Man glömmer nämna den höga risken för missbildade barn

Då och då kläcker Liberalerna ur sig vettiga förslag och det senaste om att man vill att Sverige följer efter Norge och förbjuder kusinäktenskap är ett sådant. Det är faktiskt märkligt att inga andra partier driver frågan med tanke på att det finns en annan viktig aspekt förutom att förhindra tvång och motarbeta hederskultur, nämligen det sedan länge konstaterade faktumet att riskerna för missbildningar hos barn som avlats genom kusingifte är dubbelt så hög samt att dessa barn kan födas med sjukdomar eller dö en för tidig död.

Detta verkar dock vara en känslig fråga eftersom det inte talats särskilt högt om problemen som varit kända länge och man kan misstänka att upplysningskampanjerna lyst med sin frånvaro eftersom det i vanlig ordning handlar om att man inte vill stöta sig med viktiga väljargrupper. Man ska också betänka att följderna av att sopa problemen under mattan medför en samhällsbelastning då många barn som föds i kusinäktenskap behöver vård.

Boriana Åberg (M) lade 2018 en riksdagsmotion om att blivande föräldrar vid besök på mödravårdscentralen ska tillfrågas om släktband och informeras om riskerna med kusingifte samt att fosterdiagnostik ska genomföras i ett tidigt stadium för föräldrar med nära släktband, men den ”kontroversiella” motionen avslogs givetvis.

Således tummen upp till Liberalerna och Juno Blom för detta initiativ, med förhoppningen att fler partier ska stödja ett sådant förbud samt att man även ska våga prata mer om detta undangömda problem som skapar onödigt lidande som enkelt skulle kunna förebyggas om våra styrande visade lite mer kurage.

#viharvälingaproblem

https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/nya-ron/2013/08/fordubblad-missbildningsrisk-vid-kusinaktenskap/

”Det är orimligt att inte informera om riskerna med kusingifte”

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/informera-om-riskerna-med-kusingifte_H6022911

Bildkälla: SR

10 reaktioner till “Man glömmer nämna den höga risken för missbildade barn

  1. Det är ren rasism från Liberalerna.Förstås lättare att gå på invandrare än att bekymra sig om de svenska barn som sitter i drivor utanför BUP.Som muslimska mamman sade-vi vet bäst själv vad som är bra för våra barn.Underrepresenterade i diagnoser och antidepressiva som deras barn är så tror jag att hon har rätt.Svenska föräldrar som inte vet ifall de skall köna lille Kalle innan skolstart bäddar för vilsna och psykiskt sjuka barn.Liberalerna har varit och är drivande i identitetskrisen hos barn och ungdomar.

    Gilla

      1. Det är väl bara skallmätning som saknas.Jo,det är rasistiskt när enda syftet är påhopp och extra skrämmande när man gömmer sig bakom vetenskap.Rasbioligiska institutet kommer att återuppstå,sanna mina ord.

        Gilla

    1. Jo bombliberalerna har varit drivande och hela Vänstern (S & V & MP) är grundlurad genom att betrakta de bombliberala fulmedierna. De är så pinsamt lurade i Vänsterpartiet att de har blivit sekterister som utesluter all traditionell jämlik jämställd vänster som vill värna de riktiga barnen och de riktiga flyktingarna, men inte har 100% exakt lika åsikt som denna extrema radikalfeminism, reaktionära sekterismvurm och tokliberalism.

      Vad gäller kusingifte så kan givetvis ett barn med missbildningar p.g.a. detta vara jätte jätte glad och t.o.m. få visioner från den store allsmäktige mänskligt påhittade guden och ev. bli ny profet i vilken sekterism som helst. Det lär inte få någon schizofreni-diagnos i framtiden om sekterna bara tillåts avla fler barn med flerbarnstillägg.

      Rösta 100% rätt i valet!

      Gilla

  2. Varför förbjuda kusingiften? Det kan bli jättefina barn med fina visioner, fina frisyrer och de kan t.o.m. få en stor fin musse på överläppen.

    Gilla

  3. Kärnkraft och plutonium har också potential att göra mänskligheten en stor tjänst på området, till fantastiska smällar och fyrverkerier dessutom. Chansen till fler briljanta politiker ökar med fler kusingiften och IS-terrorister i faggorna. Godkänt av Farbror Josef.

    Gilla

Lämna en kommentar