I Sverige verkar det regna uppehållstillstånd från himlen

Det har de senaste månaderna basunerats ut av både media och politiker att invandringen till Europa samt Sverige minskar, men siffror från Frontex säger något helt annat samtidigt som statistiken från Migrationsverket visar att coronapandemin inte påverkat migrationen till bidragsparadiset i norr i någon större utsträckning.

Vi har länge varit kända för att vara generösa med uppehållstillstånd och den trenden ser nu ut att fortsätta – under årets första kvartal har Sverige nämligen beviljat 20.000 uppehållstillstånd som på årsbasis ger en invandring på cirka 80.000 om det håller i sig, vilket motsvarar hela Solna kommun.

Föga förvånande är det arbetskraftsinvandring tillsammans med anhöriginvandringen som är de två största grupperna. De 7.846 personer som ingår i gruppen ”arbete” utgörs dessutom av 3.681 anhöriga till arbetstagare – således består i princip 50% av det totala antalet uppehållstillstånd som enbart delats ut de första tre månaderna av anhöriginvandring.

Syrier är fortfarande den grupp som fått flest uppehållstillstånd bland asylsökande, vilket troligen hänger ihop med att det tidigare räckte med att slänga passet vid gränsen och säga att man var från Syrien för att få PUT, så ryktet går garanterat om det kravlösa Sverige där vanligt folk sliter för att försörja lycksökare från hela världen. Det är dock lite märkligt med tanke på att situationen har stabiliserat sig i regionen och folket har kallats hem för att bygga upp landet igen – något som uppenbarligen inte hörsammats av våra ryggradslösa makthavare som varken förstår vikten av repatriering eller att ställa krav på bidragstagare.

Men vi har råd och gott om plats för fler flyktingar som en viss herr Ruinfeldt yttrade för några år sedan, men framförallt är vi alltid redo att öppna våra hjärtan samt plånböcker ännu mer! 👌❤

#onlyinsweden

#refugeeswelcome

#vibetalar

Tjugo tusen nya uppehållstillstånd – bara under årets första kvartal

4 reaktioner till “I Sverige verkar det regna uppehållstillstånd från himlen

 1. 90 procent av de som söker asyl har inte asyl skäl.
  Så hur får de ändå stanna.
  Migrationsverket verkar säga ja till alla så de slipper jobba
  Och kan ta kafferaster hela dagarna.
  Totalt obegripligt att de släpper in människor. När det är Corona.
  Migrationen har är säkert stöta faran för svenska liv.
  20 000 på tre månader som åkt genom hela EU är
  Garanterat största orsaken till att så många fått den brittiska varianten
  Och tredje vågen.

  Önskar vi kunde åtala politikerna för hälsofarligt handlande och folkmord.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s