Nu passar det för Moderaterna att använda sig av främlingsfientlig retorik

Det finns tydligen ingen hejd på kappvändarna i politikerkostym – när de väl känt vartåt vindarna blåser är det helt ok att slå om helt och de verkar tro att väljarna har minne som en guldfisk.

I dagens SvD har vi ett praktexempel där Moderaternas EU-parlamentariker Tomas Tobé nu basunerar ut att hör och häpna; en majoritet av de asylsökande i EU är ekonomiska migranter, att de som egentligen inte har rätt till skydd tränger undan riktiga flyktingar, att vi måste göra större åtskillnad mellan flyktingar och ekonomiska migranter samt öka hjälpen direkt i närområdet och även sätta in fler åtgärder mot skälen till att människor är på flykt.

Tobé menar också att det är dags att EU stoppar delar av utvecklingsbiståndet om mottagarländer agerar på ett sätt som står i strid med unionens intresse och denna mer effektiva biståndspolitiken finns det nu en majoritet för i Europaparlamentet, något som han själv tar åt sig äran för.

Jag är dock inte imponerad av Tobés utspel eftersom det är exakt detta som Sverigedemokraterna pratat om i över tio års tid utan att få något som helst gehör, utan istället mötts av kalla handen från hela etablissemanget som rasiststämplat dessa tankar.

Kommer vi nu få höra Miljöpartiet hytta med näven och deklarera att M driver en kall politik med sitt ”nonsens” som när man 2016 avfärdade SD:s politik med mer hjälp på plats?

Kommer media låta Tobé löpa gatlopp för sina bruna tankar som stinker främlingsfientlighet?

Kommer Ulf Kristersson ta avstånd från Tobé för hans nazistliknande sympatier?

Så klart inte, det är ok när det kommer från politiskt korrekt håll!

#hycklare

#harduhörtdenförut

#itsokwhenwedoit

11 reaktioner till “Nu passar det för Moderaterna att använda sig av främlingsfientlig retorik

 1. Ibland spelar det ingen roll om människor byte
  Åsikter , bara de är rätt.
  Att fler väljer att minska invandringen är bra för Sverige.
  Lita på en politiker, nej det gör nog inte många.
  För de kan ändra sig igen om det finns risk för att förlora makten.

  Gillad av 1 person

 2. ”verkar tro att väljarna har minne som en guldfisk” Snälla. Förolämpa inte guldfiskar, dom är intelligenta djur, i alla fall i vissa jämförelser. Väljarna reagerar ju i verkligheten inte alls, inte heller ”fiskstimmet” som regerar Sverige, men dom består väl mer av pirayas. Som bekant simmar alla i ett fiskstim i samma riktning och den fula fisken som vill gömma sig gömmer sig i fiskstimmet (citat Mao Zedong). De stora orsakerna till massmigrationen är ju dels USAs ständiga krig, och att Sverige hänger ut röda lyktan och avlönar allehanda ekonomiska migranter, terrorister och kriminella när dom kommer och ger dom skydd mot rättsväsendet i andra länder. I Sverige skyddas buset ju som ”flyktingar”.

  Gilla

 3. Tyvärr har jag bara förakt kvar för politiker. Det är så lätt för dom att snickelisnacka men det är just inget annat än snack…..

  Gilla

 4. Jag förstår mig inte på ert sätt att resonera och hantera världen och livet. Precis så här är ju livet! Precis så här är politiken. Så har politiken alltid varit.

  Var nöjda med att M agerar på ett sätt som gynnar Sverige. Det är nästan barnsligt att avfärda det de säger för att ni är besvikna- på vad????

  Sen vet vi ju alla att det var Bildt och Rheinfeldt som på allvar öppnade för det kaos vi ser i Sverige idag. Bildt genom att öppna dörren för EU åtföljt av avregleringar och import av alla dessa människor. S fortsatt och tillät alltihop. Det enda de ville var att få ha makten. De agerade så därför att de inte hade någon aning eller idé om vad de ville med makten annat än att inneha den.

  SD:s styrka ligger som påpekas i att de i ett tidigt skede beskrev problemen och vad de ville göra åt det. S körde ner i diket och SD är nu det parti som värnar landet – såsom främst S gjorde tidigare.

  Gilla

 5. Jennys rubrik handlar om hur ett parti försöker skriva om historien. En gång var de för invandring och det gränslösa och nu emot.

  Bli då varse hur S nu, precis nu, försöker skriva om historien om sitt misslyckande med att hantera Covid. Det sker genom uttalanden, skriverier osv. Den som läser noggrant ser utan större problem hur t ex Tegnell varje gång han uppträder beskriver vad de gjort tidigare på ett lite annorlunda sätt.

  Så gör politiken och har alltid gjort. Att kalla ett område för utsatt när det är ett våldsbejakande område är ett liknande sätt att hantera verkligheten. Det är ord och benämningar som styr våra tankar. Svenskarna kallas inte rasister lika ofta längre. Gränser är bra heter det numera. Så är politiken, tillvaron, ja själva livet. Om man inte förstår spelreglerna blir det förvirrat och svårt att analysera förstås.

  Corona hjälpte och hjälper oss.

  Det där med tankar om en världsregering är inte något nytt i historien precis. Däremot är möjligheterna lite större att försöka sig på det. Självklart kan sådant inte genomföras, inte en chans i helvetet. Utvecklingen går precis tvärt emot detta sedan en bra tid.

  Gilla

 6. Historierevisionism kallas det med ett finare ord när någon försöker ljuga bort vad som hände. Den metoden har använts sedan människan ställde sig upp på två ben. Politiska partier är verkligt förtjusta i den metoden. Gustav Vasa lät skriva historien om sig själv t ex, det som skolbarn i bästa fall lär sig i skolan.

  Om man inte får läsa och lära sig historia får man svårt att orientera sig i nuet. Nuet tolkas nämligen med historien som bakgrund. Utan kunskap om historia blir man förvirrad och vet inte vad som är vad idag.

  Gilla

 7. Jag har länge benämnt införseln av främmande människor till Sverige som import, människohandel osv. Jag har kallats muslimhatare och allt möjligt annat.

  Fint då att se att Youtubern ”Arga blatten” nu beskriver det på exakt samma sätt. Han benämner politikerna som människohandlare.

  Det är precis det som det handlar om. De importerade är brickor i ett spel. Reinfeldt för att krossa välfärdsstaten, S för att få nya tacksamma väljare när arbetarklassen sövdes framför tv:n. Det här vet alla.

  Är det någon som tror att denna strida ström av människor från Afrika är spontan? Det är affärsverksamhet. Gissningsvis finns ”globalister” med men säkert också italiensk och annan maffia. Sverige lägger beställningar via de sifferuppgifter som regeringen lämnar ut, ”preliminära prognoser för 2022”. Regeringen ägnar sig åt människohandel och kyrkan skickar ut sina godhetsapostlar som inte är så goda men för lata för att ta ett ordentligt jobb här i Sverige. De är ju gudbevars ”religiösa” och det är något fint som ger rätt till privilegier. De mår så bra av att ha underkuvade, fattiga och sjuka människor vid fötterna som blickar uppåt i tacksamhet.

  Tänk, hela SIDA-maskineriet som inte utför en enda gärning som gynnar Sverige! Bra jobb, varmt och skönt, sammanträden, resor, traktamenten, allt till intet förpliktigande. Det enda bekymret verkar vara hur de ska hinna göra slut på pengarna innan nästa års 70-80 miljarder trillar in.

  De länder som får alla dessa miljarder räknar med dem. En stor del stjäls säkert. De pengar som går fram till verksamhet slipper dessa ofta diktatorsliknande regimer själva lägga ut. Pengarna ges utan konkreta villkor och dras aldrig in. Tänk om SIDA och Sverige började ställa villkor för pengarna åtminstone?!? Tänk om Svenska folket kunde få se konkreta bevis osv osv. Riksrevisionen har gjort några stora undersökningar. Det de hittat har varit mer än skrämmande. Ingen åtgärd. Liberalerna t ex, för dem är det en hjärtefråga, en tro lika stark och idiotisk som när MP härjar runt med sin ideologi utan fotfäste i verkligheten.

  Så var det med det. En regering som bedriver import av människor. Människor som man placerar ut med avsikt och vetskap om hur samhället kommer slås sönder. Det är den gamla välkända taktiken som t ex Machiavelli skrev en bok om, Fursten. Härska genom att söndra. Den boken har genom seklerna studerats flitigt och än idag.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Niccol%C3%B2_Machiavelli

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s