Same shit different name

Det iranska presidentvalet hade som förväntat rekordlågt valdeltagande eftersom de handplockade regimtrogna kandidaterna framstod som pest eller kolera för den plågade befolkningen. I slutändan stod den ultrakonservative domaren Ebrahim Raisi som segrare och landet går således återigen ur askan i elden.

Enligt en rapport som Amnesty International släppte tidigare i dag är Irans nya ledare involverad i brott mot de mänskliga rättigheterna – inklusive mord, tortyr och framtvingade försvinnanden och man fördömer Raisis presidentskap då han istället borde utredas för sina brott.

Amnesty slår bland annat fast att Ebrahim Raisi varit medlem i ”dödskommissionen” som med våld förde bort och i hemlighet avrättade tusentals politiska dissidenter i Evin och Gohardasht-fängelserna nära Teheran 1988. Omständigheterna kring offren och var deras kroppar finns döljs än i dag systematiskt av de iranska myndigheterna, vilket motsvarar pågående brott mot mänskligheten.

Noterar med stigande irritation att SVT:s korrespondent Stina Blomgren har på sig hijab när hon avlägger rapport om presidentvalet. Det är förvisso lag på att alla kvinnor i landet måste bära hijab även om de är utlänningar, men det står att det gäller på publika platser och maxstraffet om moralpolisen skulle passera just då är att man blir vänligt tillsagda att ta på sig hijaben, så varför tänjer inte reportern på reglerna för att visa solidaritet med de iranska kvinnorna som växer upp med detta tvång att täcka sig så fort de lämnar hemmet genom att skippa detta kvinnoförtryckande plagg? Istället lägger man sig platt för dessa fanatiska män som är rädda för det täcka könet – bedrövligt, precis som den svenska handelsdelegationen gjorde 2017 när de iförda hijab och heltäckande klädsel signerade avtal inför omvärldens ögon. Sedan har hycklarna mage att kalla sig ”världens första feministiska regering”!

#låtallaflickorkännavindenblåsagenomhåret

Bildkälla: SVT Nyheter, Arab News

3 reaktioner till “Same shit different name

  1. Tycker hon gör rätt som följer landets lag och tar seden dit hon kommer, även om regimen kan kritiseras, men vilken regim kan inte kritiseras?

    Det är exakt samma sak som jag vill att alla invandrare skall göra i regimen Sverige, d.v.s. inte springa runt och signalera villfarelse-godhet med sekteristiska symboler, eftersom det är förargelseväckande för så många människor i Sverige, samt ofta utgör ett förtryck för många kvinnor och barn, ja även ett slags förtryck av män som vill leva jämställt och fritt, detta mitt i ett land som jag anser skall stå för jämställdhet och människors frihet att tro vad de vill hela livet, helt utan sekteristiska påtryckningar.

    Länders kulturer är olika. Gott så. Så kan flera olika kulturer existera och upplevas genom turism. I Iran kan svenska sosse- och moderat-kvinnor nu njuta av huckle-förtryck om de så önskar! På så vis behöver de inte släpa hit det elände som så många intelligenta Iranier har flytt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s