En propaganda utan dess like ger en försmak av vad vi kan vänta oss i kommande val

Turerna kring det amerikanska presidentvalet blir allt märkligare vartefter det kommer fram nya uppgifter om oegentligheter som är svåra att bortförklara och att svensk media helhjärtat kan ägna sig åt att vifta undan anklagelserna om valfusk är minst sagt förbluffande. Eller egentligen är det inte det eftersom alla mediekoncerner måste blidka ägaren och således inte kan rapportera sakligt i det här läget. Internationell media går visserligen på samma linje, men det är inte alls samma aggressiva framtoning som syns i svensk media där propagandan är utan dess like och man verkar lägga all vaken tid åt att dumförklara samt nedvärdera Trump samtidigt som man lyfter fram Biden som den mest lämpade vinnaren.

Det finns dock något som är ännu värre, nämligen att svenska folket slickar i sig alla lögner utan att blinka. Läser man till exempel kommentarsfälten till MSM:s artiklar om presidentvalet blir man mörkrädd och den djupa motviljan finns även fast förankrad hos gemene man, vilket jag märkte senast i går när jag råkade överhöra ett affärsbiträde som diskuterade presidentvalet med en kund där båda svor högt över ”idioten” Trump – det är helt enkelt så man ska tycka om man är politiskt korrekt i Sverige. Etablissemanget har verkligen lyckats med sitt idoga arbete med att få hotet Trump att framstå som ett monster.

Majoriteten av svenska folket har egentligen inte en aning om vilka politiska mål Trump har eller vad han gjort för landet under den här mandatperioden och än mindre vad Biden tänker driva för politik, vilket man kan belasta media för som istället för att neutralt informera som sig bör ägnar sig åt att fokusera på personerna – åtminstone en av dem, medan den andra får flyga fritt under radarn.

De flesta svenskarna har helt enkelt inte läst på, utan lyssnar blint på lögnerna som massmedia matar dem med, men kan man belasta medborgarna för deras brister i att sätta sig in i den amerikanska politiken när de inte ens kan göra det i Sverige som berör oss primärt – något som blir tydligt vart fjärde år när majoriteten av befolkningen röstar på den som kastar ut de saftigaste köttbenen utan förbehåll för vad partiet ifråga uträttat de senaste fyra åren? Troligen inte, men det är förbannat sorgligt att vår befolkning består av en så stor grupp lallande får som låter sig styras in i utsedd fålla utan några som helst faktakontroller eller protester.

Detta ger vid hand att vi inte kan förvänta oss särskilt mycket av valet i Sverige 2022, för kan svenska folket inte ens se igenom propagandan från media i fallet med det amerikanska valet så ger jag inte mycket för att man kommer att sätta sig in i vad som egentligen gäller inför vårt eget förestående val där väldigt mycket står på spel. Folk orkar helt enkelt inte ta reda på saker själva utan tycker det är enkelt att bli matad med information som man förutsätter är rätt eftersom den kommer från våra etablerade nyhetsorgan. Det är därför vi har ett överflöd av politiker som bryr sig mer om sig själva än att ha medborgarna och rikets bästa för sina ögon – det ställs liksom inga krav från folkets sida.

Skrämmande och det gör att man tappar hoppet om att Sverige någonsin ska kunna förändras – det är trots allt väljarna som har makten i sin hand och okunskap i kombination med oförmågan att själv söka upp information kommer bara leda oss vidare in i fördärvet istället för ut på andra sidan som är en nödvändighet om vi ska överleva som nation.

#kunskapärmakt

21 reaktioner till “En propaganda utan dess like ger en försmak av vad vi kan vänta oss i kommande val

 1. Jenny, så illa är det. Vi som under flera år försökt sprida obekväma sanningar till Folket – vi går snart och lägger oss och drar täcket över oss!

  Gillad av 1 person

 2. Jag säger till mina SD röstande vänner. Övertyga er hustru om att rösta på SD, eller er man då för de kvinnliga vännerna. Kan ni sen övertyga en till så var glada. Räcker det? Tja, har SD idag 18 % så borde det ge 30 – 35 % i valet 2022.

  Gilla

 3. Om Trump förlorar…..vem skall vår
  Etablissemangsmedia då spy galla över och idiotförklara ….jo jag tror
  SD…..Polen och Ungerns Orban
  …. fortsättning följer!!!

  Gillad av 1 person

 4. Vem vet, alltid när man tror sig veta vad som ska hända så händer något annat. Det har vi ju alla upplevt och upplever nu. Så vi får hoppas på slumpen, den ”svarta svanen” (om ni är bekanta med uttrycket) eller nåt liknande. Vi får hoppas att något händer så att det blir en anständig och rentav intressant och gammaldags ”normaldemkokratisk” valrörelse.
  Jag hoppas men tror inte riktigt på det.

  Gilla

 5. Om Biden vinner valet är vi tillbaka på ruta ett, han lär säkert fortsätta bevaka sina intressen i Syrien. Han lär säkert reta både Putin och turkarna vad det gäller Syrien och USAs rätt till både landet och oljan. Demokraterna hittar säkert nya länder att invadera och nya länder som de ser som skurkstater. Tänker mest på både Iran och Nord Korea, Kina tror jag inte han vågar sig på eftersom han kryper redan nu för Kina. Sen finns ju alla de andra länderna som USA kan tänkas plundra och djävlas med, tiden med Trump tror jag har varit en av de bästa i USAs historia, han satte de vanliga amerikanerna först och han hade en tanke att göra väl. Men under skrivande stund så verkar det vara slut på den epok, om nu demokraterna vinner så lär vinden blåsa både hårdare och snålare.

  Gillad av 1 person

  1. Tycker du verkligen att Trump satte vanliga amerikanerna först. Ökande 30% fattigdom, kravaller, mord, våld, konflikter, hemlösa, och varenda levande amerikan är skyldig 80,000 dollars (600,000 kronor), 200,000 döda i corona, och så handelskriget som har kostat vanliga amerikanare skjortan, ekonomin och hela samhället kollapsar. För mig låter det inte så bra i alla fall.

   Gilla

   1. Några saker som Trump medverkat till under sin mandatperiod som inte är något att skämmas för:

    Trump har skapat 7 miljoner jobb sedan han tillträdde. 661.000 nya jobb i september. Börsen var All-time-high. Företagen flyttade tillbaka till USA. Utländska investerare har ökat dramatiskt.

    Lägsta arbetslöshet någonsin bland
    Latinamerikaner och Afroamerikaner.
    Minimilönen höjs.

    Räddat 100.000 barn från
    pedofiler & trafficking.

    Inte startat något krig, utan skapat fred mellan länder – däribland i Mellanöstern.

    * Rekordantal av regler eliminerade som skadar småföretag.
    * Undertecknad välfärdsreform som kräver att vuxna med funktionshinder som inte har barn ska arbeta eller söka arbete om de har välfärd.
    * Under Trump godkände FDA billigare generiska läkemedel än någonsin tidigare.
    * Reformerat Medicare-program för att hindra sjukhus från att överbelasta äldre med låg inkomst för sina läkemedel – vilket sparar äldre 100-miljoner dollar bara detta år.
    * Undertecknat rätt-till-försök-lagstiftning som tillåter terminalt sjuka patienter att prova experimentell behandling som inte var tillåten tidigare.
    * Säkrade 6 miljarder dollar i ny finansiering för att bekämpa opioidepidemin.
    * Undertecknat VA Choice Act och VA Accountability Act, utökad VA-telehälsotjänster, walk-in-clinics och samma dag akut primär- och mentalvård.
    * Den amerikanska oljeproduktionen nådde nyligen rekordhöga nivåer så vi är mindre beroende av olja från Mellanöstern.
    * USA är en nettoexportör av naturgas för första gången sedan 1957.
    * Nato-allierade ökade sina försvarsutgifter på grund av hans presskampanj.
    * Återkallade Förenta staterna från det jobbdödande klimatavtalet i Paris 2017 och samma år ledde USA fortfarande i världen genom att ha den största minskningen av koldioxidutsläpp.
    * Hans domstolsdomare har nominerats snabbare än någon annan ny administration, vilket bekräftats av högsta domstolens Neil Gorsuch och Brett Kavanaugh.
    * Flyttade USA: s ambassad i Israel till Jerusalem
    * Gick med på ett nytt handelsavtal med Mexiko och Kanada som kommer att öka antalet jobb här och pengar som kommer in.
    * Nådde ett genombrottsavtal med EU för att öka USA:s export.
    * Införde tullar på Kina som svar på Kinas tvångsöverföring av teknik, stöld av immateriella rättigheter och deras kroniskt kränkande handelspraxis, har kommit överens om ett handelsavtal med Kina.
    * Undertecknad lagstiftning för att förbättra National Suicide Hotline.
    * Undertecknade den mest omfattande lagstiftningen om barncancer någonsin i lag, som kommer att främja forskning om barncancer och förbättra behandlingar.
    * Lagen om skattesänkningar och arbetstillfällen som undertecknades i lag av Trump fördubblade det maximala beloppet för barnskatteavdraget som var tillgängligt för föräldrar och höjde inkomstgränserna så att fler kunde hävda det.
    * Det skapade också en ny skattelättnad för andra anhöriga.
    * Under 2018 undertecknade president Trump en finansieringsökning på 2,4 miljarder dollar för Child Care and Development Fund, vilket totalt gav 8,1 miljarder dollar till staterna för att finansiera barnomsorg för familjer med låg inkomst.
    * Skattkrediter för barn och beroende vård (CDCTC) som undertecknats i lag av Trump ger en skattekredit som motsvarar 20-35% av barnomsorgskostnader, 3000 dollar per barn och 6000 dollar per familj + Flexibla utgiftskonton (FSA) gör att du kan avsätta upp till 5000 USD i skatt före användning för barnomsorg.
    * Under 2019 undertecknade president Donald Trump Autism Collaboration, Accountability, Research, Education and Support Act (CARES) i lag som tilldelar 1,8 miljarder dollar i finansiering under de närmaste fem åren för att hjälpa människor med autismspektrumstörning och för att hjälpa sina familjer.
    * Under 2019 undertecknade president Trump två finansieringspaket som gav nästan 19 miljoner dollar i ny finansiering för Lupus-specifika forsknings- och utbildningsprogram, samt ytterligare 41,7 miljarder dollar i finansiering för National Institutes of Health (NIH), den största Lupus-finansieringen någonsin.
    * Ytterligare en kommande prestation att lägga till: Under nästa vecka eller två kommer Trump att underteckna den första stora anti-robocall-lagen på decennier som kallas TRACED Act (Telefon Robocall Abuse Criminal Enforcement and Deterrence.) När det är rätt kommer TRACED Act att förlänga under vilken tid FCC måste fånga och straffa dem som avsiktligt bryter mot begränsningar för telemarketing. I propositionen krävs också att rösttjänstleverantörer utvecklar en ram för att verifiera att samtal är legitima innan de når din telefon.
    * USA:s aktiemarknad når kontinuerligt rekordhöga rekord.
    * Trump gjorde allt detta medan han bekämpade uppenbara övergrepp och anklagelser.

    Gilla

   2. Jag tror knappas du får medhåll där.
    Skapat jobb, OK 13% till 8% arbetslöshet.
    3% av USA företagen i Kina funderar på att flytta, ingen har gjort det.
    Börs spekulationen är lavinartad, som före en krasch
    Skiljt tusentals barn från föräldrarna.
    Fred i Afghanistan, Syrien, osv. tveksamt.
    Läkemedel, stött BigPharma, kanske.
    Oljeproduktion, miljöfarlig frackning och ökar fossilbränningen.
    NATO, ökat rustningarna och militariseringen.
    Parisavtalet, jobben i miljöförstöringen bevaras.
    Laddat och politiserat HD i eget intresse
    Ambassaden i Jerusalem, cementerade USAs makt
    Tullar mot Kina, som betalas av USA företagen, ökad Kina export till USA .
    Tvångsöverföring av tekning förhindrar USA plundring (Apple exempel)
    Skattesänkningar, katastrofalt ökande underskott.
    Som sagt, Trump kandiderade in till USAs president, utan global militär härskare och diktator.

    Gilla

  1. Trump är ingen idiot. Han är en envåldshärskare och militärdiktator ”in waiting”, Nu har vi förhoppningsvis fått se att han stoppats och stoppat en historieupprepning av 1933 till 1946.

   Gilla

   1. Du får sluta att tro på allt som media förmedlar. Trump är inte perfekt, men vem är det? Definitivt inte alternativen hos ”Demokraterna”, utan snarare tvärtom. De har flera som önskar inget annat än att bli president och skulle så ske, så kan det bara sluta i en katastrof (Pelosi, AOC, Clinton m.fl.) Dock har de flesta i USA fått det bättre under Trumps styre. Antal röstande ifrån de svarta och latinoamerikanerna har aldrig varit så högt för en republikansk president, som vid detta val. ”Demokraterna” vill anpassa sig till FN:s Agenda 2030, där globalisterna får som de vill. Läs den, så kommer du att känna igen mycket ifrån vad man ägnade sig åt i Sovjet och DDR. ”D.” är också för fri invandring, på samma sätt som de ‘folkvalda’ i Europa, som inte leder till något annat än kaos.

    Gillad av 1 person

 6. Mina vänner och bekanta som bor i USA tycker vi Svenskar är idioter som försörjer
  ”Hela världens låtsas flyktingar” och ger bort massa pengar till ”kriminella och korrupta länder”.

  Många är invandrare som röstar på Trump. Hedliga och ärliga människor skyller på
  Illigala flyktingar och deras anhöriga som jobbar svart och sänker lönerna för vanliga arbetare.

  Rika vill bli rikare och ju fler illigala lågutbildade det finns ju sämre blir det för alla arbetare.
  De sänker lönerna och rättigheterna.
  Rika bryr sig bara om en sak att bli rikare och är villiga att trampa ner hur många arbetare som helst.
  Har landet välutbildade och starka arbetare så blir alla jobb högre värderade och de rika vågar inte
  Trampa ner på starka arbetare.
  Sverige var under 1960 -1970 talet ett land på rätt väg sen kom flyktingar och
  Tog jobb till vilka villkor som helst och sakta men säkert blev arbetsrörelsen svag och
  Företagarna starkare.

  Alltså så borde alla människor förstå att lågutbildade invandrare drar ner allas rättigheter.
  Står man inte upp för sina rättigheter så blir man överkörda.
  Tramp är en affärs man och i hotellbranschen. Inser man att kunnig och välutbildad personal
  Gör jobbet bättre än lågutbilda. Vilket höjer statusen på hotellet och vinsten.

  Gillad av 1 person

 7. Du har mer rätt än jag tror du själv förstår. Gå tillbaka till Tyskland förra seklet, jag har intresserat mig mycket för detta genom åren. Ta en titt på filmerna från Nürnberg rallyt 1923 etc. (1927). De mest berömda filmerna är av Leni Riefenstahl mellan 1933 and 1935. Hon döpte sin första film till ”Der Sieg des Glaubens”, ungefär ”En seger för tillit och förtroende”, fritt översatt. Kom ihåg att historien ännu inte var skriven. Det var briljant, fantastiskt, du kommer att ryckas med. Nationalsocialisterna utnyttjade skickligt den nya teknologin då, radio, film och massmedia, och det blev grunden för deras makt att styra folket. De propagandametoderna ligger till grund för all påverkan idag, reklam och politik, idag webben. Så kan dagens demokrati styras. När demokratin skapades fanns inte de styrmöjligheterna. Idag brukas dom friskt. Media, Facebook, Twitter, Instagram osv är alla centralt styrda och kan censureras. Det är därför makteliten är så vettskrämd för Kinas nya teknologi, TikTok, WeChat, osv. Den kan inte styras centralt för informationen finns endast på användarens mobiler, inte på en central server. Du kan censurera centralt lagrad information, media, Twitter, att censurera 2 miljarder mobiler är inte så lätt.

  Gilla

   1. Ja det är det. Som IT ingenjör har jag inga svårigheter att öppna programmen och kolla vad koden verkligen gör. Jag kan göra liknande med Windows, och Windows kollar dig var trettionde minut, allt du gör och skriver på Facebook, Instagram eller Twitter går direkt till NSA och CIA, läs vad Snowden har skrivit, du har väl hört om datalagringsdirektivet, köper du en biljett vet Storebror i Sverige, och USA, vem du är och vad du gör. Den stora skillnaden med USA program är att i USA, och Sverige, lagras allt centralt på en server, som är tillgänglig för massövervakning. Kinas program lagrar all din personliga information, meddelanden, bilder, etc, på din mobil, så vill någon massövervaka måste dom ta sig in i ett par miljarder telefoner. Så stoppas massövervakning, och det är därför svenska staten är i full panik över alla Kina-program. Det går inte att massövervaka och sprida propagandan. En bättre förklaring här. https://sputniknews.com/analysis/201908091076503742-to-avoid-us-big-techs-wiretapping-users-should-shift-to-chinese-software-devices/ Nazisterna propagandametoder fungerar utmärkt i Sverige, en del tror på WeChat och Huawei övervakning.

    Gilla

 8. Bra Jenny! Tycker synd om Amerika. Jag minns Carter-eran. Jag var ung då men den var USA:s förödmjukelseperiod. Det behöver inte bli lika illa nu, men USA bekämpar en Covid nu som Carters föregångare bekämpade kommunismen.

  Gillad av 1 person

  1. ”USA:s förödmjukelseperiod” De är mörkat i svenska media, vilka som bekant är USAs propagandakanaler, orsaken till Sovjets fall var att USA i maskopi med Saudiarabien manipulerade handeln och valutorna. Det satte stopp för sovjetkommunismen. Kina avskaffade själva kommunismen efter 1976. I Sverige lever den ännu, under annat namn. Tyvärr tycks det inte gå så bra för covid bekämpningen i USA. En USA finansiell krasch och inbördeskrig är väl den stora faran för världen nu.

   Gilla

 9. Detta försvann, var det filtren som spökade igen.
  Jenny, jag respekterar naturligtvis din åsikt, men jag har väldigt svårt att dela den. När jag ska läsa en artikel konverterar jag den till en lokal fil, då riskerar jag inte att bli avbruten av reklam och liknade. Den finns alltså kvar på min dator. Just nu läser jag på SvD att ”USA befinner sig i en ”krigs­ekonomi” och det är ”katastrof­hjälp” som behövs.”
  https://www.svd.se/harvardekonom-nu-behovs-katastrofhjalp
  Det blir dessutom allt värre när Kina, Ryssland, Iran osv avslutar USAs dollarhegemoni, dom kan inte bara trycka mer pengar i framtiden. När jag går tillbaka i artiklarna är det ett bibliotek av ekonomiska problem under Trump, en tidvattenvåg av konkurser, självmord och problem för företag efter de höjda kostnaderna orsakat av Trump’s ekonomiska politik mot Kina. Hur skall de gå för Sverige?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s