Modifierade judestjärnor bland de som protesterar mot restriktioner

Samtidigt som EU-Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i dag meddelat att det köpglada EU har avslutat och godkänt ett kontrakt om köp av ytterligare 900 miljoner vaccindoser från BioNTech och Pfizer för att säkra vacciner till 2023, noterar jag att personer som protesterar mot coronarestriktioner både i England samt Tyskland har använt armbindlar med en modifierad gul judestjärna med texten ”ovaccinerad”. Tysklands kommissionär för antisemitism, Felix Klein, uppmanar nu myndigheterna att slå ned på de demonstranter som bär referenser till den gula Davidsstjärnan.

I och med EU:s beslut att införa vaccinationspass har man dock tagit ett aktivt steg mot en typ av diskriminering mot alla de medborgare som inte vill utsätta sig för riskerna med okända biverkningar och dessutom utövar man strukturell diskriminering genom att inte kräva varken negativt coronatest eller vaccinpass för asylsökande samt illegala migranter, så även om tilltaget är provokativt så kan jag på sätt och vis ha viss förståelse för hur de som använt stjärnan som symbol för sin frihetskamp resonerar. Det blir intressant att se vad alla dessa massiva protester som sker i andra länder och som svensk massmedia undlåter att rapportera om i slutändan kommer att leda till – förhoppningsvis ett rejält uppvaknande.

#followthemoney

Bildkälla: Jyllandsposten

11 reaktioner till “Modifierade judestjärnor bland de som protesterar mot restriktioner

 1. Ahh uppfriskande nyheter från bl.a. England och Tyskland. Stort tack Jenny för att du informerar om detta!
  Och svensk media är som vanligt tyst när det gäller och inte passar deras agenda. Tvi!

  Gillad av 2 personer

   1. Ok nu fungerade det. Detta måste jag så klart belysa, även om det innebär att jag blir bannad från Facebook igen. Tack för info.

    Gilla

   1. Det skulle vara https://

    Trycker man på länken ovan, kommer man in på sidan och man kan söka på ”israeli report finds”

    Gilla

 2. På 30-talet blev folket diskriminerad av helt andra saker men letar man lite mellan raderna så är vi snart där igen. En elit som bestämmer vad människorna ska göra och bete sig, alla andra som inte vill foga sig blir diskriminerade, uthängda, förlöjliga och kränkta. Nu är det inte riktigt rättvist att jämföra med 30-talet för de människorna det handlar om gick ett helvete till mötes, men mig veterligen finns de mycket som talar att historian upprepas.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s