Vi ska betala dyrt och försämra vårt sätt att leva medan eliten fortsätter frossa

Klimatfarsen i Glasgow fortsätter att ta upp det mesta av medietiden och DN:s klimatklocka som länge tickat ned mot domedagen får nu åter en plats överst på sidan för att bidraga till skrämseleffekten.

Medan löften utan någon större tyngd bakom levereras av diverse prominenta toppnamn med politiskt korrekt retorik och nya rapporter som stödjer narrativet publiceras, turas världens ledare om att hålla skarpa tal till mänskligheten om hur vi måste lyssna på barnen och förändra vårt sätt att leva nu på direkten.

Så medan vi vanliga dödliga ska sluta köra bil, upphöra med att flyga, inte äta kött, skippa att dricka mjölk, omfamna vindkraften samt avstå kärnkraft, resa mindre, shoppa mindre och framförallt känna klimatångest, fortsätter världseliten att leva på som vanligt. Man flyger utan att känna klimatskam, kör bil utan problem och det är väl ingen som på allvar tror att drottning Elizabeth hade en strikt vegansk meny med inslag av insekter under galamiddagen som inledde klimatkonferensen?!

Självklart går det snabbare att flyga (tar 55 timmar med tåg) och det är billigare, så varför ska mänskligheten ta ett kliv bakåt i utvecklingen? Varför är man inte villig att lyssna på den vetenskap som talar emot de slutsatser som hela tiden lyfts fram och påstås kom a från ett enat forskarskrå när så inte är fallet?

Att bland annat Kinas president Xi Jinping, Rysslands Putin och Turkiets Erdoğan valt att stanna hemma och istället deltaga elektroniskt lyfts fram som något negativt, men i realiteten har dessa de facto tagit ansvar genom att inte bidraga till de gigantiska utsläppen som deltagarna på denna klimatkonferens genererar.

Att man sedan använder barnen som slagträ i debatten blir lite snedvridet eftersom Greta Thunberg med anhang inte kan anses representera världens barn. Om man förklarade att alternativet var att leva utan skärmar, inga nya kläder, inga utlandsresor, gå till fots eller cykla framför att bli transporterade med bil eller buss, inte få äta kött samt införa insekter i kosten, är jag rätt övertygad om att vi inte skulle få se barnen manngrant ställa sig på klimataktivisternas sida.

Detta hyckleri måste upphöra, men media sätter tyvärr agendan med sin ensidiga journalistik som mest påminner om propaganda.

#hycklare

#followthemoney

Bildkälla: Aftenposten

8 reaktioner till “Vi ska betala dyrt och försämra vårt sätt att leva medan eliten fortsätter frossa

 1. Piper skriver…

  ”Så medan vi vanliga dödliga ska sluta köra bil, upphöra med att flyga, inte äta kött, skippa att dricka mjölk, omfamna vindkraften samt avstå kärnkraft, resa mindre, shoppa mindre”

  Det är märkligt att politiker (och en del folk) stirrar sig blinda på klimatet…

  (Att förutspå klimatförändringar — som ännu inte är vetenskapligt fastställt p.g.a. dess närmast kaosartade komplexitet (Wikipedia: ”Fjärilseffekten; en marginell påverkan [utgångsparametrar] i en del av ett system kan få stora och oförutsägbara effekter någon annanstans [här: framtiden] i systemet”) — med hjälp av datorsimuleringar, vars utgångsparametrar är mer eller mindre kvalificerade/vetenskapliga gissningar, resulterar i just gissningar om klimatstatusen i framtiden.)

  … när vi vet att vår nuvarande västerländska levnadsstandard förstör naturen i en takt som gör att naturen inte hinner återställa sig, vilket inte är gissningar.

  Till exempel att shoppa mindre, sådant som är nödvändigt och onödvändigt…

  (För varje kopp kaffe (svenskar dricker mer än alla andra, förutom finnarna), banan, möbel, pryl och klädesplagg (”Made in China”?) krävs det att vi förstör en bit natur och sedan fraktar detta runt halva jorden. Det tycker vi är moraliskt försvarbart gentemot framtida generationer och motiverar/försvarar det med vana, tradition och att alla andra gör så.
  Dessutom kräver vi valfrihet: att alla varor ska finnas tillgängliga när vi vill ha dem, varför t.ex. livsmedelsproducenter måste överproducera så mycket att mellan 1/4 och 1/3 måste slängas.)

  … men vem vill avstå från konsumtion och valfrihet när inga andra gör det? Ett ”Moment 22”, tycks det som.

  — Vi kanske ska komma ihåg att ju mer koldioxid som pumpas ut i atmosfären desto mer växer växterna, som slukar än mer koldioxid. Och att klimatet kommer att återställa sig efter det att vi har förbränta allt tillgängligt fossilt bränsle (Elsa Widding/Klimatkarusellen), om det nu kan vara en tröst.

  Man kan undra om det är ett särskilt personlighetsdrag hos ”eliten” (förmögna/makthavare) som gör att de hycklar, som Piper skriver. Eller, om det är så att vi, vanligt folk, skulle göra detsamma om vi hamnade i en maktposition?

  Gillad av 2 personer

  1. ”krävs det att vi förstör en bit natur” Just Kina går ifrån detta. Inget land planterar så mycket ny natur som just Kina. https://eoimages.gsfc.nasa.gov/images/imagerecords/144000/144540/countrieschart_tamo_2017.png
   Kina bygger nu växthus som är 30 kvadratkilometer stora, man gödslar med koldioxid, inte konstgödsel som förorenar, ingen besprutning sker mot skadeinsekter för dom stängs ute. Solpaneler värmer. Kina ersätter flyget med tåg, som kör nästan lika fort som flygplan, 600 Km/t,
   https://cds.chinadaily.com.cn/dams/capital/image/202107/20/60f69664e4b0f33f15184bca.jpg
   Digitaltekniken ersätter resandet, nu 35% av BNP, transporter flyttas från landsvägar till floder och järnväg, 30% av bilar på vägen är fullt elektriska, ingen fossilmotor, världens renaste kolkraftverk ersätter miljoner koleldar helt utan rening, min elräkning är mer än halverade med solpaneler, 150 per månad. En dam jag känner vann ett pris för att vara bäst och modernast klädd. Hon såg ganska road ut så jag frågade var hon köpt dräkten. Då viskade hon i mitt öra ”säg inget, med den här dräkten är 20 år gammal.” Det är mycket ni inte får veta för det passar inte makt-kapitalisterna att ni vet. Ni skall fortsätta att bränna fossilt och konsumera för då tjänar dom storkovan. Så här ser dom ut.
   https://www.thegwpf.com/content/uploads/2017/08/Screenshot-2017-08-04-07.19.02.png
   Därför hatar och ljuger dessa kapitalister om Kina. Som sagt Solen går numera upp i öster och ner i väster. Notera dubbelmeningen. Försök fatta.
   Varor finns nu tillgängliga när vi vill ha dem, på webbshopparna. Inga lager, direkt odlare till konsument.
   http://xinhuanet.com/english/europe/2020-11/01/139483147_16042292435551n.jpg

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s