Nato var mycket provocerande. Och nu är det ännu mer provocerande. Jag hör rutinmässigt att de nu pratar om att Ukraina går in i Nato. Och nu hör jag att Frankrike vill gå in och slåss. Jag önskar dem mycket lycka till!”

Att EU nu beslutat att gå vidare och behandla Ukrainas ansökan om EU-medlemskap visar också vems agenda de arbetar för.

#sakerviintepratarom

2 reaktioner till “Även Trump säger som det är om Ukrainakonflikten

  1. Både Trump och Farage lever farligt men de är nog medvetna om riskerna alternativt så är de bara kontrollerad opposition typ Åkesson i Sverige fast betydligt mer klarspråk? Kanske de bara jobbar för sin egen kassa vilket också är fullt möjligt? Man kan misstänka att även om Trump och Farage skulle få makten så händer inte mycket i praktiken, det såg vi hända i Italien där Meloni var stursk innan valet och fick rösterna men sedan blev det i stort sett samma visa som innan. Rena bedrägeriet mot väljarna i Italien och det är nog så att globalisternas inflytande i västvärlden kan liknas vid en månghövdad hydra, mycket svår att bekämpa.

    Gillad av 1 person

  2. Tydligen har Ukraina använt en USA-tillverkad missil med klusterbomber mot en badstrand full med badgäster och ett okänt antal barn och civila dödsoffer krävdes. Att ukrainsk militär riktar in sig på terrordåd när de inte har kapacitet att anfalla militära mål och dessutom med klusterbomber är ju strikt förbjudet enligt krigslagarna men så går det när man ger frikort till en mördarregim? Nu är världen på randen till tredje världskriget och krigsmånglarnas dröm på väg att uppfyllas. USA har en senil gubbe med blöja på podiet som bara har en rudimentär uppfattning om vad som pågår kan inte stoppa krigshetsarna så det ser väldigt mörkt och frågan är vad som händer de närmaste timmarna? Vi får väl hoppas att Putin kan behålla lugnet annars är det nog snart dags att börja leta efter skydd.

    Gilla

Lämna en kommentar