Klimatångest tycks vara ett lokalt svenskt problem

Jag läser utländsk media dagligen och kan med lätthet konstatera att klimatångesten, klimathysterin samt det evinnerliga tjatet om klimatnödläget är ett lokalt svenskt problem. Ingen annanstans fylls tablåerna med så mycket propaganda i detta ämne som i det lilla kungariket i norr där det kuvade folket gladeligen suger i sig allt som mainstream media serverar utan varken eftertanke eller ifrågasättande. När det däremot är rekordkallt och mycket snö är hycklarna tysta eftersom det inte passar deras narrativ om de farligt varma temperaturerna som hotar allt existentiellt liv i syfte att skrämma människor för att kunna genomföra den politiska agendan.

De senaste dagarna verkar svensk media ha slagit något slags rekord i hur mycket indoktrinerinering man kan prångla ut dagligen, men medan övriga världen nöjde sig med att skriva om IPCC-rapporten när den offentliggjordes samt sedan vände blad, fortsätter vi i Sverige med att försöka pådyvla befolkningen samma dynga om och om igen.

Världen förändras och det är människornas fel, havsnivåerna stiger, fiskar kokas levande, vi ser domedagen, apokalypsen är här, isbjörnarna dör, isarna smälter rekordfort, skogsbränderna härjar som aldrig förr, extremvädren är här för att stanna, temperaturerna fortsätter stiga, vi måste börja äta insekter – kort och gott vi måste ändra på oss nu på direkten eller så kommer planeten och vi själva att dö inom en snar framtid, så öppna nu era plånböcker för att bekosta politikernas påstådda lösningar som baseras på ensidig tvivelaktig forskning.

I dag uppmanas vi exempelvis att dra ner på djurhållningen, göra kött och bensin dyrare, jobba mindre, sluta flyga, sluta åka bil, bli veganer samt konsumera mindre och annorlunda – först när vi alla underkastat oss dessa flummiga och icke faktaunderbyggda teorier kan vi rädda klimatet.

Frågan är hur resten av världen tänker göra och hur effektivt det är när endast vårt lilla land, som styrs av ett grönt extremistparti trots extremt lågt väljarstöd, driver igenom dessa ogenomtänkta beslut som drabbar såväl landet som befolkningen på ett negativt sätt?

Det ger dock en viss tillfredsställelse att se att Aftonbladets undersökning där man frågar om folk lider av klimatångest, inte gett ett rungande ja varken i går eller i dag. Det inger ett visst hopp om att folk ännu inte helt slutat tänka själva.

#followthemoney

#vibetalar

14 reaktioner till “Klimatångest tycks vara ett lokalt svenskt problem

  1. Klimatångest, NEJ absolut inte. Däremot stor ångest för vanstyret av vårt land. Ett litet skitparti utan fungerande hjärnfunktion styr landet med hot och utpressning både mot folket och sin större regeringskollega som också framstår som handikappade å huvudets vägnar.

    Gillad av 4 personer

    1. Fenomenet kalls ”demokrati”. Lösningen är att byta till ”folkstyre” där det går att sparka ut de odugliga från en dag till nästa. Det går inte i diktaturer.

      Gilla

  2. Kan det bero på att vi har det psykiskt sjuka Mp? Hur Mp med 4,2 procent och 16 mandat i Sveriges riksdag ges möjlighet att styra Sverige som sker idag, förstår jag inte. Finns det ingen tänkare bland övriga 333 i oppositionen?

    Gillad av 2 personer

  3. SVT hade en artikel i går den 10/8 ”85 ton tunga luckor ska säkra dricksvattnet i Mälaren”

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/85-ton-tunga-luckor-ska-sakra-dricksvattnet-i-malaren

    I artikeln nämns att ”Vid nästa sekelskifte kan havsnivån i Stockholmsområdet vara 50 centimeter högre.”
    Detta föranledde mig att skicka följande mail till artikelförfattaren.

    Hej Jens,

    Angående artikeln ”85 ton tunga luckor ska säkra dricksvattnet i Mälaren” den 10/8.

    Citat: ”Vid nästa sekelskifte kan havsnivån i Stockholmsområdet vara 50 centimeter högre.”

    Stockholm har en pågående landhöjning som för närvarande är 5 mm/år.
    Haven stiger med 3 mm/år och någon acceleration har inte kunnat påvisas.
    Enkel matematik falsifierar påståendet om att havsnivån kan vara 50 cm högre vid sekelskiftet.
    Var vänlig rätta detta felaktiga påstående i artikeln.

    Vänligen
    X

    Gillad av 3 personer

    1. Du är väldigt störande och ofin. Att störa och avslöja propagandan och dess lögner ses inte väl i Sverige diktaturen.

      Gilla

  4. Vilket är bästa sättet att styra människor om inte genom att skrämma upp dem om de inte går med på det makthavarna önskar. Vi har för närvarande två större ämnen som används för att skrämma folk där propagandan är överväldigande och absolut inga motstående fakta får diskuteras och dessa två är klimatet och pandemin. Vad ingen i MSM skriver om är vad oberoende forskare både inom både klimatologi och virologi har för åsikter och faktaabaserat stöd för dessa åsikter!
    Ingen skriver heller om vad som kommer att hända om vi alla går med på den skrämselpropaganda som MSM framför men om detta finnes mängder med information på nätet.

    Gillad av 2 personer

    1. Förr kallades det ”diktatur”, idag kallas det ”demokrati”, alltså att en lite klick ”demokratiskt” styr vad alla andra skall göra och hur dom skall tycka och tänka. Styrmedlet kallas propagandan.

      Gillad av 1 person

  5. Vad är väder och vad är klimat? Väder är det som vi har precis just nu för dagen och klimat är väder på lång sikt, minst 30 år framåt. Kan vi påverka vädret? Ingen vettig människa skulle påstå att vi kan påverka vädret från dag till dag. Kan vi inte påverka vädret så kan vi såklart inte påverka klimatet eftersom klimat är just väder på lång sikt.

    Faktum är att vädret liksom klimatet är i ständig förändring och har så varit sedan urminnes tider. Människor, djur och växtlighet har hela tiden anpassat sig för den ständiga förändringen. Om denna anpassning inte hade ägt rum så hade de som lever nu inte existerat.

    Somliga sätter likhetstecken eller blandar ihop miljö och klimat. Miljön kan vi förstås påverka i endera riktningen genom vårt leverne, men klimatet lever sitt eget liv och låter sig inte påverkas även om många lever i villfarelsen om det motsatta.

    Gillad av 2 personer

    1. Att påverka vädret är inte svårt alls. Man bara ändrar solens förbränning lite och styr om jordens omloppsbana.

      Gilla

Lämna en kommentar