Arbetslösheten i Sverige är den sjätte högsta i EU

För sex år sedan yppade Stefan Löfvén och Socialdemokraterna ett löfte om att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Vi vet alla hur det gick med det fagra löftet. Nu har det istället visat sig att Sverige har en av de högsta siffrorna för arbetslöshet i EU. Det senaste året ökade arbetslösheten i Sverige nämligen med 1,4 procentenheter, vilket är den sjunde högsta ökningen i EU.

När det gäller själva arbetslösheten har Sverige den sjätte högsta i EU, medan Tjeckien, Polen, Nederländerna och Ungern har den lägsta.

Men det enda vi får höra från högsta ort är att det går bra nu för Sverige och att vi dagligen lånar skyhöga belopp för vår överlevnad är något man ogärna pratar högt om. Är det något den här regeringen är bra på så är det att frisera bilden.

Även inrikesminister Mikael Damberg verkar optimistisk trots att det förra året åter slogs ett nytt rekord i antalet skottlossningar och i dag konstaterade han under en pressträff angående gängvåldet i Sverige, att vändningen möjligen kommer i år eftersom tusen fler personer är frihetsberövade jämfört med för två år sedan samtidigt som antalet polisanställda ökar.

Vi har hört det förut, men våra styrande måste hålla skenet uppe och försöka ingjuta hopp hos befolkningen om att de själva faktiskt tror på det de står och säger.

#denfriseradesverigebilden

https://www.europaportalen.se/2021/02/arbetsloshet-i-eu-sjunde-storsta-okningen-i-sverige

15 reaktioner till “Arbetslösheten i Sverige är den sjätte högsta i EU

  1. Personligen tror jag arbetslösheten är bra mycket högre, socialdemokraterna är specialister på att gömma undan misslyckanden och fruktansvärt duktiga på att hitta på nya bidrag, allt för att rädda deras röstboskap.

    Gillad av 1 person

    1. Om man räknar med alla skattefinansierade påhittade låtsasjobb sägs det att arbetslösheten ligger på omkring 50%. Därför ligger den verkliga beskattningen på över 80% nu. Jämför man med andra länder tycks det stämma.

      Gilla

    2. Enligt SCB:s statistik för 2019 så ser det ut så här på en befolkning som då var 10 230 989 personer
      0-19 år, ej i arbete: 2 307 130.
      20-64 år, ej i arbete: 1 659 492. I arbete: 4 199 000.
      65-75 år, ej i arbete: 934963. I arbete: 165500.
      75+ år, ej i arbete: 964904.
      Med i arbete menas att personerna kan försörja sig på arbetet.
      De som har sysselsättning räknas inte vara i arbete.

      Gillad av 1 person

      1. Tilläggas kan att Sveriges befolkning hade ökat till 10 380 245 personer november 2020 enligt preliminär statistik från SCB. En ökning med i runda tal 150 000 personer. Med tanke på den rådande pandemin och befolkningsökningen så är det mycket troligt att än färre av befolkningen befinner sig i arbete. Således är det endast 4,3 miljoner som arbetar av en befolkning om 10,3 miljoner. Detta kan aldrig vara hållbart vare sig på kort eller lång sikt.

        Gillad av 1 person

  2. llll

    Gilla

  3. Passande låt, kanske?
    I sådana här situationer tror jag att det kan vara viktigt med ett gynnsam klimat för öppenhet och kritik, då en osanning som inte får bemötas tyvärr kan uppfattas som sanning. Bra jobbat där.

    Gilla

  4. PS Jag tror att ökad arbetslöshet är dåligt, då Stefan lovade EUs lägsta till 2020. Men nu får man väl tänka om om man ska få det att gå ihop på något sätt. Ironi.

    Gilla

  5. De flesta arbetslösa är nog nöjda med sin situation och säkert också Svenskt Näringsliv som kan peka på hur stoooor arbetslösheten är och vilja sänka villkoren för redan anställda.Alla är nöjda och de arbetslösa har ett högt värde för arbetsgivarna.

    Gillad av 1 person

  6. Det här visste jag inte! I Sverige finns det sextio (60) områden som klassas som utsatta.

    Utsatta av vem förresten? Vem är det som är utsatt? Jag trodde det bodde folk i de områdena som är väldigt insatta i hur man kommer till Sverige. Det borde vara bättre att vara insatt än utsatt tycker jag.

    Men ok, ska de kallas utsatta så kör vi väl på det. Får man kalla vad som helst utsatt förresten? Jag menar får man kalla även sådant som inte är utsatt för utsatt? Är det fint att vara utsatt? Då vill jag också vara det. Jag har kompisar förresten som blev utsatta för rån för en tid sedan. Men det är säkert inte sådant utsatt som är fint. Men man vet aldrig så noga nuförtiden.

    Förr i världen satte man ut oönskade barn i skogen. Där kan man snacka om att vara utsatt.

    Efter att de 30 första utsatta områdena skapats måste regeringen tyckt det funkade skitbra helt enkelt! De kan ju inte ha bildats på en vecka eller så utan under kanske 5-10 år? Så då high-fivade man väl hos S, V och MP i första hand och sa ”så ska vi ha de. Nu är vi verkligen insatta i hur det ska vara, nu kör med 30 till på raken”.

    Undrar om första målet är 100 utsatta områden?

    Visst borde man kunna bygga vindkraftverk i en cirkel runt dessa områden? Säker grön energi? Man kan ju passa på och döpa om områdena då om man vill? Framtidszoner? Lilla Mogadishu och så vidare? Befriade områden? Jämställda områden? Arbetsbefriade områden? Tensta lekland? Jakobsgårdarnas äventyrsland? Betala entré och var med om en spännande dag!

    Nåväl, undrar hur arbetslösheten ser ut i dessa områden? Den ÄR jättelåg, jag mailade huvudkontoret på Sveavägen och fick det svaret. Man var nöjd med utvecklingen stod det i svarsmailet.

    Gilla

    1. ”Utsatta” är bara ett nysvenskt ord för ett område eller getto hemsökt av laglöshet, våld och droger med en stor andel av befolkningen som inte vill bli eller vara svenskar. .

      Gilla

  7. Siffrorna är registrerade arbetslösa. Sedan tillkommer alla andra som lever av olika bidrag eller håller sig från arbetsmarknaden.
    Ca 50 % av vuxna arbetar i Sverige och innehåller även desom är i bidragssysselsättning, alltså hittepåjobb betalda med skattemedel. Såg några som sopade snö med borstar på gångvägen som var plogad. Kan knappt vara ett behövligt arbete.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar