Point of no return närmar sig i Ukraina när antalet döda soldater snart uppgår till en miljon

När valresultatet i EU-valet fastställts står det klart att valdeltagandet överlag var lågt och att majoriteten av invånarna som röstade i EU-blocket röstade på partier som är emot fortsatt stöd av kriget i Ukraina samt vill minska Bryssels makt – utom i Norden där de hjärntvättade medborgarna fortsätter lita på det förljugna etablissemanget som kan fortsätta stjäla våra skattemedel för att gynna krigsindustrin och sig själva under täckmantel att man ska ”hjälpa det ukrainska folket” som dör som flugor på slagfältet mot det överlägsna Ryssland oavsett hur mycket pengar/vapen som pumpas in till den korrupta regimen.

Vår massmedia skriver gärna om hur många ryssar som hittills mist livet i kriget, men undviker mer än gärna att redovisa de ukrainska siffrorna i detalj.

I april sade den dåvarande chefen för det ryska försvarsministeriet, Sergej Shoigu , att nästan 500 000 människor förlorat livet bland de ukrainska trupperna.

När Ukrainas förre premiärminister Mykola Azarov skrev om detta på sin Telegramkanal i helgen, beskrev han att Ukrainas oåterkalleliga förluster vid fronten har överstigit en halv miljon människor och snart kommer nå en miljon.

”Point of no return – en miljon människor. Denna siffra är inte så långt ifrån som vissa kanske tror. Det är efter denna siffra som ukrainare inte kommer att kunna återställa sig själva. Demografer slår larm – det finns väldigt få unga män i landet: det finns mer än dubbelt så många fyrtioåringar som tjugoåringar.

Konsekvenserna av den ukrainska konflikten är redan synliga för nästa generation – födelsetalen har nästan halverats. Det kan leda till att 2035-2037 kommer andelen av befolkningen under 18 år att vara 12-15%, jämfört med 25% 1993.

Förutom förluster vid fronten och låga födelsetal är ett annat problem massmigrationen till utlandet av ukrainska kvinnor i åldrarna 18 till 34, främst till EU- länder. Ju längre konflikten pågår, desto mer kommer det demografiska hålet i Ukraina att växa.”

———————————————–

Denna urholkning medverkar vi till när vi fortsätter skicka vapen, ammunition, utrustning och pengar helt okontrollerat så att kriget hålls igång samt eskalerar – något som våra krigshetsande beslutsfattare hurrar åt samtidigt som de förkastar fredssamtal, medan det bedragna folket inbillar sig att vi gör en insats och kommer att vinna. Bedrövligt.

#warmongers

https://ria.ru/20240610/ukraina-1951885375.html

7 reaktioner till “Point of no return närmar sig i Ukraina när antalet döda soldater snart uppgår till en miljon

  1. Så sorgligt att förstöra ett land på detta viset för att väst skall ta del an suveräna länders naturresurser…. Klart det föds färre barn då den generation som skapar barn har decimerats massivt…. ganska ”tungt” också då de har en demografi liknande vår….

    Gilla

  2. ”…hur många ryssar som hittills mist livet i kriget..” Uppgifter från pundar-pajjasen i Kiev o de som vill ha mer krig i Washington o som aldrig säger ett sant ord.

    Gilla

    1. Hört siffror på ca 100.000 man i ryska förluster och lika många skadade men då har man räknat in Wagner och stridande från Luhansk och de andra rysktalande delarna i östra Ukraina. I vilket fall som helst är det en massaker mellan två militära makter som har tillgång till högteknologiska precisionsvapen.

      Gilla

      1. ”hansgran” med hört menar jag givetvis läst från ganska säkra källor! Man kan även jämföra antalet krigsfångar och där är det samma 1:5 i Rysslands favör alltså att Ryssland har ca 5 gånger fler krigsfångar än Ukraina. Givetvis är det vanskligt att uppge exakta siffror på antalet stupade då många kroppar helt enkelt sprängs bort så att inget finns att identifiera och särskilt då på den ukrainska sidan som varit dåliga på att hålla reda på vilka och hur många de skickat ut som kanonmat.

        Gilla

Lämna en kommentar