Zelensky besökte Azovbrigaden och fick lite egentid med vit makt-kopplad ledare

Ukrainas president Vladimir Zelensky har besökt flera militära enheter i Donetsk de senaste dagarna, inklusive de ökända ”Azov” och ”Aidar”. I en video som lades upp på Zelenskys sociala medier i går ser man hur han träffar Azovs grundare och tillika nynazist Andrey Biletsky inne i en bunker.

Biletsky, som försvann från allmänhetens ögon i slutet av 2019, blev befälhavare för ”Azov Tactical Group” och i en 45 sekunder lång video som Zelensky lagt upp ses Biletsky informera presidenten samt flera andra officerare.

Biletsky var allmänt erkänd som en vit makt-ledare och nynazist innan ”Azov” tvättades rena av västerländska medier efter eskaleringen av konflikten med Ryssland i februari 2022.

En artikel i TIME i januari 2021 beskrev hans organisation ”Ukrainas patrioter” som en ”nynazistisk terroristgrupp”, vars manifest verkade plocka sitt narrativ direkt från nazistisk ideologi. Gruppen förvandlades till ”Azov volontärbataljon” efter den USA-stödda kuppen 2014.

I en tidigare intervju med TIME från 2014 berättade Biletsky själv att han handplockat Azovs symboler eftersom de hade använts av tyskar under andra världskriget. Wolfsangeln han valde hade varit på skölden av 2:a SS-pansardivisionen ”Das Reich”, medan den svarta solen kommer från en mosaik beställd av SS-ledaren Heinrich Himmler till hans slott.

2018 beskrev tidningen The Guardian Biletsky som en ”ultranationalistisk MP” som 2010 förklarade att ukrainarnas uppdrag var att ”leda de vita raserna i världen i ett sista korståg mot semitledda Untermenschen [undermänniskor].”

Det narrativ som etablissemanget vill att vi håller fast vid är dock att det inte finns problem med nazister i det korrupta Ukraina som okontrollerat matas med miljarder från väst, utan allt är bara ”rysk propaganda”. Det är väl bara en tidsfråga innan artiklar och videoreportage som västerländsk media publicerat i ämnet innan 2022 kommer plockas bort helt som så mycket annat som inte passar agendan (klimatet, vaccinkritik etc).

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/581278-zelensky-azov-neo-nazi-biletsky/

https://time.com/5926750/azov-far-right-movement-facebook/

https://www.theguardian.com/world/2018/mar/13/ukraine-far-right-national-militia-takes-law-into-own-hands-neo-nazi-links

6 reaktioner till “Zelensky besökte Azovbrigaden och fick lite egentid med vit makt-kopplad ledare

    1. Många undrar ju varför Ryssland inte drar igång en massiv offensiv med de 300.000 man de har i reserv och sopar rent? En del spekulerar i att varför avbryta när ukrainsk militär förgör sig själva med utsiktslösa attacker mot de ryska försvarslinjerna? Jag tror det helt enkelt är så att man verkligen inte vill sprida kriget och förstöra Ukraina mer än nödvändigt och då passar det bra att kriga ute på åkrar och ängar mestadels. I Ryssland vet man att de får bygga upp de områden som ska ingå i Ryssland och man anser sig heller inte vara i krig med det ukrainska folket utan Zelenskis nazi-regim och USA/Natos legosoldater!

      Gilla

  1. Konstigt det här med synen på nazister i PK-lägret…I Sverige jagas de blöjnazister som finns här med blåslampa samtidigt skickar regimen i Stockholm miljardbelopp till riktiga hårdföra nazister i Ukraina så att de kan fortsätta mördandet och förtrycka den egna befolkningen? Visst är Sverige hycklarnas paradis, alls inte långt efter USA i hyckleriets ”sköna” konst!

    Gilla

Lämna en kommentar