Den amerikanska armén kommer att utplånas om de åker till Ukraina enligt tidigare arméofficer

Västvärldens press matar sina konsumenter med bilden av ett ”svagt” Ryssland som är på god väg att besegras av Ukraina som backas upp av ett ”starkt” team bestående av såväl EU-länder som Natoinblandning där allt kommer gå vår väg bara vi betalar mer och skickar ännu mer vapen. Natosoldater finns redan på plats i Ukraina och såväl Frankrikes president Macron som Baltikums ledare hetsar för att skicka våra egna soldater till fronten, trots att det inte ens är vårt krig.

En annan aspekt är att såväl USA som stora delar av Europa dessutom saknar kapacitet att bidraga grandiost då våra egna resurser redan är uttömda med årslånga köer till nyproduktion, men det får inte lika mycket mediautrymme.

När den tidigare amerikanska arméns officer Stanislav Krapivnik intervjuades i RT i går hymlade han inte med den krassa verkligheten, utan slog fast att om amerikanska trupper utplacerades till Ukraina för att stödja Kiev i dess konflikt med Ryssland så skulle de ”utplånas”.

-”Den amerikanska militären i sitt nuvarande tillstånd är inte lämplig att ta sig an Ryssland i ett konventionellt krig. Även under det kalla krigets era skulle hela Nato bara ha kunnat bromsa en potentiell frammarsch av sovjetblocket snarare än att inleda ett heltäckande markanfall mot det.

Om du lyssnar på rationella experter i väst, kommer de att säga dig, ja, den amerikanska armén är inte i någon position just nu – den amerikanska armén har aldrig varit i en position att ta sig an Ryssland på marken. För Nato som helhet, under det kalla krigets höjdpunkt, var uppdraget först och främst att blockera Warszawapaktens styrkor och köpa tid, ingen form av någon massiv offensiv.

Sedan dess har det kollektiva västs stridsförmåga försämrats avsevärt, till stor del på grund av de militära ansträngningar som USA själva gjort under de senaste decennierna. Just nu är det mycket värre. De ändlösa krigen som Amerika har utkämpat, de ändlösa gerillakrigen har totalt försämrat USA:s förmåga att utkämpa ett konventionellt krig. De försöker bygga upp det just nu, men det tar mycket tid att återuppbygga sina styrkor.

Om USA:s president Joe Biden skulle väljas om, skulle han, eller kollektivet Biden, vem som än faktiskt fattar besluten, kunna skicka amerikanska trupper till Ukraina. Problemet är att folket i Washington, Biden-regimen, är helt utan någon känsla av verklighet. Även om idén kommer att resultera i ett förkrossande nederlag för den amerikanska militären, kan en sådan utplacering inte helt uteslutas.

Det här är helt utan verklighet. Den amerikanska armén kommer att utplånas om de åker till Ukraina.”

Andra tidigare amerikanska militärer som den före detta underrättelseofficeren Scott Ritter och den pensionerade arméöversten Douglas Macgregor har sagt samma sak i månader.

————————————————–

Meanwhile in Sweden…. smider våra politiska ledare – kaxiga efter sitt nyvunna Natomedlemskap trots att det inte gör oss mer skyddade än innan förutom i deras fantasi – liknande planer och har redan indikerat att det är möjligt att vi ska skicka trupper till Ukraina som är Sveriges viktigaste prioritering. Dylika tongångar har även presenterats i våra nordiska grannländer.

Det är således många beslutsfattare som är i behov av en reality-check för att inse vad motståndaren är kapabel till, vilka resurser och förutsättningar vi de facto har att röra oss med samt hur mycket skattemedel de kommer att slösa bort som vi är i enormt behov av här hemma för att rädda vår egen sjunkande skuta.

Men eftersom inget får krackelera det uppbyggda falska narrativet, får folket inte denna viktiga bit till sin helhetsbild av konflikten som egentligen inte borde involvera oss överhuvudtaget.

https://www.rt.com/news/597318-american-military-ukraine-warfare/

3 reaktioner till “Den amerikanska armén kommer att utplånas om de åker till Ukraina enligt tidigare arméofficer

  1. I USA är militären väl medvetna om det usla skicket som deras manskap befinner sig i efter alla krig och det är här vi har orsaken till varför USA är beroende av sina vasaller för att fixa problemet. Sen är det ju så att folket i USA är inte så begeistrade i att åka ut i meningslösa krig för oligarkernas räkning det har de flesta där genomskådat. Nej, det är i EU man kan hitta fårskallarna som ska dö vid fronten vilket den lydiga Makaronen i Frankrike hörsammat att husse i Washington vill ha. Undrar hur länge det dröjer innan Kristersson börjar babbla samma budskap som Macron om svenska trupper till Ukraina?

    Gillad av 3 personer

  2. USA skulle ha ”passat på” direkt efter Andra Världskriget, då Sovjet var försvagat, men det tåget gick …

    Då Covid-bubblan sprack (utom i några få länder …), så ges möjlighet att avbefolka EU genom att skicka folk till fronten i Ukraina. Utgången är given … [/sark]

    Gillad av 1 person

  3. Väst för två krig ett vid fronten (Ukraina hela) och ett krig i media….. Ryssland krigar ”on the ground” mestadels…. dock fortfarande efter minst en halv miljon stupade Ukrainare fortsätter media att leverera oss sin egen önskebild… I år skickar USA dryga 500miljarder för vapen till Ukraina…. dock det mesta av dessa vapen är redan på väg osv… så nu talar man om en 10-årig plan med den nivån … USA kräver mer, mycket mer, medel från andra medlemmar… och som i frikyrkan föruton alla ”tionden” anser man att länder som Sverige skall ”offra” dessutom…. och 300miljarder årligen skall offras till den förda invandringen… som enligt siffror från SCB gått helt ”down the drain” https://bjornwiklund.wordpress.com/2024/04/06/a-failed-country-massive/ och kan ökningen bland ”gamla” bero på invandring/anknytning av ganla? förmodligen så

    Gilla

Lämna en kommentar