Otroligt att endast MP och V reserverar sig mot DCA-avtalet

På tisdag nästa vecka förseglas Sveriges öde som en fortsatt suverän nation eller en utstuderad vasallstat åt USA som kan användas som plattform för aggressioner mot Ryssland när det inte finns något kvar av Ukraina. Jag syftar så klart på försvarsavtalet med USA (DCA-avtalet) som riksdagen ska debattera och besluta om den 18 juni.

I dag lät det Sammansatta utrikes- och försvarsutskottet meddela att man föreslår att riksdagen godkänner avtalet om försvarssamarbete mellan Sverige och USA samt att riksdagen beslutar om de lagändringar som krävs för att Sverige ska kunna uppfylla sina åtaganden enligt avtalet.

Som förväntat är det enbart Vänsterpartiet och Miljöpartiet som reserverar sig mot utskottets förslag och det är otroligt att övriga sex partier kunde sälja sig så enkelt, trots de allvarliga konsekvenser det kommer att medföra.

Några exempel nedan för er som inte känner till vad DCA-avtalet innebär.

– USA får obehindrad tillgång till 17 olika svenska militärbaser där svenska myndigheter inte får gå in utan USA:s godkännande och därför inte kan veta vad de förvarar.

– USA bestämmer om de vill genomföra en attack mot andra länder från svensk mark.

– USA får ha trupper/flyg/vapen på svensk mark och amerikansk personal kan obehindrat resa in i Sverige.

– All inkomst som amerikansk personal får är skatte- och momsfri, medan amerikanska fordon kommer att ha registreringsskyltar som inte avviker från svenska.

– Amerikansk militärpolis kommer finnas på svenska militära anläggningar samt amerikansk militär och deras anhöriga kan fritt begå brott i Sverige eftersom svenska myndigheter genom avtalet frånsagt sig sin rätt att utreda samt åtala brott som begås på svensk mark.

– USA får förvara amerikanskt försvarsmateriel på svenskt territorium, vilket kan röra sig om allt från kläder till avancerade vapensystem, inklusive kärnvapen och slår ifrån sig kritik med ”att det förutsätter svenskt samtycke” – som om det skulle vara en garanti när det är uppenbart att våra beslutsfattare redan gör som de blir tillsagda.

Men vad finns det mer att säga? Även fast vi är några tusen medborgare som insett vad som håller på att ske och är uppfyllda av såväl oro för våra barns framtid som ilska över hur syltryggarna som får betalt för att agera som våra ombud istället agerar som landsförrädare samt trots att vi skrivit under protestlistor och det protesteras en del utanför Rosenbad, så kvarstår faktum – det här kommer drivas igenom nästa vecka oavsett eftersom det är den ordern som getts.

Tyvärr ser jag inte hur detta skulle kunna stoppas överhuvudtaget och det är med bakbundna händer vi beskådar eländet.

#vasallstat

https://www.riksdagen.se/sv/aktuellt/aktuelltnotiser/2024/juni/13/sammansatta-utrikes-och-forsvarsutskottet-sager_cmse00bf52e-9ab4-46ab-9bd9-eee843a52b53sv/

10 reaktioner till “Otroligt att endast MP och V reserverar sig mot DCA-avtalet

  1. Pål Jonson: ”Alla länder själva avgör sina egna säkerhetspolitiska vägval.””Det är befolkningen i ett land självt som avgör om man vill söka sig mot EU och Nato.”

    Så svenska folket har beslutat sig för Nato och DCA?Jag måste ha missat den valdebatten.

    Gillad av 4 personer

  2. Sverige behöver en ny konstitution och grundlag där det är fastställt att politikerna inte kan göra vad de vill. Ingen grundlagsändring utan beslutande folkomröstningar, konstitutionsdomstol etc á la Schweiz.

    Hur det ska gå till innan vi är utplånade som självständig nation begriper jag inte.

    Gillad av 3 personer

    1. Det värsta är att Sverige kan bli utplånade som nation på riktigt av ryska missiler eftersom USA-baserna per automatik blir mål för rysk vedergällning vid ett storkrig. Från regimen meddelas ”vi såg det inte komma” slut citat!

      Gillad av 3 personer

  3. I partidiktaturens Sverige så svänger man sig med floskler som demokrati men i verkligheten är det Wallenberg och USA som tar alla beslut av vikt. Om detta vågar inte ”våra” politiker säga ett knyst för deras låtsasjobb är i fara om sanningen kom fram. Lekstugan i det som kallas ”riksdag” fortsätter trots att folkföraktet ökar dagligen. I andra EU-länder låter sig folket inte kuvas lika lätt även om förtrycket är överväldigande…

    Gillad av 3 personer

  4. DCA-avtalet är oerhört farligt för svenska folket.Vi offrar vår suveränitet, för vad? Krig, elände……Sverige har slutat vara en demokrati, är numera en slavstat under imperiet!De politiker som genomfört detta är landsförrädare.

    Svenska folk sätt klackarna i backen omedelbart!

    Gillad av 1 person

  5. Vill ni höra något riktigt magstarkt? En ”dumstol” i Stockholm har dömt Gazprom att betala motsvarande 145 miljarder kr i skadestånd till det tyska bolaget Uniper för uteblivna gasleveranser via den av USA förstörda Nordstream? När man tror att idiotin nått en bottennivå i den korrupta västvärlden så kommer sådana här dumheter i dagen? Inte f-n kommer Gazprom att betala och orsaken till att man använder en korrupt ”dumstol” i Stockholm för denna idioti är för att man vet att domstolar i Sverige är politiskt styrda och ”dömer” efter direktiven uppifrån.

    Gillad av 1 person

  6. 84% av befolkningen är emot utländska baser i Sverige ändå framhärdar regimen med att genomföra ”avtalet” som i praktiken är en kapitulation till USA. Och så snackar dessa pellejönsar om demokrati? Demokrati är i deras tappning är tydligen när makteliten får härja fritt och bestämma allt över huvudet på folket?

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar