Det är lätt att vara efterklok men Andersson talar med kluven tunga

Noterar att den blivande partiledaren för Socialdemokraterna Magdalena Andersson i en intervju i P1 Morgon tar avstånd från den flyktingpolitik med öppna gränser som Moderaterna och Miljöpartiet enades kring under Fredrik Reinfeldts styre. Enligt Andersson fick S ”ärva” den generösa migrationspolitiken av föregående regering och istället för att sitta tysta borde S ha protesterat mer när gränserna öppnades.

Det är så klart lätt att vara efterklok, men man ska inte glömma att S precis som Reinfeldts M i flera år samarbetat med Miljöpartiet som med sina öppna hjärtan-politik och klimathysteri skadat Sverige i generationer framöver. Nu har dock Andersson möjlighet att stå upp för sina ideal och om hon tar över efter Löfvén som partiordförande, vilket mycket tyder på, har hon chansen att klippa banden med Miljöpartiet för gott och införa en restriktiv migrationspolitik på riktigt som i exempelvis Danmark.

Men just det, hon behöver brett stöd hos övriga partier för att kunna ta över statsministerrollen och Socialdemokraterna är dessutom beroende av Miljöpartiet för att kunna hålla ihop en regering så en sådan förhoppning lär vi inte få se infrias. Andersson anser dessutom att vi nu har en migrationslagstiftning som är betydligt mer restriktiv och långsiktigt hållbar, vilket säger en del.

I grund och botten är inte Andersson ett dugg bättre än Reinfeldt och detsamma kan sägas om de flesta partiernas företrädare som i takt med att vi närmar oss valåret bygger allt större luftslott. Men ska man peka ut något som politiker i det här landet fakriskt är bra på så är det att tala med kluven tunga och vända kappan efter vinden.

#mycketsnackingenverkstad

https://www.friatider.se/andersson-vi-borde-ha-protesterat-mot-reinfeldts-generosa-invandringspolitik

6 reaktioner till “Det är lätt att vara efterklok men Andersson talar med kluven tunga

 1. Glömmer aldrig Reinfeldt´s ” därför har jag valt att öppna upp” 2011 på fråga från journalist-er (faktiskt,tro det eller ej) varför – när andra länder väljer ”åtstramning” – detta riktat mot SD´s
  inträde i Riksdagen 2010 – detta berättar han inför olika forum, ex. Sthlm universitet (ev.Uppsala univ.) – en riktig ”statsman”eller?
  Denna handling måste människor känna till – en sådan total svikare!
  Han ska behandlas som paria – inte som den aktade fd statsminister.

  Gillad av 1 person

 2. Vad jag vill minnas så stod hennes föregångare och sa på ett möte ”Mitt Europa bygger inga murar”, detta sas i ett tal i september 2015. Några veckor senare fick han backa tillsammans med en gråtande vice statsminister, ett drastiskt åtgärdspaket inom flyktingpolitiken med bland annat gränskontroller, begränsad familjeåterförening och fler temporära uppehållstillstånd i stället för permanenta. Detta kan man kalla för U-sväng när man såg att allt höll på att gå åt hel-ete. Reinfeldt startade eländet och Löfven fortsätter på inslagen väg, ingen av dem har kunnat stava till konsekvensanalys, ingen av dem hade fingertoppskänsla för vad landet klarade av eller vad vi ville ha. Frågar ni mig så är detta beteendet straffbart, det borde vara kriminellt att förstöra ett land på detta vis. Det som gör en förbannad med är att de inte ens vill/kan förstå att det finns människor i Sverige som inte vill ha denna sorts invandring. Istället för att ha en debatt om läget, så hänger de ut sina motståndare, kallar dem för rasister, det finns folk som fick sluta sina arbeten eftersom de inte delade deras ”värdegrund”, allt för att de skulle få sin vilja igenom utan debatt och som sagt vad fan ta de som inte delar deras åsikt.

  Gillad av 1 person

 3. Frågan är väl om det bara är en taktik för att locka tillbaka väljare eller om det är uppriktigt menat från hela partiet och partistyrelsen? Kan man lita på dem? Jag har svårt med min tillit till folk som har en historik av lurendrejeri.

  Kommer de t.ex. vika sig för det klandervärda miljövidriga Miljöpartiet igen eller bedriva fortsatt migrationsidioti med C & V efter valet bara för att få regera? De är ju så in-i-helvete regerings-kåta och så djävla stolta och raljerande mot SD.

  Det gäller även V. Dessa sekteristiska radikalfeministiska identitetsidioter i V som vill ha in extrem sekterism i landet är så regeringskåta att de knappt ställer några krav alls på det som faktiskt är viktigt, t.ex. en folkomröstning om ”Nej till fortsatt EU-elände eller Ja till ett Nordiskt samarbete”. https://nejtilleu.se/2019/05/fler-vill-ha-nordiskt-samarbete-i-stallet-for-eu/ (hemsidan verkar tyvärr inte använda https)

  Gilla

 4. I övrigt har jag ett bra förslag på hur man bildar en bra regering. Man röstar för valsamverkande partier som är för beslutande folkomröstningar som i Schweiz.

  Vid alla överenskommelser, som man gör med de andra partierna, så rådfrågas folket. Detta blir en utmärkt blåslampa i röven på politiker som påstår sig vara för folkstyre, men ständigt går emot folkviljan och därmed INTE representerar folket.

  För att lyckas behöver folket inte lyckas få i hop mer än 50%, men enbart ta sig in i riksdagen över 4%, samt avprogrammera sig från fulmedierna som ägs av de monopolistiska oligarkerna, t.ex. genom att ta ett demokratikörkort, som jag gärna är med och tillverkar, så att folket vet hur man skiljer på de vanligaste formerna av lögn och evident sanning.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s