Allmänheten hålls effektivt ovetandes om att Sverige på tisdag ger upp sin suveränitet

Mindre än två dagar kvar innan Sveriges öde som fullständig vasallstat åt Washington förseglas för lång tid framöver genom försvarsavtalet med USA (DCA) som utraderar vår suveränitet och gör oss till måltavla, men i vår lydiga massmedia är det tyst som i graven trots att det här inte har förankrats med svenska folket. Ett obskyrt avtal som  öppnar upp för kärnvapen i Sverige, ger immunitet till amerikanska soldater och möjlighet för USA att öva samt förhandslagra vapen som Sverige inte får inspektera borde det skrivas spaltmeter om eftersom det kommer få oönskade konsekvenser för oss medborgare, men istället väljer man sin vana trogen att stryka våra beslutsfattare medhårs och låtsas som ingenting.

Det har förts fram kritik mot avtalet som effektivt har tystats ned. Toppdiplomaten Hans Blix, före detta utrikesminister och chef för IAEA (Internationella atom­energi­organet) samt FN:s vapen­inspektörer i Irak, är en av dessa som i en debattartikel i SvD slagit fast att DCA-processen bör bordläggas eftersom folket måste få en chans att få större inblick i vad det innebär samtidigt som riksdagsledamöterna måste få mer tid att tänka efter och lyssna till sina väljare.

Det är uppenbart att den svenska regeringen tillsammans med övriga syltryggar i riksdagen (exklusive MP och V) som kommer rösta ja på tisdag, inte vill att det ska komma allmänheten till känna vad avtalet egentligen innebär trots att det kommer ha stor påverkan. Man väljer hellre att smussla igenom det och säkerställa att folket inte får tycka till innan beslut, ett tillvägagångssätt som för övrigt känns igen från såväl migrationspakten ”Global Compact for Migration” 2018 som det påtvingade Natomedlemskapet tidigare i år där man utan att tveka körde över befolkningen.

Eftersom riksdagsledamöterna går i husses koppel och majoriteten av den svenska befolkningen är helt passiv är det dock inget som hindrar att avtalet röstas igenom på tisdag och i praktiken är det bara en formalitet som bekräftar det avtal som försvarsminister Pål Jonson (M) undertecknade redan i slutet av förra året.

Men för er med lite råg i ryggen som bor i Stockholm med omnejd och vill protestera mot att vårt land säljs ut till främmande makt, finns det möjlighet att deltaga i en manifestation mot DCA-avtalet i dag kl 11.00-12.00 på Plattan Sergels torg som Svenska Freds håller i.

Njut av dagen, klockan tickar.

#nejtilldca

https://www.svd.se/a/bmzXRg/hans-blix-vanta-med-beslut-om-amerikanska-baser-i-sverige?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3dKJurYfiqtzkQBl4E1m_6zHmzUvJL7LTXxXU5qnRdqqBJ3l4XTH5WnK0_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

Otroligt att endast MP och V reserverar sig mot DCA-avtalet

4 reaktioner till “Allmänheten hålls effektivt ovetandes om att Sverige på tisdag ger upp sin suveränitet

  1. Folk generellt är inte medvetna om vad detta avtal innebär, det måste transponeras för att gå in.

    Säg som så….

    Svenskar är undantagen svensk jurisdiktion.
    Svenska myndigheter får inte stoppa och kontrollera oss medborgare, vi får föra in genom tullen vad som, vi bränner sprit efter behag.
    Polis får inte stoppa våra bilar för att genomsöka dem.
    Och så vidare…

    Gillad av 2 personer

  2. Obegripligt att vi har satt de största korkskallarna i riksdagshuset att representera oss och bestämma över oss och till och med ge bort vår suveränitet till främmande makt. Rent landsförräderi!

    Gillad av 2 personer

  3. I Sverige tror befolkningen att man är oberörbara och bara kan glida fram på en räkmacka? Att skicka soldater till Ukraina tar man lätt på tills den dag din egen son/dotter ska till fronten då j****r blir det fart på Svensson men det då är så dags att gnälla och givetvis är det inte politikernas och parasitklassens egna ungar som skickas iväg utan dina. Men låter man krigsmånglare som Kristersson och hans släptåg av snorvalpar hållas får man stå sitt kast.

    Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar