Kristersson stänger inte dörren för kärnvapen på svensk mark

Avgörandet för försvarssamarbetsavtalet med USA, det så kallade DCA-avtalet, närmar sig och även om det i princip redan är avgjort då det saknas utbrett rakryggat motstånd i riksdagen för att våga gå en annan väg än den som är utstakad av Washington, är det åtminstone inte helt godkänt ännu.

En del av kritiken har bestått i att till skillnad från liknande försvarsavtal som USA har med Danmark och Norge, saknas specifika förbud mot kärnvapen på svensk mark. Tidigare har våra beslutsfattare sagt att vi inte behöver oroa oss eftersom det kräver att den svenska regeringen ”samtycker” innan kärnvapen kan placeras på svensk mark, vilket i sig känns föga övertygande eftersom det är allmänt känt att våra svenska makthavare går i Washingtons ledband. I en intervju med P1 Morgon öppnar dock statsminister Ulf Kristersson för att tillåta att amerikanska kärnvapen placeras på svensk mark i händelse av krig.

– ”I en krigssituation är det en helt annan sak. Skulle det allra värsta inträffa så måste naturligtvis de demokratiska länderna i vår del av världen ytterst kunna försvara sig mot länder som skulle kunna hota med kärnvapen. Men hela vårt Natomedlemskap och hela vårt svenska försvar syftar till att den situationen inte ska inträffa. Hade Ukraina varit medlem i Nato så hade de inte blivit anfallna av Ryssland.”

Här ser vi här hur våra politiska ledare svänger om vartannat – liknande mönster sågs angående Natomedlemskapet där man först nekade till att värnpliktiga skulle skickas att strida utomlands, för att sedan ändra sig och säga att det är möjligt att det blir så – direkt efter att medlemskapet var godkänt.

Kristersson tycks också ha missat den detaljen att om man öppet provocerar och aktivt deltager i ett proxykrig mot kärnvapenmakter ökar så klart risken för att själva bli attackerade, vilket lätt hade kunnat undvikas om Sverige hållit sig neutrala i konflikten med Ryssland samt inte gått med i Nato. Således är det våra beslutsfattare som försatt oss i den här situationen, men de lyckas ändå undgå att behöva ta ansvar och agera förnuftigt. Istället fortsätter man att hänge sig åt mer krigshets på svenska folkets bekostnad.

Dessutom påvisar Kristersson att han inte är uppdaterad om vad Ukrainakonflikten handlar om när han envetet fortsätter påskina att Ukraina är ett offer som ”attackerats” av Ryssland utan legitim anledning samt inte tycks inse att det är Natos utvidgning mot Rysslands gränser som är ett av huvudproblemen, men det gäller så klart att upprätthålla den falska bild som man målat upp sedan dag ett av konflikten och allt mer hysteriskt fortsätter klamra sig fast vid. Hade inte styrd massmedia backat upp narrativet hade ridån gått ner för länge sedan.

#krigshetsare

https://sverigesradio.se/artikel/kristersson-oppnar-for-karnvapen-pa-svensk-mark

https://www.friatider.se/kristersson-oppnar-amerikanska-karnvapen-i-sverige

En reaktion till “Kristersson stänger inte dörren för kärnvapen på svensk mark

  1. Till och med Ryssland säger att om det föreligger en exenstiell risk för landet så kmmer man att använda kärnvapen. Naturligtvis tänker vi på samma lika sätt… att några ord på ett mjukt papper, sas, skulle ha betydelse är fåfängt eller naivt eller både och…. Vi skulle precis som Nordkorea utvcklat färdigt våra egna kärnvapen… att mot ett löfte att USA skulle stödja oss är svagare än att ha egna kärnvapen. OCH kom ihåg att det var FR, M som rustade ned försvaret… för att, min kvalificerade gissning, ge medel till en vansinnig invandring….. 25år för att fixa demografin och oaktat ”komma i arbete” så är åldersfördelningen inte förbättrad, tvärtom. Och nu ska vi från 70miljarder till försvaret trippla detta ett tag iaf (uppbyggnad kostar) samtidigt som återvandringen inte blir av inte ens en minskning av lejonparten av invandring, anknytning och s.k. arbete, gör man… vi är inte på ett sluttande plan utan i fritt fall…. det enda som fungerar är de PK medierna….. ”Money talks” alltså…. bifogar den beska sanningen över en misslyckad ivandring… 2miljoner extra på 25år och det enda som hänt är elände… https://bjornwiklund.wordpress.com/2024/04/06/a-failed-country-massive/ och https://bjornwiklund.wordpress.com/2024/04/12/the-big-numbers-doesnt-lie/

    Gilla

Lämna en kommentar