Ukrainsk diplomat bad tyska intellektuella dra åt helvete efter fredsuppmaning

Ukrainas ambassadör i Tyskland, Andrey Melnyk, har förolämpat en grupp tyska intellektuella som skrev ett öppet brev som publicerades i den tyska tidningen ”Die Zeit” i tisdags, där man förespråkade ett slut på vapenleveranser till Ukraina. I brevet med titeln ”Vapenstillestånd nu! uppmanade en grupp av 21 tyska akademiker, filosofer, journalister, konstnärer och ex-diplomater väst att avsluta Ukrainakriget genom förhandlingar eftersom det är EU:s plikt att återställa samt säkra freden på kontinenten.

I brevet ifrågasätter man även de västerländska nationer som stödjer Ukraina militärt.

”Ukraina har hittills kunnat försvara sig mot det brutala ryska aggressiva kriget tack vare bland annat massiva sanktioner och militärt stöd, men ju längre dessa åtgärder varar, desto mindre tydligt är deras slutspel. Det är högst osannolikt att Ukraina kommer att kunna återtaga kontrollen över alla ockuperade områden inklusive Donetsk- och Lugansk-regionerna samt Krim eftersom Ryssland är militärt överlägset och har förmågan att genomföra ytterligare militär eskalering. Mot bakgrund av dessa överväganden bör västerländska nationer som stödjer Ukraina militärt fråga sig själva vilket mål de eftersträvar och om (och hur länge) vapenleveranser fortfarande är rätt väg.”

Vidare varnar man för konsekvenserna i form av tusentals fler döda samt massiva humanitära, ekonomiska och ekologiska nödsituationer runt om i världen. Det är för övrigt inte första gången tyska offentliga personer har skrivit ett offentligt brev där de uppmanar till ett slut på västerländska vapenleveranser till Ukraina.

I ett inlägg på Twitter kommenterade Melnik ”Inte igen” och tillade på engelska: ”What a bunch of pseudo-intellectual loosers” samt bad de dra åt helvete med sina ynkryggade råd.

Så taktfullt uttryckt av den ukrainska diplomaten – krigsindustrin applåderar. Personligen tycker jag att de som författat det öppna brevet har helt rätt, men de talar tyvärr för döva öron eftersom de västerländska allierade med EU, USA och Nato i spetsen har sin egen agenda där man inte tar hänsyn till den lilla människan.

#fuckpeace

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/558164-melnik-appeal-german-intellectuals/

26 reaktioner till “Ukrainsk diplomat bad tyska intellektuella dra åt helvete efter fredsuppmaning

 1. Tycker det visar Ukrainas inställning – ett land fullt av korrupta ledare. Inte för inte är det ansett som ett av världens mest korrupta länder.

  Gillad av 4 personer

 2. Tyska intellektuella? Ynkryggar skriver jag. De kan väl skänka bort östra Tyskland till Ryssland.

  Gilla

 3. Att vapenleveranserna fortgår från Västländer, bevisar hur oerhört involverade ”våra ledare” är i djupa staten/kabalen…
  Majoriteten är ”köpta” underhuggare av världens mest kriminella pack!

  Gillad av 2 personer

 4. Ja, hemska tanke, att andra länder ska stötta ett självständigt land som blir anfallet av en fascistdiktator… ”världens mest kriminella pack” håller till i Moskva.

  Gillad av 1 person

 5. Det är konstigt att ingen av de ”stora” vill att det ska bli fred eller vapenvila i Ukraina, man kan förstå Ryssland att de blir förbannade när väst/Nato skickat in allt i vapenväg som om det vore någon testplats för krigsindustrin. Historiskt sätt så har Nato/USA hotat, varnat eller annat på sätt uppträtt hotande mot de som inte vill gå samma väg som Nato/USA, det räcker man tittar tillbaka på Kuba-krisen hur USA uppträde då eller tänk om något land eller stat hade skickat in vapen, pengar eller på andra sätt stött ex Irak, Jugoslavien eller Somalia. Det räcker väl att titta på alla försök Nato/USA har gjort för att ta kontroll, stött kupper, försökt styra ett land eller påverka val i andra länder detta borde räcka för det ska ringa någon form av varningsklocka, om inte är man förblindad eller har otroligt höga tankar om Nato/USA.

  ”USA har stött så kallade “färgrevolutioner”, i praktiken kupper, i Ukraina två gånger, 2004 och 2014.
  USA anklagas för att ha stött kuppförsöket mot Hugo Chavez 2002. Klart är att USA hade möten med kuppmakarna och också betalade ut flera miljoner dollar till oppositionsgrupper, USA var inblandade i statskupper och statskuppförsök i Syrien 1949, 1956 och 1957.
  USA har sedan 2006 stött oppositionella grupper i Syrien och efter arabiska våren 2011 stödde USA väpnade grupper i Syrien för att störta president Assad. USA har försett rebeller i Syrien med pengar, vapen och träning som i praktiken gått till militanta islamistiska grupper som al Qaida och IS.
  I mars 2011 inledde den USA-ledda krigsalliansen Nato en bombkampanj mot Libyen i stöd till väpnade rebeller. Natos angrepp ledde till att Libyens president Gadaffi mördades och till ett inbördeskrig mellan olika milisgrupper som pågår ännu.”

  (https://proletaren.se/artikel/karta-har-har-usa-krigat-stott-kupper-och-paverkat-val-sedan-andra-varldskriget)

  Finns mycket matnyttigt på deras sida om man vill grotta ner sig, nu säger inte jag att Ryssland är guds bästa barn men de som bråkar mest i sandlådan är iallafall inte Ryssland. Syftet till kriget i Libyen sägs vara att Gadaffi ville ta bort dollarn som betalningsmedel över oljan och hellre införa en annan valuta, den tanken/försöket kostade honom livet, nu hade han säkert blivet skjuten ändå.

  Gillad av 2 personer

  1. Klart dom vill ha fred, men lika klart är väl att Ukraina har rätt att försvara sig. Precis som Irak hade när USA gick in där. Eller ska alla länder som bli attackerade av stormakter bara tillåta aggression. Förstår inte riktigt resonemanget.

   Gillad av 1 person

   1. Hej Ramses!

    Var har jag skrivet att Ukraina inte får försvara sig? Har du läst texten och förstått det du har läst? Hur stor chans hade Irak när USA gick in både 1990, 2003 och 2011 att försvara sig, fanns ingen i hela världen som vågade hjälpa Irak än mindre trotsa USA. Men redan samma vecka kom det rop/krav på fred bland annat från FN, idag finns det ingen som är speciellt kåt på att ropa på fred, idag är det bara snack om mer vapen, fördärv och död för detta drabbar inte soldater i väst eller från Nato, men nu är det ju Ryssland som krigar mot Ukraina. Kan lova att det är skitsamma för det är exakt samma lidande för de civila som det var i Irak eller vilket krig du nu vill prata om. Alla krig är ett HELVETE för civila, barn och för samhället i stort, den romantiska bilden som du verkar vilja se finns inte, jag kan intyga att krig är ett helvete. Så vad i mitt resonemang är det du inte förstår?

    Gilla

 6. Sovjetunionen stred 10 år i Afghanistan, och fick avsluta utan ha vunnit något. Självklart så ska vi hjälpa Ukraina att bekämpa en stormakt, som orättfärdigt gått in och bedriver ett orättfärdigt krig utan hänsyn till krigets lagar, så länge Ukrainarna själva är beredda att slåss för sitt land. Ni som förespråkar ett snabbt fredsavtal, som kommer att innebära att Ukrainare kommer att bli Ryssar, i vissa områden, vilka delar av Sverige anser ni att vi ska ge upp om vi får ett angrepp här??

  Gilla

  1. Att slippa tillhöra Sverige skulle vara en befrielse för de flesta etniska skåningar. Det talas väldigt lite i historieböckerna om svearnas härjningar i Skåneland när svenska knektar tog över skånska gårdar och dödade allt manfolk på gården. Skånska partisaner fick en stör uppkörd i ryggraden och hängdes levande att självdö längs allmänna platser till varnagel för oppositionella. Pack från Stockholm göre sig helst inte besvär i Skåne. Fortfarande snart 400 år senare står det inte en rad om detta i svenska historieböcker. Dränk dig din djävla svenne. Ni är föraktade och hatade.

   Gilla

   1. Rolf, Kanske skulle det vara en befrielse att slippa tillhöra Sverige för de flesta etniska skåningar. Kanske skulle det på samma sätt vara en befrielse för de flesta etniska ryssar i Donbass och Krim att slippa tillhöra Ukraina, ett för dom ett främmande land med ett främmande språk, historia och kultur.

    Gillad av 1 person

  2. Donbass och Krim är inte Ukraina, det är ryska områden, med rysk befolkning, ryskt språk, rysk kultur och rysk historia. Kanske tycker du även att både Norge och Finland borde återföras till svensk överhöghet,

   Gillad av 1 person

   1. Men, vänta lite nu; din hjälte Putin hävdar ju att alla ukrainare egentligen är ryssar, och att dom därför bör höra till Ryssland.. Nu följer du inte partilinjen här. Lite förvirrad, eller? Förstår att det är svårt att hålla isär alla kreml-begrepp.. 😉

    Gilla

 7. Så då är du alltså lika bestört över att ryssarna gör på motsvarande sätt nu mot Ukrainarna. Eller beror det bara på vem det är som håller i störarna..?
  Och du Gringo: krig har jag sett på nära håll, och det finns verkligen inget romantiskt över det. MEN, om du inte tycker att nån ska stötta ukr, då är ju det som att säga att ingen borde gått in och stöttat dom länder som Hitler anföll under vk2. Eller, vari finns skillnaden?

  Gilla

 8. Dessutom, Rolf; du skulle alltså inte se nåt problem med att ryssarna tar över Skåne. Fast problemet är ju att dom skulle bete sig precis som svenskarna gjorde där på 1600-talet. Mörda, våldta och skövla. Sen får du börja hata dom istället. Suck…

  Gilla

  1. Det handlar inte enbart om att hata.Jag har blivit fråntagen min möjlighet att försörja mig på helt rättsvidriga grunder. Jag hade ett konto på en politisk portal som hackades av Expo och 18 månader senare sades mitt kontrakt upp och en utredning av mig började. Hur i helvete man kan bli av med sitt arbete enbart för att ha skrivit på ett forum övergår mitt förstånd. Sånt sker i länder med bräckligt och svagt rättsväsende där obskyra organisationer som Expo flyttar fram sina positioner. Det är sådana organisationer som Putin måste stoppa innan de växer sig starka. Så ja,jag ser fram emot den dagen min glädje att få bidra till ett nytt och bättre samhälle infinner sig. Jag ser inga större skillnader mot vad svenskarna gjorde för fyrahundra år sedan och vad de gör nu. Vad som hände Beshir Rabani vet vi inte men han dog och vad som hände Ratko Zindovic vet vi inte heller. Båda hårda kritiker av Assberg. Två hjältar vars röster tystnat så vad är skillnaden då och nu?

   Gilla

   1. Sen kan man ge några minuter åt att fundera hur samhället blir när fler och fler,av olika anledningar såsom fel hudfärg eller fel åsikter eller fel utbildning eller fel….etc etc,blir utestängda från samhället. Antingen försöker man att skapa ett samhälle som vill släppa in en igen eller så vill man att befintliga samhällen tar över ledarskapet. Fundera på det ett tag och fundera på vilka eventuella konsekvenser det blir för de människor som fortfarande är inne i stugvärmen. Jag behöver äta och jag behöver kunna försörja mig men det är inte ens lönt att söka arbete då Expo lovat att erbjuda arbetsgivare ett åsiktsregister. Situationen är förfärlig och hur man kan skapa ett åsiktsregister på lösa grunder utan bevis eller möjlighet att bemöta,ja det övergår återigen mitt förstånd. Det klagas ibland på Lexbase för att de säljer info om straffade men där finns åtminstone en lagakraftvunnen dom som grund för deras register över kriminella. Tydligen behövs inte det när herrar som Lehman,Aschberg,Pool och Baas rundar alla lagar. Expo är dessutom en stiftelse utan insyn. Det är sjukt så att det förslår och det finns klara likheter med de värsta diktaturerna i världen. Dagens utanförskap är en krutdurk som riskerar att explodera. Hoppas att Partiet Nyans kan kanalisera det uppdämnda vrede och hat som förenar oss utestängda alla kategorier. Rent praktiskt så måste alla vi söka skapa ett samhälle som släpper in oss igen. Utan åsiktsregister. Jag börjar tro att vissa i samhället vill se kaos och splittring och nöd och kanske till och med död för att kunna roffa åt sig. När det flyter blod på gatorna….
    https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2019/06/18/sa-gar-borsen-i-krig.html

    Gilla

   1. Nja, Rolf, jag passar på den. Vårt gamla samhälle är väl kanske inte perfekt men det du erbjuder är inget för mig.

    Gilla

   2. Jag antar att ditt gamla samhälle inte längre finns. Det nya nu är nerpissade och förnedringsrånade svennar.

    Gilla

  2. ”Och du Gringo: krig har jag sett på nära håll, och det finns verkligen inget romantiskt över det. MEN, om du inte tycker att nån ska stötta ukr, då är ju det som att säga att ingen borde gått in och stöttat dom länder som Hitler anföll under vk2. Eller, vari finns skillnaden?”

   Skillnaden är att du jämför päron och äpplen, Hitler krigade och startade flera krig allt från Afrika till Norge, han dödade samtidigt ca 5 miljoner människor i läger allt från judar till oliktänkande. Därmed inte sagt att Stalin var en bra människa han döda ca 5 miljoner och blandar vi in Lenin så många dubblar vi siffran. I dax läget krigar Putin bara mot ETT land därmed inte sagt att de är rätt, men var hittar du liknelser mellan dessa krig?
   Känns mer att du har svårt att vara saklig i din bedömning angående kriget Putin har startat med hjälp av USA och vill ha rätt i dina påståenden. Jag säger vänta och se hur allt fortgår i allt från krigsförbrytelser till propaganda, sanningen lär komma fram.

   Gilla

 9. Vad en krigisk nazist säger för att starta tredje världskriget bör man givetvis notera. Därefter utplåna från jordens yta. Att utplåna svin från jordens yta är jag väldigt duktig på. Därför är jag givetvis väldigt hatad av alla svin på två ben. 1+1=2

  Gilla

 10. Illa nog att han krigar helt omotiverat mot ett land. Och enligt Medvedev så är ju slutmålet hela Europa fram till Lissabon, det blir ganska många länder. Nu är dom ju, tack och lov, odugliga på det dom gör, så det lär ju inte ske. Liknelsen är att både Hitler och Putin drivs av samma besatta nationella fantasier som hämtas ur det förgångna. Deras svammeltorier har mycket gemensamt. Hitler höll på i åratal, Putin har bara börjat. Menar du verkligen att du inte kan se vissa likheter här??

  Gilla

  1. Finns ju länder som startar krig med en lögn fråga Hans Blixt vad han tyckte om USA, ska man gå på ”besatta nationella fantasier” så platsar alla internationella ledare in alla är ju lika makt kåta och ser sig själva som bäst, när det gäller svammel teorier är det många ledare som älskar att hålla sig till ”hitte på” och skapa myter som bygger på deras ego som ledare, här finns många i denna grupp blir nästan svårt att välja.

   Gilla

 11. Viss skillnad på att försöka återupprätta ett imperium med krig mot att skapa ev myter om sig själv. Vad är det du så desperat kämpar för att få fram?

  Gilla

 12. Säg det rakt ut, du vill se Ryssland lyckas för att få se väst, som hjälper Ukraina, misslyckas. Du är som en öppen bok..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s