I Sverige flaggar vi hellre med Prideflaggan än visar upp de svenska färgerna

Förr hissade man svenska flaggan vid skolstart, men som i så många andra sammanhang skrotas nationella traditioner och sedan några år tillbaka är det regnbågsflaggan som hissas på skolgården vid skolstart i närvaro av samtliga elever på barnens grundskola till musik samt applåder från lärarlaget.

Jag har lite svårt att tycka att det är bra att använda denna politiskt laddadde symbol i skolsammanhang där alla ska enas under samma budskap i en årlig ceremoni. Räcker det inte med att man pratar med barnen om vikten av att acceptera/respektera/inkludera alla, även sexuella minoriteter? Varför måste man tvunget göra en så stor grej av det och sedan pratar man dessutom om könsdysfori på högstadiet senare under terminen för att ytterligare bygga på ungdomars osäkerhet.

HBTQL-gemenskapen i all ära för de som vill vara en del av den, men låt barnen vara barn utan att påtvinga dem politiska budskap hade varit att föredraga.

8 reaktioner till “I Sverige flaggar vi hellre med Prideflaggan än visar upp de svenska färgerna

  1. Att Sverige är extremt börjar man även upptäcka på fulmedias kultursidor lite yrvaket! Man undrar ju hur långt det ska gå innan pendeln slår över åt andra hållet? 1920-talets tyska dekadans följdes ju av ett betydligt mindre tolerant samhälle! Frågan är alltså bara när?

    Gilla

  2. Låt barnen vara barn
    Låt skolan vara opolitisk
    Man kan ta det beslutet när man är 18 år eller äldre
    Låt bli att underbygg barnens känsla mot vad som är rätt eller fel, detta borde strida mot barnkonventionen, men som PK eller sosse så betyder detta ingenting eftersom de anser sig ha högre syfte att fylla.
    Sista meningen delar jag till 100%.

    Gillad av 1 person

  3. QUE!? Hissar dom HBTQ-flaggan istället för svenska vid skolstart i grundskolan!!!? I hela Sverige?
    Driver du? I så fall …. utan att någon protesterar? Inte ens muslimer? För det e väl dom man får räkna med för den här dumma svenska populasen kan makthavarna pådyvla vad fan som helst utan att de reagerar.

    Gilla

Lämna en kommentar