Smaklöst att jämföra vems död som räknas mest beroende på hudfärg

I dagens Expressen använder Aysha Jones, Entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden, på ett smaklöst sätt den nyligen mördade polisen i Biskopsgården som ett slagträ i debatten om rasism och hudfärg där budskapet är att alla liv inte är värdefulla i Sverige eftersom liven i förorten – framförallt de svarta liven – inte räknas, utan bara blir till statistik.

Jones menar att det är först när vi behandlar våldet som en nationell kris och inte som enstaka händelser i förorten som skjutningarna kommer att avtaga. Hon påpekar också att det sällan skrivs om de ungdomar som köper tunga droger och skapar efterfrågan, vilket leder till dessa skjutningar.

Lite reklam för Jones kurs ”Antirasism i teorin & praktiken” får också plats, där hon fokuserar på många av de problem som präglar vårt samhälle i dag och säger sig lyfta de verktyg vi kan använda oss av för att bekämpa hatet, utsattheten, myndighetsföraktet och rasismen – ty allt hör ihop enligt skribenten. Låter som en kurs som borde tilltala PK-etablissemanget och kan säkert köpas in för skattemedel.

Sammanfattningsvis är det inte hårdare tag som krävs för att stävja situationen, utan mer gemenskap och förståelse tillsammans med förebyggande politiska insatser – det vill säga sådant vi ägnat de senaste decennierna åt och bränt otaliga skattekronor på utan resultat.

På något sätt får man känslan av att debattören vill släta över det faktum att mängder av kriminella vänt samhället ryggen och att allt istället ska skyllas på samhällets misslyckande samt framförallt rasismen. Men det här handlar inte om hudfärg utan vilka val man gör här i livet.

I Sverige får alla gå i skolan och genom välfärden får alla någon sorts ekonomiskt stöd samt hjälp med bostad, så det är inte så att man tvingas att bli kriminell för att överleva vardagen utan grundförutsättningarna finns för att kämpa sig till ett bättre liv oavsett bakgrund. Snarare lockas många unga av att tjäna lätta pengar och få maktstatus.

Organiserad brottslighet och droghandel har alltid funnits, men polisen har tidigare kunnat kontrollera det. De kriminella klanerna härstammar från andra länder och därför måste vi kunna föra en diskussion om migrationspolitik och strängare regler inom rättsområdet utan att rasistkortet plockas fram. Vill man punktera dessa organisationer är det dessutom toppskiktet man bör sikta in sig på.

Jag hade hellre sett en debatt om krav på ökat föräldraansvar och att ansvariga ministrar ställdes mot väggen istället för detta ältande om hudfärg och rasism, men det ger så klart inte lika många godhetspoäng.

I dag presenterar Stefan Löfvén sin ”nya” regering och när det kommer till ministrar kan vi vara helt säkra på att Morgan Johansson, trots ett uselt resultat under de här snart åtta åren, kommer att sitta kvar som justitieminister ytterligare ett år. Mer pang pang och resursslöseri att vänta med andra ord.

22 reaktioner till “Smaklöst att jämföra vems död som räknas mest beroende på hudfärg

 1. Det är så djävla sjukt det som hon säger och det späder enbart på splittring och förakt mellan olika etniciteter. Det handlar enbart om vilken klass man tillhör och jag kan garantera att en genomsnittlig svensk trashank,av polis och andra myndigheter,behandlas sämre än valfri afrikan. Men det är bra att hon visar sin onda svarta själ. Någon tjänar på splittring och BLM har väl fått bidrag från Expo?

  Gillad av 3 personer

  1. Med det sagt så har Expo lagt en våt filt över all form av diskussion kring stora samhällsproblem. Skämmas kan de djävlarna nog inte dock men jag skäms gärna å deras vägnar. Fy vad jag skäms. Expo lever av splittring och finns inte konflikter så får man ju skapa sådana. Det börjar bli tydligt nu att Expo enbart existerar för sin egen skull. Bill och Bull,Baas och Pool.

   Gilla

  2. Expo är en rasistisk organisation som med all sannolikhet arbetar åt främmande makt. Israel. Man märker det genom att nazi-sionismen, som rensar etniskt i Palestina och begår vidriga krigsförbrytelser, såsom att mörda obeväpnade barn, samt stjäla land, ALDRIG kritiseras av Expo, medan svenskar som med all rätt är missnöjda över en hel del som uppstått de senaste decennierna skall kölhalas för sin ilska, som alltid skall misstolkas som HMF, när de i själva verket är förbannade på politikerna som har skapat situationen.

   Gillad av 1 person

   1. Expos rasim är riktad mot nationella palestinier och nationella svenskar och det skulle inte förvåna mig om de ligger bakom mordet på medborgarjournalisten Bechir Rabani, som jagade upp trollet Aschberg för att ställa besvärande frågor om det som Rabani redan hade redovisat om honom.

    Expo anklagas i bland för att vara ”vänsterextremister”, men jag vill påstå att det rör sig om ganska välgödda och extrema nazister som tar för sig likt vilka psykopatiska borgare som helst, men det är bara det att deras favvo-ras är den galna idén om att de som har släktskap med fåtalet judiska familjer är rasligt överlägsna och att de skall kontrollera världen, helt enligt Sion vises protokoll, medan andra nationers folk skall förtryckas och anklagas för den rasism som de själva är mästare på.

    Gillad av 1 person

   2. Du definierar Expo väldigt bra Martin och nä,att kalla dem för vänsterextremister är nog helt fel. De tillhör den förtryckande eliten i allra högsta grad och när tog de en arbetares parti senast?

    Gillad av 1 person

   3. Precis Rolf. Så är det även med V. Öppnade nyligen deras tidning ”Rött”. Full med en massa diskriminerande rasistiskt identitetspolitiskt genus-tjafs. V likt Expo diskriminerar vita, medelålders och män i sin tidning. Varför? – Jag tvingas spekulera varför de lämnat idén om jämlikhet och jämställdhet bakom sig?

    Det röda klassperspektivet var helt begravt i rosa genusprofessor-dynga. Det är ingen äkta vänster. Precis vad Expo-brackorna önskar sig, tror jag. Kan utspelet om marknadshyror rädda V? – Kanske, men det mycket sänker dem.

    Är det på Expos order de sänker sig själva? Har Expo någon slags Epstein-Maxwell-pedo-hållhake på V? Godhetens kärringar pippar kanske med sina kära s.k. ”baaarn” framför Expos hemliga video-övervakning? I de tokliberala partierna ger de väl sig på barn, får och hundar, tycks det mig, men förmodligen utan att se till barnens, hundarnas och fårens frihet från dem?

    Skulle inte förvåna mig om det ligger till exakt på det viset. Det skulle förklara en hel del lustigheter.

    För att kunna le åt eländet, gör följande när du ser V:s röda runda spruckna symbol! Föreställ dig att det föreställer dessa feminiserade mäns och sladdriga haggors sönderknullade rövhål! …och det är synnerligen stora rövhål på de där plakaten.

    Gilla

 2. Det finns ≈ 1,3 miljarder svarta (= afrikanskt ursprung) på vår planet. Sörjer de när etniska nordbor dör? Om inte – då är de rasister; eller hur Aysha Jones?

  Gillad av 1 person

  1. Alla människor är INTE lika mycket värda, men värdet ligger inte i melatoninet i huden. Det går inte att skilja olika raser från varann när man studerar hjärnaktiviteten, enligt psykiatriprofessor Tara Swart, men man kan värdera människor baserat på deras intentioner och handlingar. Det gör jag. Jag vet inte vad som låg bakom mordet, eller vem polismannen var, men det är tydligt att alla människor kan utvecklas.

   Att en narcissist i solglasögon (vilka skall påskina att hon är speciell) dyker upp i sammanhanget är inget speciellt konstigt. Narcissister är fokuserade på det yttre och vill ha uppmärksamhet, trots att de är tomma skal. Ge dem inte uppmärksamhet! Hjälp dem att utvecklas!

   Gillad av 1 person

 3. Piper skriver om Jones’ text:

  ”… hon fokuserar på många av de problem som präglar vårt samhälle i dag och säger sig lyfta de verktyg vi kan använda oss av för att bekämpa hatet, utsattheten, myndighetsföraktet och rasismen”

  Det är alltså svenskars s.k. rasism Jones åsyftar, två ord som sällan förekommer i samma mening eller ens i samma text/sammanhang. Det är underförstått, t.ex. i rubriksättningen till Bengt Westerbergs (L, fd. FP) statliga offentliga utredning 2012 ‘Främlingsfienden inom oss’.

  (Notera att ‘främlingsfientlighet’ är synonymt med ‘rasism’.)

  Här är ett exempel på hur Jones definierar rasism (en av mänsklighetens mest fruktansvärda moraliska brott, jämte mord och pedofili):

  – ”Individuell rasism är när man går på bussen, ser blickarna. Man sätter sig på sätet och någon byter plats eller håller hårdare i väskan.” (Expressen 2020)

  Om någon svensk skulle känna igen Jones på bussen, har jag all förståelse för att denne känner olust och vill flytta på sig.

  Att få sin människosyn jämförd med Adolf Hitler, historiens värsta rasist, känns förmodligen fruktansvärt olustigt (möjligen skulle det kunna jämföras med vad våldtagna kvinnor känner i möten med vanliga män).

  Dessutom med den vetskapen att Jones har statsministrars, nuvarande justitieminister Johanssons och övriga ur den högsta politiska maktens moraliska stöd och bemyndigande för hennes åsikter/anklagelser.

  I ett avseende kan Jones inte förebrås för sin åsikt/upplevelse. Hon är ett resultat av den politiska och sociala (från och med användandet av Internets sociala medier c:a 2010 — läs gärna NWT (Nya Wermlands-Tidningen) 2021-07-02 Daniel Claessons debattext ”Åsiktsdreven måste stoppas för demokratins skull”) maktens fördömar-retorik sedan 1980-talet, vilket har förvridit definitionen av rasistbegreppet och bemyndigat invandrare att t.ex. kalla svenska poliser för rasister när de blir stoppade eller när invandrarbarn kallar svenska barn för rasist, svennejävel och hora.

  Trots det, har Jones ett personligt ansvar som vuxen för varje rasistanklagelse hon riktar mot en svensk, inte minst för hur hon uppfostrar sina tre barn att förhålla sig till svenskar.

  Finns det en risk att Jones hycklar (ie. använder olika moral-måttstockar för svenskar och gambianer)?

  Hur ser hennes gamianska folk (inkl. hennes mamma) på européer, araber och asiater i hennes hemland Gambia (‘Hemma för mig är lika mycket Järva som det här hemma hos mamma i Kololi i Gambia’, Expressen 2020)?

  Och huruvida gambianer har ett intresse av att göra Gambia mångkulturellt med ovan etniska influenser?

  Här är ett vidare perspektiv på den så kallade svenska rasismen:

  Aftonbladet Debatt, 2020
  (Daniel Claesson, liberal debattör och rådgivare inom Public affairs)

  ”Sluta att importera rasidéer från USA”

  – ”Vad vi däremot har i Sverige är en slags kulturell chauvinism, där det svenska anses vara lite bättre än det som kommer från utlandet. ‘In Sweden we have a system…’. Detta drabbar dock inte specifikt mörkhyade personer utan allt och alla som kommer utifrån. Till och med finlandssvenskar, som enligt alla definitioner är svenskar, anses ju lite konstiga och främmande.”

  – ”Problemet med vår exkluderande svenskhet är dock en helt annan fråga. Den kan absolut drabba invandrare, men har inte har ett dugg med rasdiskriminering att göra.”

  Visst kan svenskar känna och visa förståelse för invandrares utsatthet, beroende på hur mycket invandrare utmärker sitt ursprung, som förvisso kan upplevas kulturellt berikande men bara i lagom mängd enligt det svenska kynnet.

  Men var finns förståelsen för svenskar som blir stämplade och uthängda som rasister av den politiska och sociala (Internet) makten?

  En sak är klar!
  För varje ny explicit eller implicit rasistanklagelse mot svenskar försämras relationerna mellan svenskar och invandrare, både vuxna och barn, helt i enlighet med den mänskliga naturen som säger att ingen kan erkänna skuld för en ogärning (SO: ‘brottslig eller starkt klander­värd handling som drabbar andra människor hårt’) som hon inte har begått — oavsett vad motparten tycker och känner.

  Frågan är hur mycket av politiska och sociala åtgärder (‘Bara förebyggande politiska insatser, makten i våra röstsedlar’, Expressen 2021) som Jones med flera anser vara moraliskt försvarbara att förmå svenskar att sluta vara rasister/bete sig rasistiskt — så som det individuellt och subjektivt uppfattas.

  Med tillräckligt många (diverse organisationer, föreningar) eller några få kraftfulla (statliga, kommunala) åtgärder/medel kan svenskar förmås ändra beteende, men inte uppfattning.

  Eller kynne: svensken har alltid förhållit sig något avvaktande/reserverad mot främlingar. Det är internationellt känt och har varit fallet långt innan Sverige blev mångkulturellt, då främlingen var en annan svensk.

  Dessa offentliga åtgärder kommer att upplevas… upplevs redan idag som ett förtryck.

  (1997 Riksdagen – invandringsminister Pierre Schori (S):
  ”[svenskars] Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”)

  Därmed har demokratins goda avsikter ställt sig tillsammans med kommunistiska östeuropas och Soviets politiska förtryck (1945-1991), och Kinas kulturella förtryck (1966-1976) — ett moraliskt förtryck, det mest fundamentala hos människan varpå hon bygger kultur, politik och religion.

  Anser Jones att ändamålet helgar medlen (ie. ‘verktygen’)?

  Gilla

 4. Men allså…räcker det inte nu med att spotta knegarna i ansiktet, som tvingats gå med på att försörja parasiter som denna människa, som sett till att hon och hennes familj fått tak över huvudet, barnen gratis utbildning med möjligheter att ta sig ur en fattigdom som präglat hennes förfädrar, i alla fall med våra mått mätt?
  Vad gör hon här? Hon kan åka tillbaks till gambia och ta upp problemet där! Bortskämd jävla skatteparasit som -+vill hitta en födkrok, sorry Jones, men om 5 typ år kommer ingen ihåg dej, hoppas du kan få ett mer konstruktivt jobb än att pissa på dem som försörjer dig!

  Gilla

 5. En annan hade också nöjet att lyssna på Filosofiska rummet i våras SR p1, där någon toka försökte pusha för BLM i sverige, men tyvärr, en deltagare menade att den rasism som förekommit i USA finns inte här!
  Skattesnyltare som vill ha del av kakan, slippa anstränga sig bara tycka.
  Det står mig upp i halsen, dessa jävla snyltare, ivrigt påhejdade av Klimatappologeter som Rockström till hittepå-racistflöjlar, Expo kan fet-dra åt helvete.
  Tänk dej själv: du står i en byggrop och mejar armeringsjärn, det blåser och regnar, temperaturen runt nollan…
  ovanför kommer ET eller någon annan paraplyorgansation som BLM ivrigt skanderande att vita och deraslevnadssätt är förkastligt!
  Ojdå, här går proppen och SD ökar dramatiskt, sedan kommer denna tokstollan och vill ha ännu mer av knegarnas lön….SKÄMS!

  Gillad av 1 person

  1. Invandrarna som har lockats hit av Löfven & co har det ofta inte fett. EU-medlemskapet har gjort att jobben ofta tas av östeuropéer, men killen i gropen får skulden, som i sin tur skyller på invandrarna, men orsaken är de EU-slickande politikerna. Killen i gropen är strax arbetslös och i gropen står det snart en östeuropé. Då är svensken och invandrarna i samma situation. Det är därför mer logiskt med solidaritet och vänsternationalism än etnonationalism.

   Gillad av 1 person

   1. Jag hade en diskussion med Edward Nordén från Medborgerlig samling och undrade på vilka grunder han som jordgubbsodlare tog in-och till övervägande del endast använde utländsk arbetskraft i sina jordgubbsfält. Hyckleriet är stort och alla ser till sitt eget skinn först. Det krävs lagstiftning mot utländsk arbetskraft. Jordgubbsplockning får anses som ett väldigt enkelt arbete men när giriga företagare föredrar underbetald utländsk arbetskraft så är det inte enbart de arbetslösas fel när de inte får arbete. Medborgerlig samling får väl då räknas in i hycklarnas skara.

    Gilla

 6. Om du solat mer eller mindre , struntar interligenta
  Människor i.
  Men när de tvingat på sig på Svenskarna och utnyttjar
  Våra pengar och så har de mage att klaga.
  OBS
  Sverige har inte bett dom komma och de kan flytta ut
  Om det inte passar.
  För så otacksamma och fräcka människor passar inte in.
  De enda som har rätt att klaga är de som bott här i generationer och bygg upp
  Sverige och offrat kropp och själ.
  För sina familjer ingen har betytt andra från andra länder att komma och
  Utnyttja våra arv och förstöra vårt samhälle.
  Oavsett hudfärg tycker man inte om Sverige är det fritt att flytta.

  Gilla

 7. En läsvärd artikel finns härhttps://samnytt.se/poliser-talar-ut-om-utvecklingen-i-sverige-det-kommer-bara-bli-varre/
  vilken fick mig att tänka på vad som hände i Xinjiang. Exakt samma situation, men annan orsak, som idag i Sverige. Kina och Sverige har exakt samma lagar, det går att frihetsberöva en peson innan dom begår brott och våld. Svensk polis tillåts inte tillämpa svenska lag. Kina låste in dessa marodörer, hela 3,500 stycken, och då slutade morden och våldet. Sedan får dom genomgå avradikalisering efter samma metoder som i Sverige, och när dom visar att dom förstått får dom gratis yrkesutbildning och släpps ut. Det kommer inte att hända i Sverige.

  Gilla

  1. Förmodligen har du rätt, men jag ser inte ”marodörerna” som det enda problemet. Har nämligen sett videor med väldigt tykna poliser på TV som tvingar ungdomarna till samtal de inte vill deltaga i. Dessutom när Sveriges sossar och medbrottslingar skapar hög arbetslöshet i landet och ger mig 3700kr i månaden och snart ingenting så vill jag själv ge dem en kula i huvudet. Det rycker i avtryckarfingret på mig också. Tänk om jag dessutom konfronterades med ett gäng tykna poliser? Hur hade jag reagerat? Förmodligen vill de ansvariga politikerna att konflikten skall vara exakt så, ute i förorterna på tryggt avstånd, så att inte de som är ansvariga får en kula i huvudet, vilket vore mer rättvist och skulle kunna leda till positiv förändring.

   Gilla

 8. Karin Götblad har faktiskt tagit bladet ur munnen och säger helt öppet att socioekonomiska skillnader har ingenting med det här att göra, utan att det handlar om moral, uppfostran och föräldraansvar.
  Det var någon skådespelare som sa i en film ”förminska inte människor bara för att de är fattiga, de har också tillgång till egna val”, mycket bra sagt.

  Gillad av 1 person

 9. De tar sig stora ord och friheter, som vanligt alltså.
  En kriminell afroamerikan dör vid ett polisingripande och det blev följder ända bort hit till Sverige.
  Vad händer, jo man bara tillåter den stinkande pöbeln hållas och svenska husdjur gick och går ner på knä för dem.
  Efter detta har hon där fräckheten att uttala sig om och fördöma att man sörjer en svensk polis som blev mördad av en individ tillhörande hennes ”sociala konstruktion”.

  Hon och resten av gänget hon ömmar för, det finns en bra plats för dem i denna stora värld, en plats där de smälter väl in. Där finns den stora kontinenten söder om Medelhavet nämligen. Men det är väl antagligen mer önskvärt att vara här och dra på sig offerkoftorna och inte minst för att tillskansa sig makt och inflytande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s