Polisen varnar unga kvinnor för våldtäktsmän i Oslo

Sedan maj månad har 17 kvinnor blivit förföljda samt överfallna nattetid i Oslo och utsatta för kroppsskador eller sexuella övergrepp som beröring, våldsförsök eller genomförda våldtäkter.

Den senaste episoden skedde natten till i torsdags då en ung kvinna som tog bussen hem blev överfallen vid kl 03.00. Hon ropade på hjälp och det fanns flera personer i området som kom dit, vartefter gärningsmannen sprang därifrån.

Hittills har två personer gripits för fyra av överfallen, men polisen är måna om att gripa gärningsmännen för de övriga 13 attackerna.

De flesta överfallen har skett efter midnatt och i flera fall har kvinnorna tagit kollektivtrafik på väg hem, men överfallen har skett på olika håll i staden och är inte knutet till samma område. Det har inte varit någon kontakt mellan offer och gärningsman innan överfallen, utan de har gått av på samma hållplatser som kvinnorna och följt efter samt överfallit dem antingen när de låst upp porten eller i närheten. Många av kvinnorna är i 20-30 års åldern och i tre fall rör det sig om våldtäkt. Inga vapen har använts vid överfallen och det har bara varit en gärningsman varje gång. Polisen menar att det är flera olika gärningsmän som står bakom överfallen eftersom deras utseenden beskrivits både som etniskt norskt utseende respektive med utländsk bakgrund.

Polisen tror att det kan finnas ett mörkertal och uppmanar därför kvinnor som varit utsatta att kontakta polisen.

Nästa vecka är det skolstart, vilket betyder flera tusen nya studenter i staden med mycket aktiviteter kvällstid, därför uppmanar nu polisen kvinnor att vara extra uppmärksamma när de rör sig ute nattetid.

Bra att Oslopolisen synliggör problemen och går ut med varningar till allmänheten. Meanwhile in Sweden… låtsas man inte om att problemen existerar – varken hos polisen, media eller våra styrande som alla går hand i hand. Istället försöker man tysta ned att vi importerat en våldtäktskultur medan nya ärenden samlas på hög. De få gånger ett fall kommer upp i rätten är det oftast offrets fel, medan gärningsmannen lyckas undkomma såväl rättvisan som utvisning.

Häromdagen kunde man till exempel läsa om ett fall från 2018 när en 18-åring bördig från Mellanöstern dömdes till 4,5 års fängelse för att tillsammans med sin äldre bror ha kidnappat, torterat och grupp­våldtagit två unga kvinnor i Malmö. Men trots fällande domar i både tingsrätten och hovrätten, ansökte 18-åringen om resning eftersom han hävdade att han var under 17 år när brotten begicks. Högsta domstolen beviljade resningen och i februari 2020 slog man fast att mannen inte var över 18 år vid brottstillfället, varför ynglingen tilldelas 840.000 skattekronor i skadestånd eftersom han enligt JK fått ett alltför ”hårt straff för sin ålder” och att 14 månader som frihetsberövad var alltför lång tid.

Att den ”stackars” ynglingen faktiskt utförde de bestialiska handlingarna mot två unga kvinnor, vilket borde generera flera år bakom lås och bom, saknar dock helt betydelse när svensk rättvisa återigen ger jackpot till kriminella avskum. Budskapet går inte att ta miste på!

#onlyinsweden

https://www.aftenposten.no/oslo/i/mrMzE1/17-unge-kvinner-er-blitt-fulgt-etter-og-overfalt-i-oslo-siden-mai

https://www.friatider.se/ali-begick-tortyrvaldtakt-far-840000-i-skadestand

4 reaktioner till “Polisen varnar unga kvinnor för våldtäktsmän i Oslo

 1. Man kan ju fråga sig vad kvinnan fick för sitt livslånga trauma, här är det inte snack om ”allas lika värde”. Sen reagerar jag även på att våldtäktsmannen framstår som offer och inte kvinnan, med andra ord är mer ömmande om brottslingen medan kvinnan får skylla sig själv. Man frågar sig nästan om nämdemännen dömde enligt sharia lagar, här får han 840.000 kronor för att brott! Medan de som blir utsatta tänker i första hand på Ebba Åkerlund och hennes familj som fick 100.000 kronor för psykiskt lidande och deras förlust av sin dotter.

  Nedan följer några tomma fraser från socialdemokraterna och hur de ser på sin verklighet och den drömvärlden de väljer att se och tror sig leva i, själv kallar detta för en förljugen världsbild av vårt samhälle idag.

  ”Vi tror på alla människors lika värde och rätt”

  ”Vi vill skapa ett jämlikt samhälle där alla – inte bara några – kan känna frihet, trygghet och framtidstro. I vårt Sverige hålls ingen tillbaka, och ingen lämnas heller efter”.

  Gillad av 1 person

 2. Be om ursäkt, Jenny! Detta är ju för bövelen fjamåt-anda och ”ta för sig”-mentalitet i på högsta borgerliga nivå! Begå tortyr-våldtäkt på människor och ta för dig av skattebetalarnas pengar samtidigt! Det måste belönas!

  Gilla

 3. Brottslingar belönas med skattepengar direkt..
  Men offren får vänta i evighet för några brödsmulor.

  Politiker köper illigala människor medborgarskap
  Trots 50 år bevis att de är största faran för landet och människorna.

  840 000 får inte ens de döda offrens anhöriga.

  Politikerna har ändrat lagar att det nästan är omöjligt
  Att drömma brottslingarna. Enligt poliserna.
  Så vi ser ute i samhället hur kriminella är fria och offren
  Förlorar sina liv och frihet.

  Politiker har i 50 år gjort allt för att skydda brottslingarna så resultatet
  Med är inte förvånande.
  Men deras handlingar är lika kriminella och vidriga och
  Borde ge många år fängelse för landsförräderi.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s