Den största faran för EU är det kritiska beroendet av USA

Efter att de senaste åren ha följt de politiska uttalandena från såväl våra ledare i väst som de ryska frontfigurerna president Putin och utrikesminister Lavrov, är den stora skillnaden att de i regel har tänkt till innan de yttrar sig. I går var inget undantag när Putin höll i ett möte med landets främsta diplomater och presenterade många klarsynta uttalanden, av vilka en del presenterades i gårdagens inlägg. Putin sade dock något mer som han verkligen har rätt i och som vi inte pratar om här hemma, nämligen att det största hotet mot EU inte är Ryssland utan vårt ökade beroende av USA där många av EU:s politiska ledare är mer rädda för att falla i onåd hos Washington än att förlora det egna folkets förtroende.

-”Västeuropa måste upprätthålla goda relationer med Moskva om de vill behålla sin status som ett av världens utvecklingscentrum. Ryssland är beredd att samarbeta med EU vi har inga dåliga avsikter. Alla de senaste uttalandena från västerländska tjänstemän om en förmodad rysk attack är nonsens. Det största hotet mot blocket idag utgörs inte av Ryssland utan av dess eget allt mer kritiska beroende av USA inom militära, politiska, teknologiska, ideologiska och informationsmässiga sfärer.

Europa pressas alltmer ut till marginalen av den globala ekonomiska utvecklingen och kastas in i kaoset av migration och andra pressande problem. Europeiska medborgare berövas internationell subjektivitet och kulturell identitet. Många av EU:s politiska ledare och företrädare för den europeiska byråkratin tycks vara mer rädda för att falla i onåd hos Washington än att förlora sitt eget folks förtroende. Detta faktum har också blivit uppenbart efter resultatet av det senaste EU-parlamentsvalet.

Samtidigt utnyttjar USA helt enkelt europeiska ledare genom att tvinga dem att köpa amerikansk flytande naturgas, som är nästan tre-fyra gånger dyrare än gas i USA och tvingar dem att öka militärt bistånd till Ukraina – till och med hotar med sanktioner mot dem som inte följer efter. Europa luras att slösa pengar och resurser på att utöka sin produktion av artillerigranater, vilket tyder på att sådan ammunition kommer att vara helt värdelös efter att konflikten mellan Moskva och Kiev upphör och att de inte kommer att göra något för att garantera Europas militära säkerhet. USA, å andra sidan, fortsätter att investera i morgondagens militära teknologier, som kommer att avgöra länders militärpolitiska potential.

Den enkla idén att Europas framtid ligger i vänskapliga förbindelser med Ryssland var väl förstått av politiker av verkligt alleuropeisk och global skala, som Frankrikes Charles de Gaulle och Tysklands Helmut Kohl, som agerade som patrioter i sina länder samt tänkte i historiska förhållanden till skillnad från dagens politiska garnityr som bara kan följa någon annans vilja. Förhoppningsvis kan arvet från det förflutnas kloka ledare så småningom återigen omfamnas av en ny generation europeiska politiker.”

—————————————————–

Ryssland behöver egentligen inte väst. De sitter inte på pottkanten med sina stora naturtillgångar. De har vatten, land, folket, mat och energi samt såväl Kina och Afrika som BRICS i ryggen.

Trots att samtliga europeiska ledare (förutom Orbán och Fico) – inklusive det korrupta EU-styret i Bryssel – i princip bett ryssarna dra åt fanders och indirekt startat krig mot dem där man inte tvekar till att sanktionera landet så mycket det bara går samt nu dessutom stolt stjäl deras tillgångar, sträcker Putin ut en hand och säger att man ändå är beredd att samarbeta med EU med grundtanken att alla kan leva i fred och harmoni som suveräna nationer, vilket skulle gynna oss alla istället för att ge mer syre åt den amerikanska ockupationen av Europa.

Det är ingen lögn att EU företräder USA:s intressen och inte Europas. Det främsta hotet härrör från det faktum att EU har blivit en politisk union med egna ambitioner som minskat enskilda länders politiska makt. Problemet är dock att de förslavade och hjärntvättade invånarna i unionen inte har insett detta, framförallt inte i Norden, vilket valresultatet i EU-valet tydligt visade om inte annat.

Jag delar Putins förhoppning om att det ska komma in nytt blod bland europeiska ledare som åter kan få skutan på rätt köl och arbetar för det egna folket istället för sin egen plånbok, men ser inte att detta kommer ske inom en överskådlig framtid tyvärr och med massmedias stenhårda grepp om befolkningen kan det falska narrativet drivas länge än.

#vakna

#vibetalar

https://www.rt.com/russia/599284-europe-threat-russia-putin/

7 reaktioner till “Den största faran för EU är det kritiska beroendet av USA

  1. Läste att NMR (Nordiska motståndsrörelsen) blivit terrorklassade av USA? Det första av stegen till att tysta all folklig opposition mot USA:s ockupation av Sverige i och med DCA-”avtalet”. Politikerna tystades via mordet på Palme, svenskt näringsliv med hot om sanktioner och nu ska folket tystas! Det ser mörkt ut…

    Gillad av 1 person

  2. På TV4-”nyheterna” så kallar man den kungliga diktaturen i Saudiarabien för ”styret” medan man kallar Assad i Syrien för den ”syriska diktatorn”. Nu är det väl ändå så att det är i Syrien man har val och att det är Saudiarabien som har en diktator? I alla fall sist jag kollade! Men så försåtligt hjärntvättas det svenska folket av regimens media dit TV4 numera kan räknas.

    Gillad av 2 personer

  3. hej jenny dina texter avviker från mainstream och det är befriande. De bidrar till att motverka hjärntvätten som skadat människans förmåga att tänka fritt. Den fria tanken är nämligen den enda friheten vi har, viktig att värna om.

    Sverige har förändrats till oigenkänlighet och blivit just mainstream. Att bidra med vapen till krigsförande länder är att jämställa med att delta i ett krig.

    Jag är inte längre en stolt medborgare.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar