I Sverige räcker det att ha fått vänta för länge på sitt asylbesked för att förtjäna ett uppehållstillstånd

För tre år sedan skrev jag en debattartikel om de ensamkommande afghanerna, som uppbackade av Miljöpartiet och Vänsterpartiet krävde amnesti genom demonstrationer, trots minst ett avslag på sina asylansökningar. Vi vet alla hur det slutade – Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen såg till att tusentals ensamkommande unga män fick stanna i Sverige på skattebetalarnas bekostnad trots att de saknade legala skyddsskäl.

Nu har tiden för den tillfälliga gymnasielagen löpt ut och det är dags för herrarna att åka hem för att bygga upp sina egna länder. Men extremisterna i regeringen har tänkt sig ett annorlunda slut och kräver återigen att vi ska bortse från svensk lag för att ge dessa ekonomiska migranter en fristad, varför man skickat ut ett förslag på snabbremiss om att lätta på reglerna för denna grupp vad gäller krav på arbete för att få PUT, något som man ska besluta om redan på torsdag.

Eftersom vår riksdag består av övervägande aktivister, så lär detta förslag gå igenom om inte ett antal individer mot förmodan beslutar sig för att gå emot sitt eget parti under omröstningen. Ingen av dessa oansvariga politiker skänker en tanke åt att det är oacceptabelt att personer som saknar asylskäl tar upp plats för riktiga flyktingar i nöd. Ger man dessutom en grupp särbehandling så bör man även göra detsamma för samtliga grupper enligt likvärdighetsprincipen, vilket kommer att ge grönt ljus till övriga världens ekonomiska migranter som bara väntar på att få ta sig hit.

I en demokrati ska alla behandlas likvärdigt och rättssäkert, ingen ska ges fördelar bara för att de skriker högst – än mindre bara för att man genomför olagliga demonstrationer eller vägrar respektera myndighetsbeslut. Det här är dock Sverige 2020 där den humanitära stormaktens ideal styr alla levande ting och den kuvade befolkningen snällt öppnar plånböckerna, så vi gör som vi brukar och försöker dela kakan ännu en gång trots att vi vet att det inte går att fördela den rättvist!

#onlyinsweden

#vibetalar

34 reaktioner till “I Sverige räcker det att ha fått vänta för länge på sitt asylbesked för att förtjäna ett uppehållstillstånd

  1. De ”mänskliga rättigheterna” är utan gräns i Sverige. Allt åt andra, välkomna, vad önskas?

    Vem hittade på att det finns mänskliga rättigheter överhuvud taget? Vem garanterar sådant? Världen ser ju inte precis ut så.

    Gillad av 1 person

    1. Mänskliga Rättigheter i Sverige tycks bestå i att skydda terroristernas rättigheter att vandra fria och slå ihjäl andra. Tack och lov att jag inte behöver vara där.

      Gilla

  2. Här något glädjande som händer just nu. C säger nej till lättnader i gymnasielagen. MP:s Annika Hirvonen säger ”vi är i chock” vilket jag tycker är oerhört glädjande.
    Fantastiskt att det är sådant som får Hirvonen och MP att gå i chock! Vad jag vet har vare sig hon eller någon i MP uttryckt att de blivit chockade av alla mord, våldtäkter och annat som de införda afghanerna (vissa, inte alla) gjort sig skyldiga till.
    Känns jäkligt bra att hon blir så chockad och är så korkad att hon säger det rakt ut på detta vis. Det säger något om den ”värld” hon och MP lever i.

    Gillad av 2 personer

  3. Undrar när svensken ska inse att dessa herrar kostar en smärre förmögenhet för oss vanliga skattebetalare. Det borde vara uppbyggt på enkel matematik, man ska jobba för att kunna åtnjuta våra samhällsfunktioner såsom tandläkare, sjukvård, skola och omsorg osv. Pension får man som vilken svensk som helst arbeta ihop, jobbar man inte får man ingen pension detta borde gälla alla. Begår man brott så upphör samhällskontraktet att gälla, är man invandrare blir det utvisning för den som begår brottet men även för familjen. Har man inte ett pass så ska man inte släppas in i landet, jag kan inte åka till ex Ryssland utan pass hade aldrig kommit in! Bidrar man inte ska man inget heller få, kan inte förstå varför detta inte ska gälla här. Hade jag åkt till Jordanien eller något annat land hade jag inte fått någonting! Så varför ska de bara få en massa utan att inte ge tillbaka något? Det är på tiden att vi börjar ställa krav på motprestation av dem som bara får! För såsom det är uppbyggt idag är det bara en tidsfråga innan vi är bankrutt, vi ser redan att vi har fått det sämre när det gäller skola, omsorg, polis, trygghet ja i princip allt har blivet sämre när vi hade kunnat vara bäst i världen på att ta hand om vårt folk, men nej vi ska göra allt för de ekonomiska flyktingar eller sociala turismen. Just nu skapar den politiken som förs bara likgiltighet(ingen bryr sig), hat och okunskap(ingen får prata om problemet) vilket är bland det farligaste de kan göra, så lycka till med den strategin.

    Gillad av 1 person

    1. ”Matematik” är uppenbart ingenting som existerar längre i den högst obildade ledningen av landet. Ingen frågar ju ens efter läs och skrivkunnighet för att bli statsminister eller ens riksdagsman. Nu är det ideologi som gäller som kvalifikation till alla högre poster i statsförvaltningen. Sverige går bankrutt just nu, och befolkningen sitter och tittar på teaterföreställningen i riksdagen.

      Gilla

    1. Hej Hllviken!
      Ibland undrar man vad katten har släpat hem, det vi gör när det händer är att antingen slänger vi det, ibland så får vi avsluta djurets liv och ibland räcker det med att sopa bort det. Nu är det inte katten vi ska skälla på utan vår riksdag, men det sunda borde vara att göra likadant som vi gör när katten har släpat hem något.

      Gilla

      1. Hllviken, Varenda ”nyhet” i den svenska propagandaflödet från statlig finansierade media gör mig illamående. Jag kan inte kontrollera allt, men en del kan jag kontrollera för jag bor inte längre i Sverige. Som historiker, dock inte professionell sådan, jämför jag utan tvekan dagens nyhetsförmedling med nazismens förra seklet. Allmänheten mycket grovt desinformeras, vilseleds och indoktrineras, och dom tror på lögnerna idag, precis som då. Vi vet vad som hände förra seklet, vad kommer att hända detta sekel. Vi talar om Skurkjournalism

        Gillad av 1 person

    2. ”Vad har Sverige blivit”. Än mer intressant, vad kommer Sverige att bli i framtiden, en fotskrapa till obsoleta diktaturer, eller en medlem av den nya framtiden. Det är väl allt mer uppenbart att vi rör oss mot en samhällelig och ekonomisk krasch av den falnande USA diktaturen, och Sverige kommer att dras med. Allt fler ser tecknen och guld och Bitcoin snår rekord. Till och med Warren Buffett, som alltid har ratat guldet som investering, köper nu guld. Ryssland har helt dumpat dollarn och både köper och ökar gruvdriften på guld, Kina har köpt stora volymer guld och dumpar dollarn. Det är tydliga varningssignaler för envar.

      Gilla

  4. Sverige har blivit ett våldsamt flum-flum. Människor med makt började leka för att de kunde, för att möjlighet fanns. De har lekt med vanligt folks liv. Nu börjar de få kalla fötter när allt misslyckande syns så tydligt, ända bort till Trump.

    Så nu gick vår justitieminister ut och bröstade sig som han brukade och sade att Sverige ska sluta att ta in arbetskraft som t ex städare. Det är ingenjörer Sverige behöver och ska ta in. Har ni hört maken till skamlös lögnare!!! Nu kallar han importen av främst analfabeter och även något mer utbildat folk från Mellanöstern och Afrika för arbetskraftsinvandring! Förresten är det tusentals efter tusentals nu från Östeuropa som kommer hit, ja från riktigt fjärran länder i Öster, Bhutan, Nepal m fl.

    När misslyckandet och katastrofen nu syns som mest tydligt i Sverige skriver utländska medier att världsbanken och en massa andra organisationer ska ta efter det svenska sättet att uppnå guds rike på jorden, alltså den metod Sverige använt. Jösses! Sådant planeras det för efter Corona.

    Det hade varit otroligt intressant att under några dagar få följa med vår förra utrikesminister Margot Wallström i hennes ”arbete” i FN (Sverige betalar förresten hennes lön, undrar vem som fixade bostad och som betalar den?).

    Ni förstår hur snacket går där i FN. Säkert ungefär som i Regeringskansliet, i MP högkvarter, i S högborg på Sveavägen och på flera ställen. FN är ju en av platserna som alltihop styrs ifrån, minns FN:s agenda 2030.

    Det sket sig med planerna i Sverige kan väl lugnt säga.

    Gilla

    1. Jag är ingenjör, och skulle inte i mina vildaste sjukaste fantasi ens tänka på att flytta till Sverige, eller ens besöka, eller ens rekommendera den största idiot att flytta dit. Det finns bra platser i världen att slå sig ner på, och det är just dom svenska media och journalister smutskastar eller mörkar.

      Gilla

    1. Det gäller även internationellt. Sverige vill att hela värden skall kowtow till den svenska sjuka och misslyckade modellen. Var det inte Voltaire som sa: ”Jag är helt oense med vad du säger och kommer att strida mot döden för din rätt att säga det.” I Sverige är det nu tvärt om. Vad som känns rent ut otäckt är hur media ljuger och desinformerar om omvärlden i Sverige.

      Gilla

  5. Jag som inte varit uppkopplad på hela dagen på grund av min födelsedag och att barnen haft studiedag, ser nu att Centerpartiet oväntat bestämt sig för att rösta nej till förslaget om lättade regler för ensamkommande. Håller de fast vid det vid omröstningen är det ett mycket positivt steg i rätt riktning. Men med tanke på all skit Lööf och partiet nu får mottaga av främst kvinnor, så kanske de kommer ändra sig innan torsdagen. Roande kommentarsfält är det i alla fall hos fru Lööf denna kväll.

    Gilla

      1. Den trettionde November har jag som tradition att åka ned till statyn över Karl den Tolfte i Kadesjöskogen och nedlägga en bukett och tända ett ljus till minne av vår tappre hjältekonung.Hade du hojtat till i tid kunde man ju snurrat in om till dig och käkat en tårtbit.Vi får ha det i åtanke till nästa år!
        Grattis🙂!

        Gillad av 1 person

  6. Tomas Tobee” M blir EU:s nya huvudförhandlare av lagförslag om nya asylregler inom EU. Med tanke på det som framfördes nyligen i frågan i M:s nya ideprogram kan vi kanske vänta oss om än inte åtstramningar så åtminstone förslag om åtstramning. Vilket i sin tur kan stärka de förnuftiga motkrafter som har att brottas med alla dessa galningar som vill göra världen gränslös.
    Det är samma människor som vill stoppa jordens uppvärmning. Deras metod är alltså omflyttningar av enorma mängder människor. Undrar om det hjälper mot smältande isar och bränder i Australien???
    Kanske med Guds hjälp, de säger ju att de har honom på sin sida. Vi får se. I Sverige har det dock bara blivit mycket hetare i samhället.

    De skulle ju också ha kunna snacka med sin gud direkt utan att gå omvägen via folkomflyttningar.

    Gillad av 1 person

    1. Vad som känns väldigt farligt är hur Träsket, BigBusiness och Den Djupa Staten ljuger och indoktrinerar för att bana väg för att skinna innevånarna ekonomiskt. Lite OT, men det börjar klarna vad som verkligen händer med klimatet. Jordens omloppsbana kring solen är inte konstant cirkulär. Avståndet ändras och den är ibland elliptisk. När jorden kommer närmare solen, värms den upp, precis som det blir varmare ju närmare man är värmelampan. Det värmer upp haven och jordytan, permafrosten smälter, havsströmmarna ändras, och väldiga mängder lagrad koldioxid och metan frigörs, och det accelererar uppvärmningen. Sahara var en gång en savann, och på sydpolen växte det skog. Människan kan inte påverka detta, bara anpassa sig. Detta är cykler på hundra miljoner år eller mer. En intressant artikel här.
      https://www.stuff.co.nz/environment/climate-news/120787344/south-islandtype-forests-flourishednear-south-pole-90-million-years-ago-study-shows
      https://www.cnn.com/2018/01/05/health/polar-forest-antarctica/index.html
      https://www.bbc.com/news/science-environment-12378934
      Tro inte på mediapropagandan. Dom tillhör samma träsk som de som vill vilseleda er.

      Gilla

    2. @Realist
      Hahaha!!
      Du har inte missat grejen, så att säga.
      Helt j. vla obegripligt att folk i gemen inte ser detta..
      Palme, Bildt, Åsbrink, Gradin, Gyllenhammar osv…måste vara $kolan..
      Varför har vi inte en japan som statsminister?? inget illa om japaner, dock.

      Kan Storisrael vara poången?? de vill INTE ha unga arga män i sin sandlåda…. kan det vara så enkelt??

      Och Marx va??Moses Hess?

      Jo, kolla upp Eran Elhaik… genetist… ganska spännande….

      Mvh Per

      Gilla

      1. Japan som statsminister? Jag bodde i Japan i flera år och jag tror inte att det går att hitta en Japan som är dum nog att åta sig jobbet. Varför inte utnämna PolPot postumt till statsminister i Sverige. Då blir ju Sverige en Nekrokrati (necrocracy), precis som Nordkorea, alltså en nation som leds formellt av en död person. Sveriges ledning arbetar ju redan på samma nivå, det är bara dödsattesten som formellt saknas. Allt annat redan på plats. Allt detta börjar passera gränsen för humor och satir. Stackars Trump-gänget har nu kastats ut ur alla domstolar, och nu försöker dom igen, med ”Truckloads” av bevis (Barr DOJ), vilket en domare liknat vid Frankensteins monster, slumpmässigt ihopsatta teorier och anklagelser. US ”demokratiska system tillåter endast innevånarna att rösta på en av två skurkar, Biden har nu inkluderat representanter för USAs BigWar industri som Raython i sin regering.https://www.rt.com/op-ed/508369-us-vote-election-biden-assholes/
        Den amerikanska ”reality show” fortsätter under program titeln ”demokrati”. Inte mycket annorlunda i Sverige dock.

        Gilla

  7. Saxat ur juridiken. Två tonåringar våldtar 16-åring i två timmar, turas om, videofilmar, åskådare finns plats. Din dotter???
    Straff, 1 års ungdomsfängelse och 140 000 i skadestånd.

    Det borde naturligtvis varit 15 års fängelse utan straffreducering, 2 miljoner var i böter och livstids utvisning.

    Det är ju din dotter det handlar om. Din dotter som fått livet förstört. Varje samlag, om så för att skaffa barn, påminner om våldtäkten.

    Gilla

    1. Det skall finnas dödsstraff i straffskalan.Centerpartiet vänder under galgen,man känner vart vindarna blåser och var bilan slipas.Låt de djävla follkförrädarna till politiker dö.Medan det ännu är lagligt att uppmana till självmord rekommenderar jag folkförrädarna att ta sina liv.

      Gilla

  8. Det verkar faktiskt vara så att ju kriminellare, vidrigare och ju högre de skricker rasist
    Ju mer rättigheter får de
    De går till Försäkringskassan, social byrån, arbetsförmedlingen och kräver massa saker
    Och får de inte som dom vill, så hotar dem eller så spelar de att de inte förstår svenska
    Och gör som de alltid gjort.
    Och fega myndighetspersoner ger dem saker och pengar istället för att kalla på polisen
    Det har varit så i decennier man vågar inte utreda eller anmäla dessa vidriga personer
    för att inte bli Kallad rasist.
    Har hört många låtsas flyktingar som bott här länge att Sverige gjort dem snuskigt rika.
    De sitter hemma i decennier på bidrag och och bygger stora villor i hemlandet med svenska
    Skattepengar. De lyckas ta hit sina föräldrar och de får en fet pension, som de kan leva
    Lyx med i hemlandet.
    Samtidigt som alla som jobbat och slet hårt i Sverige blir fattigpensionärer och
    inte kan betala sin hyra.

    När människor som sitter på höga hästar inte har en utbildning och inte vet
    Hur verkligheten ser ut kan de inte bli än helt galet.

    Det tog svenska arbetare 100 år att bygga upp Sverige men politikerna
    Har raderat allt på 20.

    Skolan har utbildat egoister utan moral och etik, som tror de har alltid rätt.
    Resultatet blir idioter som varken ser eller hör något och agerar värre
    Än femåringar då de inte förstår att de blir konsekvenser på alla besluten.

    Gilla

    1. ”…vågar inte utreda eller anmäla dessa vidriga personer för att inte bli kallad rasist.”

      Orsaken är värre än så; tjänstemän och vittnen hotas av av terror från klaner, gäng och maffiosos.

      Gilla

Lämna en kommentar