C villiga att stryka punkt 44 och nu sitter L med avgörandet i sin hand

Efter Stefan Löfvéns nederlag i riksdagen vid förtroendeomröstningen tidigare i veckan var det många som firade och kände att ett extraval äntligen var nära förestående, men efter Centerpartiets besked i eftermiddags var det nog en del som satte i halsen. Annie Lööf deklarerade då att Centerpartiet drar tillbaka sitt förslag om fri hyressättning och i gengäld vill man förhandla om Januariavtalet där partiet i sådant fall får igenom ett antal skattesänkningar.

Således finns det inte längre någon politisk kris och möjligheterna för Stefan Löfvén att hålla sig kvar har ökat markant.

De stora vinnarna i detta skådespel är Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar som visat sina väljare att hon inte viker ned sig samtidigt som de faktisk fick igenom sitt krav och även Centerpartiets Annie Lööf kammar hem poäng eftersom hon ”tar ansvar” för Sverige genom att undvika en parlamentarisk kris.

Nu hänger allt på Liberalerna eftersom det i dagsläget verkar saknas majoritet i parlamentet för en annan statsminister, men de har officiellt meddelat att de säger nej till C:s förslag eftersom de vill verka för en liberal, borgerlig regering.

För att undvika extraval har påtryckningarna redan börjat från övriga inblandade. Annie Lööf menar att vi måste hitta en väg framåt för samarbete, Stefan Löfvén säger att det är viktigt att fler partier nu agerar för landets bästa, medan inrikesminister Mikael Damberg hoppas att andra partier värderar det här förslaget för att undvika ett extraval.

Inom kort kan vi även vänta oss diverse påtryckningskampanjer om ”antirasism” och vikten av att inte samarbeta med SD. Återstår att se om Nyamko Sabuni kan stå emot trycket såväl inifrån partiet som från etablissemanget eftersom det redan splittrat partiet tidigare i år.

Fortsättning lär garanterat följa och som vanligt är det tydligt att det viktigaste för den innersta kärnan är att behålla makten – kosta vad det kosta vill och ingen av huvudrollsinnehavarna har varken landets eller folkets bästa för sina ögon.

Man kan också fundera över om denna uppståndelse inte bara var rök och speglar för att flytta fokus eftersom regeringens migrationsförslag smögs igenom under gårdagen utan någon större uppmärksamhet i media, trots det faktum att de ekonomiska konsekvenserna av den oansvariga politiken håller på att skjuta hela landet i sank. Men så länge vi som betalar håller tand för tunga är det förstås inga problem.

#stoppamaktmissbruket

Bildkälla: SVT Nyheter

12 reaktioner till “C villiga att stryka punkt 44 och nu sitter L med avgörandet i sin hand

 1. Den makthungriga Lööfskan borde dagligen påminnas om sitt löfte att hellre äta sin sko än vara stödhjul åt Sozzeriets Löfven.
  Hon är en genuint farlig individ som har allt annat än Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.

  Gillad av 3 personer

 2. Stryka en punkt är ingenting då allt bara handlar makt. Svenska politiker bryr sig inte ett skit om vad svenska folket säger, nä här handlar de bara om att behålla makten, utöva makten så länge de gynnar dem själva som sagt vad svenska folket skiter de i allt handlar om makt och pengar. Man kan säga att politikerna företräder inte folket utan de har en egen agenda. om man vill vara lite snällare kan man skriva ideologi, själv tror jag de handlar om att politikerna vill få det lite bättre, få lite mer betalt, få chansen att slicka lite mer röv och sparka lite mer på folket, det finns för många fall av detta för att man kan bortse från det.

  Gillad av 3 personer

  1. Svensk politik handlar inte om folkviljan … än … och folket röstar heller inte för det, men låter sig ständigt duperas av Stockholms-klägget, som Juholt så träffande kallade dem.

   Gilla

 3. Politikerna vill med alla medel försöka undvika ett extraval. Ett extraval innebär ju att folket får säga sin mening och det går förstås inte för sig i en ”demokrati” där politikerna alltid vet bäst. Bäst för politikerna är förstås att folket vet sin plats och håller tyst.

  Gillad av 3 personer

  1. Extraval är visserligen trevligt, men är naturligtvis helt meningslöst om folket inte röstar bort de odemokratiska politikerna och inte slutar läsa artiklar från det där massmediala Stockholms-klägget som ständigt håller icke-demokratin under armarna.

   Ni hörde ju själva hur okritiskt politikerna fick påstå att det fanns parlamentarisk enighet om marknadshyror, medan faktum kvarstår att ingen jag talar med vill ha marknadshyror. Folket är följaktligen oenigt med de politiker de har röstat in, men är tydligen för korkade för att rösta bättre.

   Gillad av 1 person

   1. Ja det är såklart meningslöst med extraval om det oförstående folket inte inser vart landet är på väg när det ”styrs” av illasinnade politiker. Vi tycks vara överens angående detta.

    Gillad av 1 person

 4. För ”Liberalerna” handlar det nu om att bevisa om de har ryggrad eller inte. Om inte, så förtjänar de definitivt att åka ur riksdagen nästa år.

  Lööf tar ansvar? Det hade hon gjort, om hon inte hoppat i säng med Löfvén & Co. Rödskrika i dubbelbemärkelse.

  Gillad av 1 person

  1. Kom i håg vilka som är Lööfs verkliga arbetsgivare! De sitter på Bilderberggruppen och ger henne, med största sannolikhet, hemliga instruktioner. Uppdraget är i min mening tydligt. Öppna gränser åt globalisternas banker, flerbarnstillägg för extrema sekterister som kan skapa profitabelt kaos åt monopolkapitalisterna och banklån hos världens storbanker så att folk och nationer blir deras låneslavar. Belöningen för utfört uppdrag blir väl något som liknar belöningen åt Reinfeldt, som i dag är senior rådgivare på Bank of America Merril Lynch.

   Det är därför hon ler så storögt, tror jag. Samma slags karriärister finns i S & MP. Vänstern är nog inte korrupt, men är totalt grundlurad av monopolkapitalistiska agenter, rakt in i en reaktionär, radikalfeministisk återvändsgränd, som har blivit så pass sekteristisk att man utesluter sekulära muslimer som är emot slöja och hederskulturer och därigenom vurmar för extrem sekterism.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s