Ebba försöker försköna den förestående kollapsen och media hakar på

Den ukrainske presidenten Zelenskys så kallade ”fredskonferens” i Schweiz i helgen blev precis som befarat ett fiasko, även om såväl massmedia som våra politiska ledare försöker övertyga oss om motsatsen.

Förutom att huvudparten Ryssland inte var inbjudna, hade nästan hälften av de 160 deltagarna som bjudits in tackat nej på grund av frånvaron av en rysk delegation, däribland Kina till Zelenskys stora förtret. Den slutliga listan över deltagare inkluderade representanter från 92 länder och åtta internationella organ, där stormakterna representerades av underhuggare istället för ländernas högsta ledare som prioriterade annat.

Dessutom vägrade tolv länder som deltog i konferensen – bland annat Armenien, Brasilien, Indien, Saudiarabien, Sydafrika och Förenade Arabemiraten samt fyra organisationer inklusive FN och OSSE – att underteckna den slutliga kommunikén som bland annat understryker vikten av att Ukrainas territoriella integritet upprätthålls.

Trots detta försöker nu vasallstaten Sveriges representant på plats – Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) – försköna de misslyckade samtalen genom att påstå att hon blivit stärkt av det starka, internationella stödet för Ukraina samtidigt som hon hävdar att det var ett bakslag för Putin.

-”Trots att det har har gått så lång tid sedan invasionen av Ukraina står det internationella samfundet enat. Trots den massiva ryska kampanjen att försöka skrämma länder från att komma till den här konferensen. Det är ett bakslag för Putin.”

Patetiskt minst sagt, men som vanligt gäller det att upprätthålla det falska narrativet så länge som möjligt.

För övrigt kan man fråga sig hur de hade tänkt att gå vidare om de nu hade enats kring ett fredsförslag. Hade Natos generalsekreterare Stoltenberg eller EU-kommissionens ordförande von der Leyen ringt upp Putin och sagt att man nått ett fredsförslag som alla gillar så att han nu kan dra tillbaka sin armé samt förväntat sig att Ryssland hade följt uppmaningen?

När Kremls talesman Dmitrij Peskov uttalade sig om saken i en intervju med den ryske journalisten Pavel Zarubin som släpptes i dag, hymlade han inte om det allvarliga läget för Ukraina som är allmänt känt utanför fort Europa.

-”Den nuvarande dynamiken i frontlinjesituationen visar tydligt att den kommer att fortsätta att förvärras för ukrainarna. Zelenskys uppgång till presidentposten 2019 berodde till stor del på hans löften att skapa fred i Ukraina och att han alltid har sagt att han skulle göra vad som helst för sitt land. Kanske kommer en politiker som sätter sitt fosterlands intressen över sina egna och till och med sina härskares att tänka på ett sådant förslag. Låt oss se vad som händer. Putins utspel om fredsavtal bör inte på något sätt tolkas som ett ultimatum utan snarare som ett fredsinitiativ som har lagts fram samtidigt som man tar hänsyn till verkligheten på plats.”

På frågan om Moskva anser att Zelensky är en livskraftig förhandlingspartner, med tanke på att hans presidentperiod löpte ut förra månaden, sade Peskov att det här inte är en person som man kan skriva avtal med eftersom detta de facto inte skulle vara legitimt.

Men i realiteten kvittar det vad västs egen puppet Zelensky tycker och tänker eftersom han bara gör vad han får order om från Washington. Ungefär som Ebba och hennes regeringskollegor, inklusive övriga svenska beslutsfattare, som inte får betalt för att sätta medborgarna främst – utan bara göra som de blir tillsagda oavsett vilka konsekvenser det medför, medan media lydigt hakar på.

https://www.di.se/nyheter/toppmote-ukrainas-territoriella-ratt-ar-obestridlig/

17 reaktioner till “Ebba försöker försköna den förestående kollapsen och media hakar på

  1. Ebba Busch kanske skulle plocka fram en historiebok och framförallt läsa om hur Sovjetledare skapade Ukraina så kanske kärringen höll käften och dessutom begrep något? Men man kan nog inte förvänta sig några avancerade tankegångar från svenska politiker som enligt uppgift är sämst utbildade i hela EU, Elsa Widding undantagen. Det som troligen händer nu är att Ryssland fortsätter nöta ner den ukrainska militära kapaciteten och nästa fredsförslag från rysk sida blir ännu hårdare villkor för Ukraina. Zelenskys svek mot det ukrainska folket och hur han lurade till sig presidentskapet med falska löften om att sluta beskjuta Donetsk och Luhansk blir något som historikerna kommer att skriva hela kapitel om.

    Gillad av 2 personer

    1. Ett bra råd att läsa historieböcker. Det borde du prova själv. Då kan man exempelvis lära sig att Moskva grundades 300 år efter Kiev.

      Gilla

      1. Det är ju dina argument som är på en femårings nivå fast du inte fattar det? Det är skillnad på närhistoria och medeltidshistoria men eftersom du uppenbart inte förstår skillnaden så visar ju dina inlägg att du saknar verkliga argument för din sak. Dina historiekunskaper ger jag inte mycket för…

        Gilla

      2. Om Ukraina har existerat sedan medeltiden kan uppenbarligen Sovjet inte ha skapat det. Det kan en femåring begripa, men tydligen inte du. Men ok, om du föredrar närhistoria kan vi ju gå till 1991. Då lovade Ryssland att respektera Ukrainas suveränitet i utbyte mot att Ukraina lämnar över alla sina kärnvapen. Ett avtal som Ukraina höll till punkt och pricka medan Putin använde det som dasspapper.

        Gilla

      3. Du är nog efterbliven eller usel på historia? Troligtvis en kombination? Ukraina som delstat i Sovjet skapades av Lenin (de östra provinserna man flyttade till Ukraina i början av 1920-talet) och sedan Krim på 1950-talet av Krustjov som av en händelse var från Ukraina! Det medeltida Ukraina var ett litet landområde runt Kiev. Sluta och göra dig dummare än du är utan läs på…

        Gilla

      4. Det är väl självklart att sovjetrepublikerna grundades samtidigt som Sovjetunionen men de skapades inte ur ingenting. Ursprungligen var Sovjetunionen, åtminstone på papperet, en union av tolv likvärdiga och jämställda nationer som skulle leva i harmoni under socialismens vakande stjärna. (Det varade dock inte särskilt länge.) Den ukrainska nationen hade redan då tusenåriga rötter i det gamla Kievriket vars största utbredning var tre gånger så stort som dagens Ukraina och var den dominerande politiska kraften i Östeuropa under 400 år innan mongolerna kom och Moskva tog över. Man lär sig mycket intressant i historieböcker.

        Gilla

      5. En sak till: Ukrainska nationella republiken bildades 28 juni 1917, fyra månader innan Lenin tog makten i Sovjetunionen.

        Gilla

      6. Vad yrar du om då? Du bevisar ju bara det jag skriver i mina inlägg? Ukraina som Sovjetrepublik hade inget eget liv innan det inkorporerades i Sovjet med landstölder från Polen, Ungern, Rumänien, Ryssland efter hand. Finns inte många i Ukraina som känner sig som ukrainare vilket förklarar kaoset och dysfunktionaliteten i hela det konstgjorda ”landet” som nu utnyttjas av yttre krafter för egen vinning och kanonmat.

        Gilla

      7. Den här diskussionen leder ingen vart och är egentligen helt irrelevant. Ukraina har erkänts som suverän stat av alla länder i världen, inklusive Ryssland. Dessutom ingick Ukraina och Ryssland ett bilateralt avtal 1991 där Ryssland lovade att respektera Ukrainas oberoende och integritet i utbyte mot att Ukraina lämnar över sina kärnvapen. Att ändra erkända gränser med våld är ett tydligt brott mot folkrätten enligt FN-stadgan, vilken Ryssland har ratificerat, så Ukraina har all rätt i världen att försvara sig.

        Gilla

  2. Hej Jenny,

    Väl skrivet! Det är en tröst att det finns vettiga människor kvar i Sverige, som dessutom kan sätta dessa tankar i skrift. Det du gör är oerhört viktigt och jag hoppas att du fortsätter i samma takt. Vem vet, det kanske utvecklas till något mer konkret i framtiden.

    Du har säkert dina anledningar att använda ditt befintliga forum, men undrar om du funderat på att publicera dina skrivelser på substack?

    Hälsningar, Daniel

    Skickat från Outlook för iOShttps://aka.ms/o0ukef ________________________________

    Gilla

  3. Minns efter den massiva attacken av USA mot Irak…. nästan 1 miljon dödade på ett par år förutom an DU i efterhand förstås…. bra att Ebba Busch (KD) nämner det groteska med detta påhopp också… visserligen har man inte på typ 20 år återställa Irak men de pågår…. heja Ebba Busch (KD)  för ett bra jobb för att försvara de som råkar illa ut…… eller har jag bara drömt om att ens något politiker i väst klagar på angreppet på Irak… WMD hade de inga visade det sig… HB sade detta redan up front… Bush sade efteråt att man inte hitta några. Sönderbombade eller jakten på billig oja (handlad med petrodollar) Försvara Ukrainas folk… försvara Irak´s folk…. SF ligger i lä jmf med våra betters… Billig olja är inte fel speciellt om den handlas i USD…. bra att man sett till att vi är med i NATO och jobbar för DCA…. dock är det synd att ”dåliga” fakta fortfarande kommer ut till oss deplorable

    Gilla

  4. ”Fredsplan för ukraina” samtidigt som de skickar vapen till nazisterna o gett klartecken för attacker inne i Ryssland. Det leder nog till fred.

    ”..dialog mellan alla parter för att nå ett slut på kriget..”

    Man häpnar över hur falska dessa människor är.

    Gillad av 2 personer

  5. Enligt Putin själv tillhör Ryssland Sverige….

    Ruserna var en etnisk grupp av skandinaviskt ursprung i det forntida Ryssland. Ordet kommer sannolikt av Roden/Roslagen, liksom finskans ord för Sverige – Ruotsi.

    Gilla

    1. Nja, de ledande klasserna i Sverige och Ryssland liksom övriga Norden hade mycket gemensamt med ingiften och handelsutbyte under tidig medeltid. Men sedan kom kristendomen och splittringen mellan ortodoxa och katolska kyrkan då de bannlyste varandra och den uppdelningen av Europa har till stora delar bestått. Så visst har Norden och Ryssland en lång gemensam historia precis som övriga Europa. En ödets ironi är att ”klockbägarfolket” eller bandkeramikerna som invaderade Västeuropa och England för tusentals år sedan hade sitt ursprung i nuvarande Ryssland/Ukraina eftersom just Storbritannien är en av de ledande i sin anti-Ryssland politik!

      Gilla

Lämna en kommentar