De nya censurreglerna har börjat tillämpas och endast ”rätt” åsikt är välkommen i gemenskapen

Som jag skrev om häromdagen har Facebook nu infört nya regler kring vilka åsikter som får föras fram om coronakrisen och vaccinet mot Covid-19, denna uppenbara censur fick dock ingen större uppmärksamhet i media.

En dansk Facebookgrupp som är emot nedstängningar av samhället och som bland annat propagerade för att butiker ska trotsa restriktionerna genom att öppna upp igen på måndag, har fått känna av de nya censurreglerna. Gruppen som närmade sig 10.000 medlemmar stängdes nämligen ned av Facebook i går kväll.

Enligt Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster, beror det på att man i gruppen bland annat skrivit att coronakrisen är en bluff, vilket inte längre är tillåtet eftersom det klassificeras som ”felaktig information” som går emot WHO.
-”Man får inte säga att coronakrisen är en bluff, som om den inte existerar. Så snart det blir samhällsskadlig felinformation som medför en stor hälsorisk för människor tar vi bort den.”

Efter att gruppen stängdes ned har det dock redan uppstått två nya identiska grupper och den ena gruppen hade i går kväll 2.600 medlemmar. I gruppbeskrivningen står det att ”vi självständiga har fått nog av denna falska pandemi, därför återöppnar vi Danmark den 15 februari 2021. Restauranger, butiker. Allt i hela Danmark.”

Enligt Münster kan man till slut bli helt avstängd från Facebook om man flera gånger bryter mot deras regler och de två nya grupperna kan snart också stängas ned, men han vill inte säga något om varför eller när det kommer ske. Gruppens frontfigur kallar det diktatur, men enligt Münster är alla användare medvetna om vilka regler som gäller när man skapar en profil och får anpassa sig efter det.

Facebooks strävan efter att utestänga oliktänkande och hindra dem från att sprida sina åsikter är obehaglig, men de är förvisso ett privat företag som själva bestämmer vilka regler som ska gälla på deras plattformar. Deras dubbelmoral om vilka som får sprida hat eller kränkande kommentarer har dock visat sig flera gånger om, så det är uppenbart att de inte har för avsikt att köra med rent spel.

Jag tror dock att det här inskränkandet av yttrandefriheten inte kommer att gynna företaget i det långa loppet då många användare redan strömmar till nya alternativa plattformar och tappar de för många användare kan det bli rejält kännbart.

Det som till slut blir kvar är ett kontrollerat flöde där man säkerställt att enbart politiskt korrekta nyheter delas och där endast de som tycker ”rätt” får höras, medan regimkritiska röster samt obekväma ifrågasättanden av vad makten bestämt ska gälla redan filtrerats bort – allt för att säkerställa att folket inte börjar tänka själva.

#åsiktsförtryck

#onlythedeadfishfollowthestream

https://www.bt.dk/samfund/facebook-lukker-dansk-gruppe-der-ville-bryde-nedlukning

13 reaktioner till “De nya censurreglerna har börjat tillämpas och endast ”rätt” åsikt är välkommen i gemenskapen

  1. DDR is coming.
    Facebook=Twitter=YouTube=Big Tech=🤮.
    Kontaktgrupper på Telegram eller Signal blir väl det nya forumet.
    Samt krypterade e-postlistor på t ex Protonmail.

    Gillad av 1 person

  2. … vilket inte längre är tillåtet eftersom det klassificeras som ”felaktig information” som går emot WHO.

    Detta blir intressant att följa, med tanke på att WHO har bl.a. ändrat på definitionerna av ‘flockimmunitet’ och ‘pandemi’ (följer mönstret som läkemedelsindustrin ägnar sig åt, t.ex. ändringen av vad som klassas som ‘förhöjt blodtryck’ och ‘högt blodtryck’, vilket resulterade i ökad försäljning av blodtryckssänkade medel …)

    WHO lyder under FN, som alla är politiska organisationer. Är det svårt att dra några slutsatser om vad de ‘producerar’? [ret]

    Gillad av 1 person

    1. Här i Kina får man framföra sin mening och åsikt, oberoende av vad den är, enda kravet är att det skall vara sakligt och sanningsenligt, fakta skall kunna styrkas. Man slår ner på falsk ryktesspridning som saknar faktaunderlag. Därför stängdes BBC av.

      Gillad av 1 person

  3. Hmm! FB mm är privata bolag med egna regler. Alla politiker har ivrigt sprungit till dessa bolag då de omedelbart ville utnyttja möjligheterna att tysta oss och att påverka oss. Det klokaste dessa bolag kan göra är att hålla politiker så långt borta som möjligt. Den ”rörelsen” pågår.

    I Sverige hänger landets justitieminister över axeln på varje journalist och styr vad som inte får skrivas och vad som ska skrivas. Den offentliga lögnen från vår regering frodas och växer.

    Det är faktiskt så att tech-bolagen ger allmänheten möjlighet att diskutera. Vår regim ger oss inte den möjligheten. De kontrollerar ju SR, SVT, gammelmedia och så har den ju pengarna som de köper språkrör med.

    Självklart vill politikerna via tech-bolagen få tyst på oss.

    Gilla

    1. Åsiktsregistrering finns förstås även nu i Sverige, självklart! S har en lång historia av sådana saker. Kommunismen liksom andra -ismer gillar sånt.
      Det är dyrt att ha folk infängelse. De som för kraftigt protesterar mot regimen straffas på annat sätt än med fängelse. De baktalas, jagas på nätet, stöts ur gruppen, riskerar jobbet osv.

      Detta att det är dyrt att ha folk i fängelse var en av orsakerna till ändring av straffrätten i slutet av förra seklet. Konsekvenserna ser vi idag. Alla de fruktansvärda brott som de importerade utlänningarna utför ger ju låga fängelsestraff om ens något alls. Det vet de och kör på. Men Danmark undviker de nog sedan mördarpatrullen åkte dit på 20 år. Det var ljuv musik att höra deras upprörda röster när domen lästes upp. En av dem grät. Det gjorde mig glad och upprymd att domstolen uppträdde som en domstol och inte som i Sverige ängsligt stryker brottslingarna medhårs.

      Gillad av 1 person

    2. Åsiktsgranskaren, som kallar sig Näthatsgranskaren, har ju lyckats få ett par hundra svenskar fällda i domstol för sina åsikter. Åsiktsregistrering är ju det normala i Sverige. Datalagringsdirektivet är en källa, och extrema organisationer som maskerat sig som journalistiska för ju omfattande hemliga register över åsikter, vilket är helt tillåtet i Sverige. Den som uttrycker otillåtna åsikter förlorar jobbet.
      https://www.dn.se/kultur-noje/ledarskribent-pa-sydsvenskan-omplaceras-efter-kritiserad-tweet/
      https://www.journalisten.se/nyheter/ledarskribenten-mats-skogkar-ska-omplaceras-efter-privat-tweet
      https://nyheteridag.se/ledarskribent-pa-sydsvenskan-omplaceras-efter-kritik-mot-vanstern/

      Gilla

  4. Startar man en sådan grupp på Zuckerboken och blir förvånad när man blir nedstängd, så är man en riktig ”Sucker”, d.v.s. har ingen aning om hur verkligheten ser ut. Rätt taktik om man vill använda Zuckerboken är att ha den enbart som ett komplement där man hela tiden berättar litegrann, men för intresserade lockar ut dem till bättre plattformar, som ex. WordPress eller Archive.org.

    Gilla

Lämna en kommentar