Den neutrala statsradion bara råkade få med lite propagandister

Efter att årets sommarvärdar i Sveriges Radio presenterats kan man konstatera att det smugit sig in en och annan propagandist i listan över sommarpratare. För det kan inte vara en slump att Sveriges egen Bagdad Bob – överstelöjtnant Joakim Paasikivi – liksom tidigare statsminister Carl Bildt (M) kommer att få 90 minuter på sig att plädera för vikten av att vasallstaten Sverige fortsätter stödja kriget i Ukraina med alla medel till buds medan de utelämnar viktiga detaljer om såväl bakgrund som mål, eller att Sveriges ambassadör i Ryssland och dessförinnan ambassadör i Washington Karin Olofsdotter ska berätta om hur hemskt Ryssland blivit sedan Putin tog över makten.

Den tidigare klimatministern samt tillika tidigare språkrör för Miljöpartiet Åsa Romson ges möjlighet att spä på klimathysterin bland invånarna med mer skrämselpropaganda, medan krigsorganisationen Natos alla fördelar kan lyftas fram av den tidigare Natoförhandlaren Oscar Stenström (S) samtidigt som den före detta kvinnliga elitsoldaten Petra Malm kan sälja in hur coolt det är att deltaga i krig.

Det hela toppas av Liberalernas tidigare toppnamn Birgitta Ohlsson som med sin erfarenhet som före detta EU-minister och i dag avdelningschef på NDI i Washington som arbetar för att stödja och stärka ”demokratiska institutioner” över hela världen, kan hylla byråkratimonstret i Bryssel och dess korrupta maktelit till skyarna.

Det är som upplagt för undermedveten påverkan och pekpinnar eftersom de får orera fritt samt stå oemotsagda när de presenterar sin sanning för folket, där allt som talar emot klassificeras som ”desinformation” och påverkanskampanjer. Perfekt för att upprätthålla filterbubblorna och sälja in rätt narrativ.

https://www.svt.se/kultur/sommar-i-p1-nu-presenteras-alla-sommarvardar-2024

4 reaktioner till “Den neutrala statsradion bara råkade få med lite propagandister

  1. Det blir allt mer tydligt att P:et i P1 till P5 inte betyder ”program’, utan snarare ‘Pravda’ …

    Det var många år sedan jag slutade att lyssna på SR:s kanaler av den anledningen. Samma gäller SVT och UR.

    Gillad av 3 personer

    1. Ja endera för ”Pravda” eller Program(ering).

      De få som jag ens känner till i listan är tyvärr rätt trista typer som jag inte ens skulle offra 90 sekunder att lyssna på.

      Gillad av 3 personer

Lämna en kommentar