Frankrikes regering röstade igenom omstridd lag dör att bekämpa islamism

De senaste månaderna efter den brutala attacken på Samuel Paty som blev halshuggen av en radikaliserad tonåring i Paris efter att ha visat satiriska Muhammedteckningar i undervisningen, har debatten i Frankrike gått varm om hur man ska bekämpa den växande islamismen och beskydda landets sekulära traditioner. Ett kontroversiellt lagförslag presenterades i slutet av förra året och har fått mycket kritik från muslimska samfund. I parlamentet har lagförslaget debatterats i 135 timmar.

I dag godkände dock parlamentets underhus lagen som ska bekämpa extremism och islamistisk separatism samtidigt som den ska beskydda Frankrikes tradition som en sekulär stat, där stat och kyrka är avskild samt religion är en privatsak.

Frankrikes president Emmanuel Macron, fick stöd av 347 parlamentsmedlemmar, medan 151 röstade emot och 65 lade ned sina röster.

Lagen riktar inte in sig på en specifik religion och ger bland annat staten utvidgade rättigheter att stänga ned religiösa byggnader eller skolor, förbjuda extremistiska predikanter, stoppa tvångsäktenskap och oskuldstester samt ska dessutom stärka övervakningen av religiösa samfund med strängare kontroll av undervisning av barn utanför det traditionella skolsystemet.

Bra att Frankrike tar tag i problemen och snabbt jobbat får man säga, vilket är mer man än man kan säga om vårt eget land där våra styrande år efter år ignorerar de uppenbara bristerna samt hellre lägger locket på den utbredda religiösa extremismen än vågar sig på att trampa vissa grupper på tårna. Dessutom tar alla eventuella lagförändringar, alternativt införande av nya lagar, åratal att genomföra efter att de utretts i en evighet – såvida det inte handlar om afghanamnestier, klimatpolitik eller en mer generös migrationspolitik vill säga, för då går det i ett huj.

Viljan saknas helt enkelt hos de svenska beslutsfattarna som varken ifrågasätts eller kritiseras och de inbillar sig tydligen att problemen försvinner bara man ignorerar dem tillräckligt länge!

#viharvaritnaiva

https://www.bt.dk/udland/frankrig-vedtager-omstridt-lov-for-at-bekaempe-islamisme

12 reaktioner till “Frankrikes regering röstade igenom omstridd lag dör att bekämpa islamism

 1. För den som på allvar vill förstå det politiska islams framväxt i världen är kunskap nödvändig. För att först islams framväxt i Sverige räcker det att titta och lyssna. Det räcker med sunt förnuft. Pengar är vad som gör det möjligt. Vår regering skänker många hundra miljoner varje år till div samfund, organisationer, skolor, daghem osv osv, allt drivet av muslimer. Läs M Norell eller lyssna på poddar. Se hans CV, FOI bl a.

  Sunnimuslimer (Saudiarabien) och shiamuslimer (Iran) bekämpar varandra. Ofta by proxy. De förenas endast i sitt hat mot judar och Israel. DNA-tester har visat att judar och palestinier är ”samma folk”. Saudiarabien blev ofantligt rikt på sin olja och gav och ger enorma pengar till olika grupper som skulle sprida den konservativa läran. Moskéerna och annat i Sverige finansieras till stor del utifrån.

  För att rätt förstår betydelsen för ett land när konservativa islamister finns i landet måste man också förstå vad läran islam är, hur den fungerar. Den har politiska ambitioner och använder ofta våld för att tränga fram. Religion ger inte bara stöd för sådant, den anbefaller det.

  Så självklart måste varje land hantera alla grupper etc som hotar stabiliteten. Ingenstans har konservativ islam kunnat förenas med demokrati och demokratiska värden. . Helt enkelt vårt sätt att leva, vår uppfattning om vad som är rätt och fel.

  Som kuriosa kan nämnas att det var franska specialtrupper som hjälpte Saudiarabien att rensa stora Moskén i Mekka 1979 när den ockuperades av konservativa sunnimuslimer som ansåg att Saudiarabien öppnades upp för fort mot väst.

  Vår regering bör omedelbart sluta stödja och samarbeta med islamister.

  Gilla

  1. Ashke nazi delar inte DNA med Palestinier.Palestinierna är de enda riktiga etniska judarna och därmed de rättmätiga ägarna till Israel.

   Gilla

 2. Om man är mot jämlikhet mellan man och kvinna, om man är emot kvinnofrigörelse, om man är antisemitisk, om man inte är lojal mot Sverige och svenska lagar osv osv, platsar man här då? Hur många fler sådana människor behövs det i Sverige? Varför ska de flygas in och passiviseras med bidrag utan krav på motprestation? Vad är det regeringen vill uppnå med detta när svenska folket har fått mer än nog? Svenska folket tycker inte som regeringen i det här.

  Konsekvenserna är vi alla medvetna om.

  Gilla

 3. Macron var innan valet på Migranternas sida men efter
  terrordådet insåg han att Frankrikes säkerhet påverkas enormt
  Med flyktingströmmen.

  Vad Svenska politiker ser, hör, vet bryr de sig inte om endast om
  De säljer kropp och själ för makten .
  Falska Sverige bilder förs ut med tanken att hjärntvätta människorna.
  Inget de Svenska politikerna gör är begripligt .
  De har betalat arbetskraft till rika och kriminella företag. Låtit
  Kriminella få jobb, lägenheter, och massa extra förmåner trots fortsatt brotts
  Karriär. Sverige är det enda landet i världen där kriminella får jobba med barn.
  Klan folk får höga poster i myndigheterna, utan kunskaper eller erfarenheter.
  Man kvotar in invandrare i SVT,sSR som har en rasistisk hållning mot vita Svenskar.
  Kolla all reklam på tv det innehåller fler invandrare och mörka än Svenskar.

  Utsatta områden ska hela tiden få mer pengar och resurser.
  Att invandrar elever får 30 tusen mer i skolpeng redan.

  Kriminella får välja mellan två varma och goda maträtter medan de
  Som jobbat och betalat skatt i 50 år får en kall matlåda med äcklig mat
  Som man inte ens serverat djur utan att bli åtalad.

  Gillad av 1 person

  1. Det är en korrekt bild av förhållanden i Sverige. Det är vad politikerna, främst regeringen, serverar oss.

   Vad är det som håller uppe Sverige då? Varmluft? Bidrag? Gud? Allah? Småland? Riksdagsledamöterna? FMH? Vår uppfostran? Mörkret? Kryckkäppen? Volvo? Poddarna? Minnet av vår uppväxt? Ångesten? Våra vänner? Sveriges försvar? Biblioteken? Dalarna? Minnet av skolan? Arbetslösheten? Värmlänningen? Vasaskeppet? Tullen? Lokaltrafiken? De regniga midsommaraftnarna? Lingonris? Klassrummet i barndomens skola? Falu Gruva? Snön? Idas sommarvisa? Kanelbullen? Björkar? Gotland? Surströmming? Vår regering?

   Gilla

   1. Själv tror jag det är allt mindre som håller Sverige uppe. Sveriges hela system som är baserat på kommunistiska ideologier och ideal är ett Damocles svärd och tråden som håller det uppe kommer att brista.

    Gilla

 4. Statsminister Löfven meddelar att regeringen önskar en lojalitetsförklaring mot regeringen innan sprutan med vaccin mot Covid ges. Löfven säger ”vi har trots allt satsat mycket pengar på det här”.
  En snabbutredning har tillsatts som ska vara klar inom 20 timmar. Utredningen kommer föreslå att vaccinationen filmas.

  Gilla

 5. Liberalerna och Miljöpartiet är båda två små och döende partier. Tänk tanken om L skulle få genomföra sin politik i lika stor omfattning som MP med stöd av S?
  Eller om V skulle få göra det? Då blev vi säkert uppradade efter en tegelvägg och skjutna.
  Eller om SD fick påverka. Då skulle införseln av muslimer och andra tärande stoppas.

  MP eller SD eller S, få se, få se sade svenska folket, vad gör mest ont…..vad gör minst ont….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s