Budskapet från media är solklart – deras version är korrekt och allt annat är fake news

Noterar att Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Lokaltidningen och arabiskspråkiga tidningen Aktarr i ett samarbete gjort en specialsatsning så att vi ska kunna ta del av viktig journalistik inför ”årets viktigaste fråga” – nämligen den vaccination som alla vuxna i Sverige ska erbjudas. Därför har man satt ihop en extrabilaga som distribueras med den vanliga tidningen samt som E-tidning, där man sammanställt det viktigaste som människor behöver veta om vaccineringen samt översatt delar av materialet till sex av de vanligaste språken (utöver svenska) i Skåne.

Man gör dessutom ett stort nummer av att de minsann sållat fram korrekt information åt allmänheten så att de inte ska råka läsa övriga illvilliga rykten och fake news, utan de presenterar den rätta bilden med all den fakta vi behöver.

Att de utelämnar viktiga frågor som exempelvis hur MRNA-tekniken påverkar vårt DNA långsiktigt och hur okända långsiktiga vaccinbiverkningar kan komma att påverka befolkningen samt vården är inte viktigt i sammanhanget – inte heller informeras vi om att de flesta människor har ett fullt fungerande immunförsvar som finns till för att bekämpa virus så att man inte behöver utsätta sig för onödiga risker som det innebär att spruta in ett okänt preparat i kroppen om man är en frisk människa i övrigt. Konsekvenserna av att vaccinet inte räcker ens ett år innan det krävs påfyllning eller att det är tveksamt om det biter på alla mutationer diskuteras inte heller.

Det handlar så klart bara om att prångla ut budskapet ”Gå och vaccinnera dig som en lydig medborgare utan att själv tänka kritiskt då allt annat är fake news” – något som majoriteten givetvis kommer att göra då de inte för en sekund tvivlar på medias goda avsikter.

Det är dock upp till var och en att själv bestämma över sin kropp (än så länge) och framtiden lär utvisa om gemene man gjorde rätt eller fel, men då är det för sent att ångra sig. Pengarna måste till varje pris rulla in till läkemedelsindustrin som frodas av att människor är sjuka och hur pengarna byter fickor för att uppnå det målet lär vi aldrig få se en granskning av.

#followthemoney


Utdrag ur artikeln:

”Opartiska nyheter och kritiska granskningar är ett måste i en välfungerande demokrati. Det florerar en otrolig mängd information kring pandemin och vaccineringen. Det är svårt att sålla i flödet och förstå vad som är sant, vad som är rykten och vad som kanske är illvillig propaganda. Sydsvenskans uppgift är att sortera, värdera och granska den här informationen och sedan presentera den på bästa möjliga sätt. Vi tar alltid det uppdraget på största allvar. I dessa tider kanske i ännu högre grad än vanligt.

Vi gör det här för att vi tror på journalistikens goda kraft i samhället och för att vi vill dra vårt strå till stacken i orostider. Läs och sprid våra artiklar. Sydsvenskan vaccinerar mot kunskapsbrist och fake news.”

https://www.sydsvenskan.se/2021-03-27/sydsvenskan-vaccinerar-mot-kunskapsbrist-och-fake-news

10 reaktioner till “Budskapet från media är solklart – deras version är korrekt och allt annat är fake news

   1. Ja, allmänheten generellt är mätta och belåtna så länge bidragen och Melodifestivalen/Lets Dance levereras…

    Gillad av 3 personer

 1. ”Sydsvenskan vaccinerar mot kunskapsbrist och fake news.”
  Hahaha sanningen är ju precis tvärtom!
  ”Opartiska nyheter och kritiska granskningar är ett måste i en välfungerande demokrati.”
  Ja precis, frågan är varför ägnar sig inte journalisterna åt detta då?

  Gillad av 3 personer

 2. Märklig vändning. I en tidigare artikel: ”Jonas Kanje: Varning för tvärsäkerhet” … Vad kan ha gjort honom till en tvärsäker demagog helt plötsligt? Det är i vart fall inte KGB som har snärjt honom med barnsexhandel. Det lovar jag på kamratligt heder och samvete. Kan det vara Ghislaine Maxwell som har varit i farten igen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s