I landet mellanmjölk pratar vi aldrig om de riktiga problemen

Ja självklart är det bättre att höja skatten så att vi kan få in pengar till välfärden – särskilt när det är för få som jobbar i landet för att få ihop tillräckligt med slantar till alla bidragstagare. Att för en gångs skull sätta fokus på de poster som kostar oss mest pengar årligen och dra åt svångremmen där det behövs mest skulle aldrig komma på fråga i den humanitära stormaktens högborg, där våra makthavare har gjort det till en sport att inte prata om de reella problemen!

#onlyinsweden

#followthemoney

https://www.expressen.se/debatt/darfor-behover-sverige-en-ny-fastighetsskatt/

15 reaktioner till “I landet mellanmjölk pratar vi aldrig om de riktiga problemen

  1. Tips till sozzeriet.
    I stället för att pungslå folket så får man ser över utgifterna. Det får vanliga människor göra.
    T ex migrationsrelaterade utgifter, utgiftsposterna 7, 8 och 13 i statsbudgeten.
    Sedan har vi EU-avgiften.
    Men det sovande folket styrs ju av makthavare som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.

    Gillad av 3 personer

  2. En sökning på MRKOLL berättar att Markus Kallifatides bor i en bostadsrätt värd mellan 3,7 och 4 miljoner.Får jag förslå att en helt ny skatt införs beräknad marknadsvärdet på bostadsrätter.Det är inte rimligt att bostadsrättsägare skall undkomma skatt på sitt boende.Alla måste hjälpas åt,också Markus Kallifatides.Det är rättvisa det.

    Gillad av 4 personer

    1. Markus Kallifatides propaganda skapar oro och ångest hos många fastighetsägare. Han framkallar social oro. Det är mental miljöförstöring.

      Markus Kallifatides och likasinnade som sprider sådan propaganda, bör beskattas hårt för miljöförstörelse!

      Vad sägs om 10% extra skatt för dem?

      Gillad av 1 person

      1. Det är en populist för han vet att många husägare ändå inte röstar S så det är ganska ofarligt att gå på de som äger hus.Hade han varit seriös hade han föreslagit en skatt på allt ägt boende inkl bostadsrätter.Så vitt jag vet räknas själva lägenhetsytorna bort när ett hyreshus skall taxeras och det är ju orimligt att själva lägenheterna skall hållas utanför beskattning.Vilka partier vågar föreslå att bostadsrättsägare också skall beskattas för sin bostad?

        Gillad av 1 person

  3. Tips på att lösa Sveriges ekonomiska problem: ta bort improduktiva kostnader!

    Exempel: sänk skattefinansierade löner till en nivå som motsvarar samhällsnyttan.

    675 000 invandrare saknar egen försörjning! [år 2019]

    Gillad av 1 person

    1. Sverige blir snart som vilken bananrepublik som helt med två valutor,en för inhemsk handel och dollar för göra affärer med utlandet.Det är i princip exportindustrin som ger oss välståndet.Den krymper tyvärr och fler och fler företag blir utlandsägda.Det går inte att exportera Jonna Sima (även fast vi vill) eller feminism eller vad som helst flum.Oerhlört skrämmande utveckling med sjunkande kunskaper inom viktiga ämnen som naturvetenskaplig.Jonna Sima och Annie Lööf kan ju tvätta bort flinet i varandras ansikten och försöka leva på det.Två människor som är lika avskydda som Adolf Hitler.

      Gillad av 1 person

  4. Klart det går att spara in på mycket, problemet är att ingen vågar ta det steget och göra det. Då kan de förlora röster och mandat, att det sen finns partier som lever gott på att lova guld och gröna skogar med andras pengar är det ingen som verka bry sig över. Som vanligt blir det vi skattebetalare som får ta smällen och betala ännu mer i skatt just nu är fastighetsskatten på tapeten, problemet där blir att många får antagligen lämna sina hus eftersom de är överbelånade(svensken är bland de mest skuldsatta folket i världen)och kommer det ut mer hus än köpare så faller priserna och vips så har de skapat ett gigantiskt problem.

    Visst bubblan kommer att spricka någon gång, men jag tror inte det finns någon politiker som vågar utlösa den bubblan, för det är ingen bubbla de är en atombomb som smäller. Så länge ländernas centralbanker lånar pengar av den egna staten (i form av att centralbanken köper statsobligationer) kommer det att ticka på. Det är precis som att låna pengar av sig själv, du kan spendera hur mycket som helst, för ju mer skuld du har ju pengar lånar du ut till dig själv, i dax läget behöver du inte betala varken ränta eller amortera på skulden, men vad händer till sist?

    Det finns ingen uppgång som varar för evigt, de som är det svåra är att ingen vet när smällen kommer.

    Gillad av 1 person

  5. När monopolföretag som Google blir får skattebefriade serverhallar i utbyte mot nedstängningen av SwebbTV, som kritiserar mediemonopol och politikeradel, samt när politikeradeln strösslar pengar på idiotisk genusforskning, icke-flyktingar, icke-barn, narcissistiska skrytbyggen och asylbaronsindustri, så måste ju småföretagare och arbetarklass givetvis betala. De har röstat för det dessutom, eftersom att vara för hjälpen av balkongflygande flickor i förorterna, riktiga barn, riktiga flyktingar, samt världsfred och lokal effektiv hjälp är …trumvirvel… ”Rasism!”

    Gilla

Lämna en kommentar