Danska regeringen föreslår att inga personer med fängelsedomar ska få danskt medborgarskap

Enligt ett nytt förslag från den danska regeringen ska inga personer med fängelsedomar ha möjlighet att få danskt medborgarskap, om de inte får en personlig tillåtelse av politikerna i en Folketingsomröstning.

Förslaget har omedelbart fått positivt gensvar från de borgerliga partierna. Migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye säger att det är groteskt att man börjar med att bryta lagarna i landet så att man blir dömd till fängelse och ändå förväntar man sig att få medborgarskap.

Enligt förslaget ska personer utestängas från möjligheten att få medborgarskap om de har fått en villkorlig fängelsedom på mer än ett år eller minst tre månaders fängelse för personfarlig kriminalitet. Personer med mildare domar kan i dag få medborgarskap efter en karensperiod. I framtiden vill man således göra det till undantag, så att utgångspunkten är att man inte får medborgarskap om man har en fängelsedom.

Åtstramningen kan till exempel drabba personer med en våldsdom på 60 dagars fängelse eller en dom på ett halvår för inbrott. Dessa personer kommer bara att få medborgarskap om ett flertal av Folketingets särskilda Medborgarskapskommitté väljer att ge dem detta.

Bravo Danmark som återigen visar att man värnar om sitt land och dess medborgare!

Meanwhile in Sweden… har vi inte ens nått den punkten där vi erkänner att vi har ett stort problem som bottnar i decennier av oansvarig migrations- och integrationspolitik. Dessutom vågar inte våra riksdagspolitiker göra något som kan kränka den enskilda individen, utan grundförutsättningarna är att här är alla välkomna oavsett hur illa man beter sig och vilka vidriga brott man än utför.

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12645180/doemte-skal-afskaeres-fra-at-faa-statsborgerskab/

12 reaktioner till “Danska regeringen föreslår att inga personer med fängelsedomar ska få danskt medborgarskap

 1. Löfvens pressekreterare Mohammed Mohammed låter meddela att Löfvens löfte står fast, ”i mitt Sverige diskrimineras ingen, alla är välkomna och ingen ska pekas ut och behandlas diskriminerande pga kön, fängelsedomar, religion och åsikter om var skåpet ska stå”. Herr Mohammed tillägger att han själv inte förstår det där med skåpet men att han är glad åt herr Löfvens uttalande. Herr pressekreterare tänker nu kontakta de som diskrimineras av Danmark.

  Gillad av 1 person

 2. Herr Löfven meddelar att etnisk och kulturell mångfald är ett kärt bekymmer för både honom och hans fru personligen men även för partiet. ”Det som P A Hansson pratade om gjorde han för att han inte förstod bättre”säger herr Löfven. Redan som barn upplevde herr Löfven glädjen med etniska och mångkulturella konflikter när grannbyns pojkar ville slåss. ”Det fanns ju för fan samer tom som la sig i” fortsätter herr Löfven. ”Men jag stod pall redan då” säger herr Löfven och pekar på sin sneda näsa. ”Det var näsan som tog smällen”, säger herr Löfven, ”inte min hjärna som somliga påstår”.

  Gilla

 3. llllll

  Gilla

 4. Man blir ju lite avundsjuk på att Danmark har politiker som använder det dom fått mellan öronen, för det var längesedan något sånt hände någon politiker i Sverige. Ibland kan man tro att de inte vet hur man ska använda sin hjärna, en mindre att de har någon.

  Gillad av 1 person

 5. Så är då nyhetssajten Bulletin igång. Det är utomordentligt viktigt för demokratin i Sverige att det finns fler åsikter och röster som kan höras i det offentliga rummet. Som det varit hittills har vänsterdominansen varit nästan total, dvs regeringen och staten har haft nästintill monopol över vad som förts fram i media som Sveriges Radio, SVT och stora delar av dagspressen.

  En förklaring till den förfärliga situationen i Sverige idag är just detta att demokratin i dess verkliga betydelse tagit stryk av att det till slut inte fanns något offentligt samtal där olika åsikter och röster bröts mot varandra. Det är just det som är demokratins kärna, att olika åsikter och ståndpunkter kan föras fram och det så småningom kommer ut något vitalt ur detta. Vi har upplevt hur det blev allt tydligare föreskrivet vad som fick tänkas, vad som fick framföras osv. Faktiskt är det att det förmodligen inte varit möjligt för Sverige att uppvisa detta närmast självskadebeteende som vi nu sett i många år om regeringen inte haft närmast total kontroll över media inkl statsmedia.

  Vänstern, ja tom ”liberalismen”, uttrycker nu tydligt sin rädsla över konkurrens om ordet och därmed makten över att mista inte bara problemformuleringsinitiativet utan man ser även risken av att helt enkelt risken nu ökat att mista den politiska makten. De som skriver i Bulletin kommer inte kunna avfärdas som populister, konspirationsteoretiker, flum-människor, rasister eller något av de andra epiteten som regeringen i minst ett decennium klistrat på alla med mot regeringen avvikande åsikter.

  Så Bulletin, välkommen som en frisk injektion för demokratin! Det är däremot självklart inte säkert att man/vi behöver hålla med om allt som kommer skrivas där. Men för det politiska klimatet är det det viktigaste och mest hoppfulla som hänt på 10 år i det som en skribent med rätta betecknar som landet ”Absurdistan”.

  https://bulletin.nu/

  Gilla

  1. En varning där. Det första jag märkte när jag gick till Bulletin.se är att sajten spårar och registrerar dig. Det finns heller inga normala mejladresser, bra ett så kallad webb-mail formulär, som är så designat att även där registreras och spåras du. De väcker allvarliga farhågor om massövervakningssamhället .

   Gilla

 6. Sverige har inte haft krig på ett par hundra år. Befolkningen är närmast bortskämd och har svalt lögnerna med nåde hull och hår. Danmark liksom Finland och Norge har aldrig sänkt garden helt pga sina krigserfarenheter. Sverige köpte sig faktiskt undan kriget genom att leverera järnmalm till tyskarna och kullager till engelsmännen mm. Den ovanan att försöka köpa sig ur allt möjligt är precis det Sverige nu ägnat sig åt. När nu islam närmast invaderat landet med all brottslighet upprepas samma beteende. Föraktligt och fegt. Inte undra på att många nationer ser ner på Sverige.
  Varje land som inte kan eller vill värna sig blir uppätet. Så är naturens lag som ingen kan sätta sig över.

  Gilla

 7. En gång i tiden var Norden ett trevligt ställe att bo
  På. Och länderna hade rätt lika värderingar och kom bra överens.

  Frågan är hur eller vad är det som gjort Svenska politikers bara
  Gynnar kriminella och vidriga parasiter.
  Är det för advokaterna.
  Röda korset , amnesti och massa vidriga affärsmän med boende till flyktingar.
  Och som vill ha gratis arbetskraft köpt politikerna.
  Hur kan man släppa två mördare genom att säga att man inte vet vem som
  Slog det dödande slaget. 98 % av anmälda våldtäkter får inga domar.

  Danmark har politiker som blivit mycket bättre senaste tiden. Men att
  Faktiskt inte ge medborgarskap till dem som begått brott är enligt min
  Mening en självklart.
  Ekonomiska brott måste också ingå.

  Om de var fattiga och flytt kriget . Hade de inte plundrat och förstört landet
  Och människorna som hjälper dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s