Sveriges sjuka restriktioner saknar all logik

I dag var vi på utflykt på Stens huvud som avslutades på bästa pizzerian i Kivik. Jag gjorde som vi brukade eftersom vi är fem personer, det vill säga drog isär bordet ca 30 cm eftersom vi inte får sitta tillsammans som familj fast vi umgås tätt hela tiden. Då kom två inspektörer in på restaurangen och poängterade för personalen att det inte var ok att vi satt så nära varandra samt krävde att det åtgärdades, varför jag och dottern fick sätta oss i ett bord en meter från övriga barnen.
Sedan fick restaurangpersonalen skriva under papper och kanske får de böter. De fick även be att folk som satt på uteserveringen, där smittorisken är minimal, flyttade in eftersom de inte satt tillräckligt långt från varandra enligt de nitiska inspektörerna som enbart vill få in så mycket pengar till staten som möjligt.

Det är helt sjukt att vi har dessa idiotiska regler i Sverige som hotar att döda en redan svårt sargad bransch och regeringen verkar inte ha för avsikt att skrota dessa på länge än. Bedrövligt!

#öppnaupp

10 reaktioner till “Sveriges sjuka restriktioner saknar all logik

  1. Bara ett fel med liknelsen, eftersom vi lever i en ojämlik monopolkapitalism, inte i en kommunism. Följaktligen bör väl liknelsen hellre gå till skotten i Ådalen.

   Gilla

 1. Jag läser om alla dessa demonstrationer och jag tror inte att det är restriktionerna man demonstrerar mot, utan diktaturen som inför dom. Här i Kina finns det varken restriktioner, demonstrationer, folksamlingar eller smittspridning. Både för Nyåret och 1 maj har regeringen sagt, inga restriktioner, alla ska ta ansvar för sig själva och sin omgivning, och så ger man råd och gör förslag. Då har folk själva beslutat, och ingen kommer att demonstrera mot sitt eget beslut, och det finns mindre än en handfull smittfall om dagen på 1.4 miljarder människor. Så fungerar Kinas folkstyre, medan Sverige i grunden är en sovjetdiktatur där en maktelit bestämmer vad som är bäst för alla. Den tongivande makten för över 100 år är ju (S) partiet, vilket som bekant är en avknoppning av sovjets kommunistparti.

  Gilla

  1. De må ha varit marxister historiskt men sossarna är idag lika blå som smurfarna politiskt och de klarar inte av att analysera någonting, så de förstår inte konsekvenserna av sin egen politik längre. Allt tycks gå ut på att få regera. Det är därför de går med på Tokvänsterns radikalfeminism och Migrantpartiernas öppna gränser, samt den katastrofala identitetspolitiken som helt struntar i klassfrågan.

   Detta leder inte till någon demokratisk socialism, men till kaos och fascism.

   Gilla

 2. Jag blir så frustrerad, vakna för i helvete, det går inte snacka med folk längre, alla tror på allt och ingen har ett kritiskt tänkande! Allt handlar om kontroll ”1984”, in med mer cash och ökad styrning!

  Gillad av 2 personer

 3. Det enda de förstår är arbetsläger i Sibirien eller en kula i huvudet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s