Barn och ungas psykiska ohälsa – baksidan av myntet som vi ogärna pratar om

Något som inte får så mycket uppmärksamhet i media är de psykiska konsekvenserna av nedstängningar och restriktioner i coronahysterins fotspår – något som drabbar både barn och ungdomar. I Schweiz larmar nu läkare om den försämrade mentala och fysiska hälsan i landet. Chefspsykologen vid Zurichs universitetssjukhus rapporterar exempelvis om att sjukhuset förra året behandlade 49 barn som försökt begå självmord – en siffra som år 2019 låg på 21 stycken. Från januari till mars i år har man haft lika många fall som behandlades under hela 2019.

Enligt läkaren finns det kopplingar till nedstängningar och andra coronarelaterade tilltag, vilket resulterat i ökade fall av ätstörningar. Under andra halvan av förra året var dubbelt så många barn och ungdomar i behandling för ätstörningar jämfört med samma period året innan.

Flickor över 12 år från alla samhällsklasser anses vara de mest självmordsbenägna. I februari skrev flera psykologer och terapeuter ett öppet brev, där de pekade ut att deras patienter kände ökad ångest, depression, sömnsvårigheter samt led av ätstörningar samtidigt som alkohol- och drogmissbruk ökat.

I Sverige har en del försökt påvisa att människors psykiska ohälsa växer, men utan att få något större gehör i media då man bara har intresse av att upprätthålla medborgarnas rädsla för att kunna få mer klick på sina domedagsartiklar. Man kan bara föreställa sig problemen med att behandla anstormningen av patienter når våra makthavare lekt färdigt, särskilt när vi redan har en undermålig psykiatrisk vård med läkarbrist och orimligt långa väntetider. Så onödigt att medvetet förstöra barn och ungas liv med ogenomtänkta politiska beslut som främst syftar till att utöka maktbefogenheter samt gynna den egna plånboken.

#followthemoney

Zurich child psychologist sounds alarm on doubled suicide attempts

13 reaktioner till “Barn och ungas psykiska ohälsa – baksidan av myntet som vi ogärna pratar om

    1. Själv tror jag inte det ens är ett medvetet experiment. Jag tror det helt enkelt är grav okunnighet. Ibland känns det som en parallell till förintelsen.

      Gilla

    1. Greta är ett offer för sina vrickade föräldrar.Socialtjänsten har inte gjort sitt jobb här.Ungen borde ha varit omhändertagen redan vid födseln.

      Gilla

    2. Ett offer för massmedia och forskningsfusk behöver inte skuldbeläggas ytterligare. Hon gör sitt allra bästa med det hon tror på. Det är mer än vad de flesta gör. Tjejen har karaktär.

      Gilla

  1. Har varit politiker och då fick vi informationen att
    70 % av ungdomarna som sökt akut hjälp pga magont,
    Huvudvärk.osv.
    Behövde en vuxen som lyssnade och gav råd.
    Sverige har vi system där båda föräldrarna jobbar
    och även mor och far föräldrar som jobbar.

    Vilket gör att vi inte har tid att lyssna av våra barns behov.
    I andra länder så är morföräldrar hemma eller mamman .
    Vilket gör en fattigare ekonomiskt men mycket rikare på
    Det mänskliga planet.

    Corona förvärra situationen då ensamheten ökar.
    Mina telefon räkningar har ökat enormt då mina släktingars barn
    Och alla ensamma vänner jag känner. Har fått samtal och
    Massa sms .

    Det bästa man som individ kan göra ,
    är att höra av sig till alla vi vet mår dåligt.

    Gillad av 1 person

  2. Det är nog underliggande psykisk ohälsa som bryter ut på grund av den här nedstängningen.Jag tror inte att nedstängningen i sig skapar psykisk ohälsa.Sen måste man ju säga att vad det gäller barn och ungdomar så är det verkligen inget samhälle som är bra för dem.Föräldrar som redan när barnen knappt kan gå tvingas att lämna bort dem till pedofiler inom barnomsorgen.Allt för att öka samhällsekonomin och maximera skatteintäkter till nada nytta för barnen.Politiker talar om frihet för kvinnorna men till vilket pris fås denna frihet? Psykisk ohälsa hos barnen,missbruk och självmord.Mödrar som stannar hemma med barnen borde få en lön från samhället.Det är med sorg man kan konstatera att vi här i vår sk upplysta del av världen ligger långt efter de muslimska länderna när det gäller att ta vara på sina barn och att ge dem en trygg och anständig uppväxt.Som exempel tar jag gärna den svenska kvinnan som med sitt oregerliga barn kom och ville köpa en kanariefågel.Ungen började bra med att slå katten.Jämfört med en muslimska familjen som kom med respekt och där barnen tog i hand och hälsade.En gullig liten flicka som höll buren med kanariefågeln tätt intill sig.Jag blev rörd då och när jag nu tänker på det igen så rörs jag igen.Nu är det ju dessutom fastslaget att svenska barn är överrepresenterade när det gäller bokstavsdiagnoser.Svenska mammor hävdar fri barnuppfostran och rätten för samkönade föräldrar.Detta kommer muslimerna att korrigera.Vi svenskar knyter näven i fickan medan invandrarna knyter näven under nosen på tjänstemän och politiker.

    Gilla

    1. Kom att tänka på rätten för elvaåringar att utan föräldrars godkännande genomgå könsbyte eller att p-piller skrivs ut till tolvåringar.Detta är ett sjukt samhälle och hederligt folk mår ju för fan dåligt av det.Hur har har det kunnat bli så här? Aja,jag ställer mitt hopp till muslimerna.

      Gilla

      1. De kommer att göra processen kort för många, kollektiv avhuvning lär stå på agendan.

        Gilla

Lämna en kommentar