Yttrandefriheten är död och de hjärntvättade svenskarna hejar på

Efter att USA:s president Donald Trump under gårdagen återigen kunde ta sitt Twitterkonto i bruk har det hänt saker. Michelle Obama gick ut igår och ”krävde” att Donald Trumps Twitter-konto skulle stängas ned permanent och några timmar senare skedde det. Twitter har således stängt ned Trump för gott, likaså Sidney Powell, Linn Woods och General Flynn samt flertalet Trump-supportrars konton. Apple driver på och försöker stänga ner Parler samtidigt som Facebook har börjat censurera.

Nu börjar det och det här visar tydligt att vår åsiktsfrihet är hotad eftersom bara de som tycker politiskt korrekt får höras. Hur kommer det att se ut i Sverige när vi närmar oss valet? Kommer alla regimkritiska röster tystas och de som röstar på Sverigedemokraterna att brännmärkas med hjälp av vänsteraktivisterna i #-jagärhär?

Värst av allt är dock att majoriteten av svenska folket, som efter år av hjärntvätt från medias sida inte kan tänka själva, nu jublar åt denna farliga utveckling utan att förstå att det kommer slå tillbaka på dem själva i slutändan.

Måtte någon snabbt drämma igen den dörr som man öppnat på glänt och bevara demokratin samt yttrandefriheten, men här i Sverige har jag svårt att se vem som skulle ta den bollen eftersom såväl de kuragelösa politikerna som media är rejält insyltade. Bevare oss väl och låt oss få lämna över ett land till våra barn som man inte behöver skämmas för!

#freedomofspeechisofficiallydead

36 reaktioner till “Yttrandefriheten är död och de hjärntvättade svenskarna hejar på

 1. DDR.
  Gulag nästa?
  Skönt att ha avslutat Twitter och Facebook för länge sedan.
  Jobbar nu på att minimera Google/YouTube så långt det är möjligt.
  GAB verkar spännande. De har börjat med en egen variant av YouTube.
  Såg dessutom att de jobbar på en egen mobil utan Big Techs inblandning, styrning och spionering.
  Vad folket anbelangar…
  Romarriket körde med Bröd och Skådespel för att göra folk passiva.
  Nutidens variant heter Bidrag och Bonde söker fru…
  Det är sannerligen dystra tider som stundar.
  Ny ”pandemilag” lagom till valet…?

  Gillad av 3 personer

  1. Sent och yrvaket skall syndarna vakna och yrvaket ge sig in i en ny sömn-bubbla kontrollerad av marknadsliberala aktörer som säljer sig till högstbjudande … igen. Varför inte göra rätt direkt? Använd enbart öppna fria system som phpBB, WordPress, VideoPress och Internet Archive, samt följ de lagar och regler som gäller så gott du kan! Yttrandefrihet ligger alltid på en viss nivå i alla länder och i alla företag, vare sig den är väldefinierad, oetisk eller helt godtycklig.

   Gillad av 1 person

   1. Håller med, men det finns väldigt få öppna system, nästan alla är USA kontrollerade. En kartläggning om det judiska folkgruppens affärer i Sverige raderades på WordPress, men samma utredning om Kinas affärer i Sverige från FOI får ligga kvar på webben. Alla dessa system, särskilt Facebook, Twitter, osv är USA kontrollerade och har central lagring som kan kommas åt av FRA, CIA eller NSA, och kan så censureras. Kina överger den centrala lagringen, all kod är öppen för inspektion, och inläggen går direkt från upphovsman till mottagare och lagras endast på mottagarens telefon. Vill någon censurera måste man hacka alla telefoner för att radera, och det går inte. Appen heter WeChat och är gratis. Vill ni undvika USA och svenska censuren, börja ladda ner WeChat.

    Gilla

  2. Romarriket körde med Bröd och Skådespel för att göra folk passiva, men etablerade även världens första propagandasystem för att se till att folket skulle få precis den information makten ansåg att dom behövde, världens första dagstidning, Acta Diurna. Nazisterna fulländade system med då modern teknologi, radio och film, och Sverige tillämpar det idag med hjälp av dagens teknologi. Var kritiska över vad ni får, ta alltid reda på vem som ligger bakom och vilka avsikter som har.

   Gilla

 2. Har som väl är aldrig haft vare sig Twitter lr Facebook. Kommer inte att skaffa heller. Däremot kommer jag att köra vidare med Google och YT.

  Gilla

   1. Jag har som sagt aldrig haft Facebook, Twitter eller Instagram. Däremot har jag en liten YT-kanal sedan 4 år tillbaka, men den är helt opolitisk. Totalt över 1,6 miljoner visningar hittills.

    Gilla

   2. Ok Jenny, men jag heter ju Tommy och inte Thomas. Nåja alla kan göra misstag, det är dig förlåtet.

    Gilla

   1. Tja. Du vill kanske inte heller bli upplagd i ett offentligt register med bild tillsammans med kladervärda människor från Kina, bara för att du är kines? ”Jude” och ”jude”, förresten. Jag är skeptisk. De listade står ju inte direkt i katatoniska rörelser iförda jude-hattar. En del av dem är visserligen kanske nazi-sionister, särskilt de som är för Israels etniska rensning och landsstöld. Det kan jag tro, eftersom idioter finns, men sådant klandervärt beteende har inte nödvändigtvis med den judiska tron att göra, om jag har förstått saken rätt.

    Kinas affärer i Sverige är bara en konsekvens av globaliseringen. Följaktligen är gnället om Kinas affärer i Sverige bisarrt om man är för globaliseringen och inte röstar på partier för nationell självständighet och tullmur, eller för ”Nordiskt förbund” såsom Folkrörelsen Nej till EU propagerar för.

    Jag har inget emot kineser eller deras företag alls. Tvärtom så gillar jag asiater i allmänhet.

    Spärrar kinesiska staten in extrema sekterister på utbildningsanstalter i Kina, samt övervakar dem, så tycker jag att de gör det enda intelligenta och skulle verkligen gilla att arbeta på ett Kina-ägt företag som maskiningenjör, men som partiot och för ekologisk hållbarhet och god beredskap så ser jag inte poängen med globalisering och frihandel alls.
    Den är skadlig för Sverige och sannolikt även skadlig för en massa andra länder också, även för Kina, så vida vi inte får världsfred snart.

    Samma sak gäller hårdvara och mjukvara som inte är öppen och fri enligt FSF.org. Den är skadlig och oetisk. Jag kan inte se att FSF rekommenderar WeChat.

    Följaktligen är den koden inte öppen och fri enligt FSF.org-kritierier, men visst kan den väl bli det, precis som de kinesiska telefonerna och datorerna skulle kunna bli det. Upp till bevis kineser! Om någon skulle kunna klara av det så är det väl ni? Det skulle kunna leda till världsfred i ett nafs tror jag OCH det är ju det som alla vill ha, i alla fall när jag frågar folket iförd tomteluva.

    Gilla

   2. Trots den intensiva propagandan från USA, sådana register som både USA och Sverige för finns inte i Kina, och det går att kolla. För att finnas måste det ju finnas stora lagringsutrymmen, som det amerikanska Utah centret https://en.wikipedia.org/wiki/Utah_Data_Center , och de som Google, Facebook, Twitter, osv har, även i Sverige, eller det svenska datalagringsdirektivet, eller det svenska biometriska registret från passfotostationerna. Få ens tänker på det, men Facebook, Google, osv är ju faktiskt just ”offentligt register med bild tillsammans med kladervärda människor”. CIA, NSA, FRA, osv har ju bevisligen obegränsad tillgång till dom. Även svenska polisen har ju använt det amerikanska systemet Clearview AI olagligt, vilket dammsuger webben, inklusive Facebook, på bilder.
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anvande-kontroversiell-app-for-att-losa-barnsexbrott-nu-hotas-polisen-av-boter
    Dom enda Kina spärrar in är terrorister, mördare och grova kriminella, oavsett etnicitet eller klan tillhörighet, och helst innan dom dödar. Det är utbildning som sker på internatskolor, och det går bra att besöka. Nästan all mjukvara är öppen källkod i Kina, och amerikanska FSF är knappast en tillförlitlig källa. Troligtvis riskerar dom repressalier om dom rekommenderar något som USA inte kan övervaka. Amerikansk lag kräver att allt skall kunna avlyssnas, och rekommenderar FSF något som inte kan avlyssnas, som WeChat, då bryter dom mot lagen och det kan bli 25 års fängelse. Därför rekommenderar man inte WeChat. Det går inte att avlyssna. Det är heller inte FSF som avgör om källkod är öppen eller inte, Beviset är att gå och öppna den. Prova själv. Ladda ner en app från till exempel https://apkpure.com/ byt ut .APK till .ZIP, och klicka den. Då öppnar den upp och där ligger hela programmet framför dig. Om du begriper koden kan du se vad den gör.

    Gilla

   3. Begriper visserligen hur programkod fungerar, men tänker inte lägga ner tid på det, eftersom jag inte är kunnig i de programspråk som används idag.

    Men en sak begriper jag, nämligen att koden som du marknadsför såsom ”öppen” förmodligen inte är fri enl. FSF.org-kritierier.

    Jag tror f.ö. att du har fel om vad medborgare i USA får säga och inte, ev. för att du har en inskränkt yttrandefrihet i Kina, vilket gör att inte kan föreställa dig att USA är bättre på den punkten, eller så är du helt enkelt en kinesisk agent som har betalt för propagandan.

    Gillad av 1 person

 3. Google har redan plockat bort Parler-appen. Dock går den att ladda ner och installera, både för Android och Apple, på Parlers hemsida.

  De hjärntvättade måste minst komma rejält ikläm i den dörr som snart måste stängas, innan de begriper vad som händer …

  Gillad av 1 person

  1. De hjärntvättade kommer nog väldigt sent inse att de bör välja öppen fri programvara, samt öppen fri hårdvara, som rekommenderas av FSF.org, samt öppna fria plattformar.

   Men en glad nyhet är att en relativt viktig svensk myndighet tycks ha insett detta säkerhetsbehov, som jag har tjatat om länge, vilket jag upptäckte härom dagen. De verkar vilja migrera sina data från Microsoft till Linux. Det är naturligtvis mycket intelligent att man vet vad som pågår i programkoden om man vill ha kontrollen över vad som faktiskt sker med datorn och datan.

   Gillad av 1 person

   1. Vad som är eller inte är öppen källkod bestäms inte av amerikansk FSF. Dom lyder under amerikansk lag, allt dom rekommenderar måste vara avlyssningsbart. Rekommenderar dom program som inte kan avlyssnas, som WeChat, riskerar dom 25 års fängelse. Framlidne Steve Jobs bytte ut Microsoft till Linux när han upptäckte att Microsoft avlyssnade Apple. Kina har nästan helt dumpat Microsoft för det är spionvara, om programmet inte är rensat.

    Gilla

  2. Det finns åtskilliga källor för appar.
   https://apkpure.com/
   https://www.appsapk.com/
   https://downloadapk.net/
   https://apkfab.com/
   http://freeappsapks.com/
   https://f-droid.org/
   https://dlandroid.com/cat/applications/
   https://download.cnet.com/s/android-apps/
   https://4kapks.com/
   https://www.androidfry.com/android-apps
   bara några få.
   Ladda ner dom till mobilen, klicka på dom men först gå till ”Settings” och vidare till ”Install Unknown Apps” eller ”unknown sources”. Det finns på lite olika ställen på olika versioner så konsultera manualen eller sök på webben. Vanligt är under ”Lock screen and security”. Installera gärna en firewall som ”No root firewall”, virus skanner som AVAST och en malware skanner som Malwarebytes”, alla gratis.

   Gilla

   1. AVAST är inte gratis med tanke på att det avslöjades förra året, att de bakom programmet samlar in användarinformation och säljer det vidare, utan att förmedla detta.

    Gillad av 1 person

  3. Inte bara det, man har stängt ner deras servers så Parler går inte att använda längre. Den har central lagring, och när lagringen stoppas fungerar inte appen längre. WeChat har decentraliserad lagring, data lagras enbart på mobilerna, sp den går varken att avlyssna eller stoppa.

   Gilla

 4. I Kina säger partiet att man hängivet ska TRO på partiet. Partiet har också en religionsmyndighet.

  I Sverige är vi kommenderade att TRO på partiet vilket tillräckligt många gör. I Sverige har regeringen också en religionsmyndighet. Den delar ut pengar till de troende.

  Gillad av 3 personer

  1. Nej – inget av de nio ”partierna” i Kina har någon religionsmyndighet. Däremot har regeringen en avdelning som ser till att Kinas grundlagskrav på religionsfrihet efterlevs och respekteras, och det betyder lika mycket frihet från att bli påtvingade andras religioner. Gatupredikanter och dörr till dörr försäljning av religion är inte accepterat i Kina. Dit kan man lämna klagomål om religiösa förföljelser och förtryck. Avdelningen har ingen egen makt, utan utreder och överlämnar sedan ärendet till den lokala polisen. Inte heller uppmanas någon till att tro religiöst på något parti, det finns inte ens några politiska partier efter svensk modell. Kina har inget partistyre som Sverige. Däremot talar man ofta om förtroende. Glöm inte att det vi kallar ”partier” i det här sammanhanget är vad som kallas folkrörelser i Sverige.

   Gilla

 5. Trumps reaktion på valfusket, rättsrötan, hans beskrivning av det som sker, t.o.m. hans besvikna ton och hans ansiktsuttryck anses oacceptabelt, samt ska bestraffas. Det sista anses väl vara ett ”facecrime”.

  ”In any case, to wear an improper expression on your face (to look incredulous when a victory was announced, for example) was itself a punishable offence. There was even a word for it in Newspeak: facecrime, it was called.” /George Orwell

  Om detta inte leder till väpnad revolution, inbördeskrig och masslakt i USA så kommer jag uppriktigt sagt bli förvånad och vet i fanken om det inte kommer vara utmärkt om det sker? Jag är mäkta trött på alla ljugande fulmedier och korrumperade politiker som går i de kriminella bankernas ledband och jag tror även att USA:s nedtryckta folk ofta är väldigt trötta på det där eländet.

  Gilla

  1. Du glömmer ”deep state” vilket är ett betydligt större problem i Sverige än i USA där det varierar mellan staterna. I Sverige är folket och politikerna helt i byråkraternas händer utan att ens förstå det.

   Gillad av 1 person

   1. Jag vet inte om det är sanningen. Jag har inga fullgoda evidens för det, men det är klart att skickliga tjänstemän kan lura politiker till allt möjligt, ex. att ta bort tjänstemannaansvaret.

    Gilla

 6. Yttrandefriheten behöver regleras. Dessa diskussioner påminner mig alltid om när nazisterna 1933 missbrukade yttrandefriheten till att etablera nazismen. Vi vet resultatet av det. Det pågår än idag, Trump hetsade till upploppet i Washington, förmodligen avsåg han inte att skapa vad som hände. Fem personer dog. Aktivisten Ruhollah Zam kallade sig journalist och från USA hetsade till upploppen i Iran 2017-2018, 25 personer dog, han avrättades i Iran. USA via NED hetsade till upploppen i Hong Kong, 51 personer dog, 832 skadades svårt, 4979 arresterades och 1936 dömda hittils. När nu 53 av anstiftarna har arresterats hyllas dom av USA lojala media i Sverige som ”demokratiaktivister” och ”demokratikämpar”. Media skriver inte klartext, att ”53 personer har arresterats i Hong Kong misstänkta för högförräderi, stämpling och förberedelse till statskupp och uppvigling till våld”, istället för att sprida fejknyheter och desinformation.

  Gilla

  1. Hur hetsade Trump fram upploppen menar du? Han skrev inte ”gå till capitolium och bryt er in” eller ”attackera alla och döda de som står i vägen”. Däremot skrev han flera tweets där han uppmanade till lugn samt att följa lagar samt respektera polisen. Dessutom lade han upp en video med det budskapet som Twitter och Facebook tog ned direkt.

   Gillad av 2 personer

   1. Riktigt Jenny. Tycka vad man vill om Trumps bravader eller USA:s bananrepublik-lika valsystem, men när Demokraterna stjäl valet genom uppenbart valfusk, samt fattar beslut i strid med konstitutionen, så fattar även jag som är demokratisk socialist för ökad ekologisk hållbarhet att det är odemokratisk rättsröta, inte rättvis demokrati.

    De s.k. ”Demokraterna” ska väl ha rätt att vinna, men de får allt göra det renhårigt i så fall, om de ska tillåtas att behålla sitt namn. Nu riskerar deras beteende att leda till inbördeskrig, för varför ska Republikanerna, eller ens renhåriga människor ur Demokraterna acceptera valfusk i en demokrati?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s