Medan Zelensky turnerar runt och frotterar sig med makteliten offras ukrainare på slagfältet

Ukrainas president Zelensky fortsätter sitt turnerande världen runt för att tigga vapen och pengar eller deltaga som maskot på maktelitens möten, vilket pågått i över två år och man undrar hur länge han varit hemma i Ukraina som längst?

Varje vecka är det nya turneplaner. Häromdagen var han i Berlin och kammade hem nya vapenlöften värt miljardbelopp från Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna. I dag är han i Saudiarabien och träffar kronprins Mohammed Bin Salman, för att sedan resa vidare till G7-mötet i Italien där han ska signera säkerhetsavtal med USA som också precis lovat att leverera nya luftvärnssystem till Kiev.

Om ryktena att Zelensky är väldigt impopulär bland den egna befolkningen stämmer, kan man till viss del förstå att han håller sig borta eftersom han är rädd för konsekvenserna, men det är förfärligt att lämna hundratusentals ukrainska soldater till sitt öde på slagfältet som slåss och dör som flugor för ingenting medan han själv lever gott långt från ohyggligheterna.

I går när Zelensky var i Berlin uppmanade han under en presskonferens sina landsmän som flytt landet att återvända hem nu för att bygga upp landet istället för att vänta på slutet av konflikten med Ryssland, vilket mest troligt är en dålig ursäkt eftersom det inte går att bygga upp ett land medan det fortfarande är i krig och det handlar nog snarare om att locka hem mer manskap som kan agera kanonmat vid fronten där det är ett skriande behov.

Desperationen stiger bland de kvarvarande ukrainska män som är fast i landet efter regimens senaste rekryteringstvångskampanj och många fortsätter försöka fly landet för att undvika att bli skickade till fronten, vilket rapporterats i såväl ungerska som ryska medier. Den senaste tiden har många omkommit när de försökt korsa floden Tisza – en ukrainsk gräns mot Ungern och Rumänien. I måndags ska en grupp på 32 flyktingar enligt uppgift ha flytt in i Ungern. Gruppen kraschade genom gränsen med en gammal sovjetisk GAZ-66-lastbil, förklädd till ett aktivt militärfordon med falska svarta registreringsskyltar. Ett annat fall av massflykt inträffade i går, när en grupp på 18 flyktingar körde en minibuss till en avlägsen plats nära gränsen till Ungern innan de övergav fordonet, skar sig igenom barriärerna och lämnade Ukraina till fots.

Allt detta bidrager vi i väst till med vårt fortsatta stöd till kriget i form av vapen, pengar och diverse avtal. Nato kan nu dessutom gå vidare med sitt nya jättepaket med ekonomiskt stöd till Ukraina motsvarande minst 40 miljarder euro om året eftersom Ungerns premiärminister Viktor Orbán i dag meddelade att han släpper sitt veto efter löfte om att Ungern inte behöver deltaga.

Medan ungrarna kan andas ut eftersom de inte behöver skicka manskap eller slanta upp, står övriga nationer – inklusive nykomlingen Sverige redo att ge allt utan någon som helst kontroll på vart allt tar vägen. Vi har råd – åtminstone finns det oändligt med pengar till allt som inte rör våra egna växande problem och självklart ska vi skicka soldater i solidaritet – det indoktrinerade svenska folket gör tummen upp. Bedrövligt

#vibetalar

#followthemoney

https://english.alarabiya.net/News/saudi-arabia/2024/06/12/ukraine-s-zelenskyy-arrives-in-jeddah

https://sverigesradio.se/artikel/ungern-slapper-sitt-veto-oppnar-for-ukrainastod-fran-nato

10 reaktioner till “Medan Zelensky turnerar runt och frotterar sig med makteliten offras ukrainare på slagfältet

  1. Och massakern fortsätter medan de korrumperade hycklarna håvar in stålarna! Läste att politiker i Ukraina stulit 490 miljoner dollar från de skattepengar som folk i västländerna fått punga ut med. Den här skandalen är så grov att det blir många regimer i EU som kommer att få sina fiskar varma oavsett hur mycket MSM-fulmedia kommer att försöka dölja spektaklet. Svenska politiker har det behagligt och lugnt jämfört med sina kollegor på andra håll men inget annat vara att vänta i ett land där MSM-fulmedia och Stasi-SVT är bland de mest kontrollerade och styrda i hela världen oavsett styrelseskick.

    Gillad av 2 personer

      1. Som jag skrev inte i Sverige! Men i andra länder som Frankrike, Tyskland där man har verklig opposition, om du nu missade detta?

        Gilla

      2. Tja, Macron och många andra politiker kan inte visa sig ute utan massivt polisskydd och det här kommer att eskalera tills det brister. Så frågan är hur länge MSM-fulmedia kan låtsas som allt är normalt? Inte så länge till om ekonomin fortsätter att urholkas…Vi får väl se!

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar