Bankchef i Pakistan ihjälskjuten efter anklagelser om blasfemi

En pakistansk vakt sköt i går ihjäl en lokal bankchef i den östra provinsen Punjab efter att ha anklagat honom för att ha förolämpat profeten Mohammad. När vakten Ahmad Nawaz greps av polis började han skandera slagord av kärlek till profeten, vilket drog till sig uppmärksamhet från lokala ”islamister” som sprang dit och började krama vakten för att visa sitt stöd. Senare omringade islamister polisstationen i staden Khusab där Nawaz förvarades, för att uttrycka sitt stöd för vakten.

Bankiren Imran Hanifs familj förnekade att han hade begått blasfemi, utan att han snarare älskade profeten.

Blasfemi är ett kontroversiellt ämne i Pakistan och det finns många exempel där personer dömts till livstids fängelse eller dödsstraff. Oftast brukar folkmassor eller enskilda individer ta lagen i egna händer och attackera de som man anser ha hädat. 2011 dödades till exempel en guvernör i Punjab av sin egen vakt efter att han försvarat den kristna kvinnan Asia Bibi som anklagades för blasfemi – ett fall som för övrigt fick internationell uppmärksamhet samt slutade med att hon efter åtta år i fängelse där hon väntade på dödsstraff till slut släpptes fri och flydde till Kanada.

Är det något som jag aldrig kommer att förstå mig på så är det Pakistans blasfemilagar. Att ett samhälle kan vara så genomdränkt av religiösa villfarelser är för mig obegripligt och bara tanken på hur många oskyldiga personer som dödats på grund av falska rykten fyller mig med obehag. Jag hoppas sannerligen att vi aldrig införlivar denna typ av lagar i Sverige, utan istället strävar mot att bli ett mer sekulariserat samhälle.

#sekulariseramera

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/11/05/Bank-guard-kills-manager-in-Pakistan-over-insulting-Prophet-Mohammed

5 reaktioner till “Bankchef i Pakistan ihjälskjuten efter anklagelser om blasfemi

 1. Tja, som vanligt, där för många av befolkningen har islamisk tro så är det så där…..kolla länderna där islam regerar, kolla de palestinska områdena som får miljarder av Sverige, FN och EU, ingen demokrati där precis…..korruption, korruption, allmosor till de som behövde pengarna. Tom vår försvarsminister har fått medalj av Abbas som tack för sitt generösa stöd till islam…..

  Apropå banker så tjänar de svenska bankerna fortsatt formidabelt med pengar. De använder våra pensionspengar, de ger oss krediter som vi aldrig kommer kunna betala tillbaka, de får oss att tro att det kommer gå bra….

  Svenska nyblivna pensionärer blir chockade när de ser att de får högst 50 % av sin lön i pension….
  Efter ett helt yrkesliv får de en pension som knappt går att leva på….

  Denna vecka rullar S ut den planerade ”familjeveckan”…..

  Vem kan leva på sin pension idag om man inte har varit hyggligt välavlönad och DESSUTOM sparat…..men sparar man så försvinner pengarna i avgifter, på nåt märkligt sätt är det alltid någon annan som ska sin del av mina pengar….

  Gillad av 2 personer

 2. Jag skriver följande under den rubrik där banker nämns för att det ska få nån anknytning till just rubriken. Banker är ju samma sak som pengar, eller hur? I Sverige är bankerna heligt fredade, när de slösat bort eller stulit våra pengar, när de levt över våra tillgångar så säger de ”sorry” och så får svenskarna släppa till skattepengar igen för att rädda dem. Eller, som det nu sker, våra pengar tas ifrån oss via lägre pensioner och via högre avgifter på allt, allt….

  När valet i USA är klart och en förstummad värld får veta vem som blev president……då hamnar vi alla åter i vår svenska vardag igen…med en duns är vi i verkligheten igen efter denna medietripp, för en tripp är det, underhållning en stund medan vi glömmer terrordåden i Paris och Wien…..

  Hur tror ni att Corona slår på Sveriges ekonomi, på EU:s ekonomi och på USA:s ekonomi? Det sätt ekonomin och världen är organiserad på förutsätter, ja rentav kräver, att hjulen snurrar hela tiden. Det gör de inte nu samtidigt som Sverige har samma höga kostnader för den invandring som skett och den som pågår – alltså, fortsatt höga kostnader trots att inflödet av pengar till maskineriet är mycket, mycket lägre.

  Det är DÄRFÖR som Sverige måste låna dessa ofantliga summor utomlands. För att kunna betala pensioner, skatter och bidrag och 60-80 miljarder till andra länder via SIDA. Inte ens försvaret kan få de pengar som behövs för att rusta till en miniminivå. Sverige har ca 10.000 soldater……jösses, Sydkorea har 1 soldat per 83 invånare, Sverige har 1 soldat per 1000 invånare, på ett ungefär.

  Hur länge kan det här fortsätta tror ni? Så många nyblivna pensionärer vill och behöver extrajobb för att kunna leva anständigt. Speciellt kvinnor.

  Hur länge kan det fortsätta att ALLA ska ha en så hög minimilön? Hur länge, tror ni, att Sverige och svenskarna kan fortsätt långa pengar för att så många ska få driva runt på dagarna? Unga, kroppsligt friska! Kvinnor som aldrig har arbetat och betalat skatt och som ALDRIG KOMMER att arbeta? Det de gör är att de producerar barn och så tickar barnbidrag osv in. Hur länge klarar Sverige ett sådant tillstånd.

  Demografin och pengarna är det som till slut avgör allt. Ovanpå det har vi nu islam här. Islam är inte förenligt med demokrati. Hur ska allt detta lösas?

  Inte undra på att vår statsminister nu ”sätts” i karantän.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s