Konsumenterna förväntas betala för den påtvingade gröna omställningen

Arla Sveriges VD Cecilia Kocken tycker att mjölken i Sverige måste bli dyrare så att Arlabönderna ska klara av att minska sina utsläpp som en del av den gröna omställningen som drivs från Bryssel, där man 2015 enades om målet att sänka koldioxidutsläppen från mjölkproduktionen med 30% till år 2030, för att bli helt klimatneutrala till 2050. Efter drygt tio år har utsläppen minskat med 12% och i den takten kan man inte nå 2030-målet.

-”Alla måste hjälpa till för att vi ska göra den gröna omställningen inom mejeri och hela lantbruket. Hela vägen från gården till dagligvaruhandeln och till konsumenten, även politiker behöver göra sin del för att accelerera den gröna omställningen. Vi ser att det inte går snabbt nog så vi måste göra mer.”

För att skynda på har kooperativet infört en modell där varje bonde får poäng för utsläppsminskande åtgärder, exempelvis effektivare utfodring av djuren eller användande av förnybar el.

Varför konsumenterna ska behöva ta ansvar för det här får vi inget tydligt svar på mer än att man behöver få in mer kapital i lantbruket och att bönderna inte kommer att kunna göra de investeringar som krävs för omställningen om det inte finns lönsamhet hos det enskilda företaget.

En enkel lösning på många av våra problem hade varit att slopa den kostsamma gröna omställningen byggd på en lögn som i åratal byggts upp med hjälp av media, som snarare bygger på pengar som byter fickor framför att ”rädda klimatet” och på så vis stoppa nedmonteringen som redan pågår för fullt inom EU:s gränser där bland annat Tysklands industrier fått det väldigt tufft. Den röda tråden för den av politikerna hyllade ”the Green Deal” är att medborgarna betalar och får det sämre, medan arkitekterna inkasserar.

Tanken att konsumenter/skattebetalare ska bekosta idiotin ses även inom energisektorn, bland annat vindkraftsindustrin, där skattebetalarna ska bekosta de enorma förlusterna.

Eftersom så många röstade på Miljöpartiet i EU-valet, lär experimentlandet Sverige tyvärr fortsätta på den utstakade vägen länge än och våra barn/barnbarn är de stora förlorarna när de vuxna i rummet envetet strävar efter godhetspoäng.

#vibetalar

https://www.dn.se/ekonomi/arlas-vd-kunderna-behover-betala-mer-for-mjolken/

https://www.affarsvarlden.se/artikel/vindkraftens-klimathjaltar-i-luxemburg

13 reaktioner till “Konsumenterna förväntas betala för den påtvingade gröna omställningen

  1. ..och bojkott av billig rysk gas…

    Man skulle företrädesvis klaga på idioterna, dvs, majoriteten, som röstat för det.

    84% i Tyskland röstade inte för AfD o va det bara jag som röstade på AfS?

    Gillad av 2 personer

      1. Då e vi i alla fall 2 med något mellan öronen i Sverige.

        Man får vara glad för det lilla.

        Gilla

  2. ARLA är en stor koncern… såg idag att Axfood köper CityGross, sista delen för 2miljarder…. stora livsmedelsbolag/butiker COOP, ICA och Axfood/Jonson-koncernen som en kuriositet verkar Johnson-koncernen äga vårdbolag osså…. Monopol kostar by design och kan styras på helt annat sätt än en marknad…. Systembolaget t.ex. V&S såldes ju till Frankrike… De globala ”påhitten” kostar och vi betalar dyrt…. dock verkar man ”tappat taget” rörande leksaksbilar (batteridrivna) trots subventionerna…. bara VOLVO sitter kvar med batterier som drivning…. Tack och lov att de lilla minoriteten av jordens befolkning, de utanför EU/USA, är så liten…bara 7/8 ungefär…. precis som en annan sak i flödet….. propaganda kan skapa vilka nyheter som helst…. och kriget fortsätter att eskalera dock inte så att väst vinner ”på en gång” eller ser Ryssland till att utarma väst på vapen och BOTG? En sak är då helt säker de nyheter som vi matas med är inte verkligheten…. för då skulle det bli större protester än under kriget i Vietnam… såg att USA senaste 30 åren gjort 100 militära ”påhopp” runt om i världen….. det gäller att tänka utanför flera boxar av de som omger oss….

    Gilla

  3. ”Bidragskapitalism” bakom klimatalarmismen.

    Ingenting produceras längre om inte koncernerna får bidrag för olönsamma mega-projekt via våra skattsedlar.
    Mikael Wilgert på SwebbTV nyheter

    Enligt Willgert är de misslyckade klimatprojekten ingen överraskning. De bygger på ”bidragskapitalism”säger han i ett kort telegram.

    – De visar upp hela sin funktion. Nu ska man ha mer pengar och framför allt säkra upp att man får igenom utsläppsrätterna, så de blir så dyra att de här projekten går ihop. Det här kommer drabba den vanliga konsumenten. Det kommer läggas som prishöjningarna på produkter.

    https://nyheter.swebbtv.se/bidragskapitalism-bakom-klimatalarmismen/

    Gillad av 1 person

    1. Växte upp med Arla-produkter. Familjen flyttade och där vi hamnade smakade bl.a. mjölken konstigt och var klart dyrare än den från det lokala mejeriet. Senare köpte Arla upp berört mejeri och kvalitén sjönk. Ett tag senare lades mejeriet ner. Konkurrensbegränsande uppköp i min bok …

      Gillad av 1 person

  4. Om de utplånar mänskligheten helt från jordens yta så blir väl utsläppet av koldioxid noll, eller?? -Idioter!

    Gilla

    1. Det klimatalarmisterna döljer för folk som inte har koll är att CO2-halten till 96% kommer från naturliga källor som haven, vulkaner, träskmarker m m. Människans bidrag är alltså marginellt och i sammanhanget kan också påpekas att det är den ökade solinstrålningen på 20% sedan 1980-talet som ökat utgasningen av CO2 från haven till vilket utgör den största delen av ökningen av CO2 man kunnat mäta. Att solinstrålningen ökat beror till stor del på bättre rökgasrening av kol och oljekraftverk, avindustrialisering, bättre avgasrening på bilar m m. Dock är det så att ett kallare klimat bara är ett stort vulkanutbrott borta, så små marginaler är det frågan om. Om allt detta vet Greta givetvis ingenting om och inte heller alla stolliga klimatalarmister som klistrar fast sig på vägar och gator.

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar