Kommer publicering av Muhammedkarikatyrer i danska tidningar få konsekvenser?

För ett tag sedan skrev Pernille Vermund, partiledare för det danska nationalistiska partiet Nya Borgerliga i Danmark, ett Facebookinlägg där hon deklarerade att partiet ämnade köpa annonsplatser i alla stora danska tidningar för Muhammedkarikatyrer. Partiet har samlat in en halv miljon danska kronor för att köpa annonsplatserna, men eftersom Vermund fick nej från samtliga tidningar så har jag inte rapporterat om det.

I går sade dock både Weekendavisens chefredaktör Martin Krasnik och Berlingskes chefredaktör Tom Jensen ja till att ta in annonsen, vilket glädjer Vermund som vill att medierna använder den pressfrihet som finns i Danmark.

Den tidigare chefen för danska polisens underrättelsetjänst (PET), Hans Jørgen Bonnichsen, anser dock att publiceringen kan bli farlig eftersom man leker med alla andras säkerhet.

Vi får se hur reaktionerna kommer att bli – det är helt klart något som får känslorna att svalla hos många.

Visst ska media använda sin pressfrihet och ämnet behöver verkligen diskuteras mer, men är det så klokt att just nu strö mer salt i såren genom att fortsätta provocera? Dessa intoleranta extremister har klart och tydligt visat att man struntar fullständigt i vilka lagar som råder kring yttrandefriheten i väst – för dessa individer är det bara svart eller vitt, antingen är man med dem eller emot. Risken är således stor att oskyldiga offer kan attackeras i Danmark, där exempelvis galningarna i Hizb ut Tahrir är aktiva.

Yttrandefriheten bör absolut diskuteras mer i skolor, tas upp i olika medier och vara ett ämne på agendan hos våra politiker, men när partier försöker ta politiska poäng på det här sättet och samtidigt riskerar medborgarnas säkerhet tycker jag inte att det är en särskilt genomtänkt idé. Fortsättning lär följa.

https://www.friatider.se/danska-tidningar-ska-publicera-muhammed-karikatyrer

18 reaktioner till “Kommer publicering av Muhammedkarikatyrer i danska tidningar få konsekvenser?

  1. Nej, som jag skrev bör det diskuteras vidare både i media och skolor samt definitivt i riksdagen, kanske även andra sätt, men att som politiskt parti annonsera karikatyrer i dagstidningar kanske inte för något gott med sig. Vi får se.

   Gilla

   1. Dags att halshugga lite oskyldiga folk som hämnd efter att den här utsällningen genomfördes…

    http://ohlson.se/index.php/utstallningar/ecce-homo/

    Hmmmmm..konstigt, det blev inga halshuggningar av oskyldiga personer.. undrar varför? Det kanske var fel sorts anhängare till den häcklade religionen….eller det var fel religion som häcklades, Vad vet jag? Lite märkligt är det ju i alla fall…

    Gilla

  2. Du tycker alltså att det är i sin ordning att bemöta ett världsfrånvänt beteende med ett barnsligt beteende? Båda sidor är lika dinga i bollen.

   Gillad av 1 person

 1. Islam fortsätter att dominera en stor del av nyhetsflödet i världen. Mest är det våld, våld och våld som kommenteras.
  När islamisterna 2005 angrep Danmark när Jyllands-Posten publicerade satirbilder som sades föreställa profeten Muhammed teg den svenska regeringen. Under andra världskriget fanns åtminstone bortom det officiellt neutrala tydliga ställningstaganden FÖR Danmark, FÖR Norge och FÖR Finland, ”deras sak var vår”.

  Idag tar vår regerings ställning FÖR islamisterna genom sin tystnad. Regeringen tar därmed ställning FÖR islamisterna och MOT svenska folket. Någon annan tolkning är inte möjlig annat än möjligen av Jonna Sima och liknande personer.

  Sverige har upplåtit sitt territorium till kvotflyktingar sedan 1950. I år tar vi emot 5 000, under 2019 tog Sverige också emot 5 000. Det blir några städer fulla med kvotflyktingar sedan 1950. Numer flygs de in som kungligheter och får ”all inclusive” direkt utanför flygplansdörren.

  När fick arbetslösa svenskar i i t ex Värmland, ja hela Norrland sådant omhändertagande?
  Undrar när regeringen anser att Sverige har fått nog med utlänningar? Kanske när det är 50 – 50 i andel svenskar/utlänningar?

  Gilla

 2. Kære Jenny Piper! Jeg læser nærmest alle dine indlæg, og jeg påskønner vitterlig dine indlæg! Men kære Jenny – her er jeg langt fra enig med dig! Dagligt begås voldtægter, grove overfald i Sverige, Danmark ja hele Europa! Med tanke på hvilke mørke og onde kræfter vi er oppe imod, så er det sgu’ på tide, at vi som danskere, svenskere, nordmænd, tyskere, italienere, grækere, franskmænd osv. tager fat om nældens rod! Med tanke på hvor mange trusler fra rabiate, radikaliserede onde, mørke kræfter der vil os til livs, har vi kun et middel! Vi siger fra, og viser at vi ikke er bange, skræmte kujoner, der sidder tilbagelænet i vores sofaer! Efter de sidste terrorangreb i Frankrig på grund af satiriske tegninger, som er en dansk måde at udtrykke sig på! Det fremkalder smil på læben og vi morer os! Samtidig gør vi brug af megen humor og ironi! Vi er nødt til at handle NU! Med de nokkefår i danske og svenske, norske regeringer, har vi borgere hver især en forpligtelse til at agere! Når Pernille Vermund vil vise disse satiriske tegninger, er det ganske enkelt for at vise, at vi ALDRIG underkaster os en grum, forfærdelig, gemen og grusom ideologi! Frankrig og den franske befolkning SKAL ha’ vores opbakning og støtte NU! Terrorangreb vil med eller uden tegninger fortsætte, og jeg nægter, at bukke under for sindssyge, gale psykopater, der er så radikaliset og fuldstændig uden for rækkevidde, og aldrig burde være kommet ind i Europa! Der trues dagligt både overfor politikkere og danske borgere, der ytrer sig! Om jeg må lade livet, fordi jeg kæmper for den frihed, som jeg er vokset med op med takket være frihedskæmpere der med allierede under 2. verdenskrig fik nazismen stoppet! Nu gælder det mig og os at kæmpe mod ligeså onde mørke kræfter islamismen! De demokratiske, de danske værdier, retten til ytringsfrihed skal vi kæmpe for, uanset hvad det koster!

  Gillad av 2 personer

   1. Kæreste Jenny! Det er så gu’ også forskrækkeligt, men med tanke på at disse radikaliserede åbenlyst håner os for vores angst, skræk og laden stå til, må vi handle nu! Jeg har længe efterlyst handling, men det kræver sammenhold, både fra svensk og norsk side! Vi ender i krig overalt i Europa, men spørgsmålet har kun været hvornår! Krigen nærmer sig, og vi skal aldrig give afkald vores demokrati, vores værdier og ytringsfrihed! Det disse forkvaklede radikaliserede uvæsner har til sinde er, at føre krig mod menneskeheden for at få deres forskrækkelige, umenneskelige, undertrykkende og vanvittige ideologi indført alle steder i Europa ja hele verden! Det er Erdogan der puster til ilden! Det er imamer ligeså! Der prædikes had mod alt og alle, der ikke vil underkaste sig en modbydelig ideologi! Samtidig foregår der etnisk udrydning flere steder i verden der erkender sig til kristendommen! EU med Merkel i spidsen er ansvarlige for den situation Europa står i, og vore usle regeringer sidder handlingslammede og skræmte! De forsøger at nedtone og lyver, så vandet det driver! Men vi har efterhånden forstået deres skjulte agenda mange af os, og mit håb er, at vi kan stille disse mennesker i regeringerne for en rigsret med anklagen om landsforræderi! Knus og kram!

    Gillad av 2 personer

   2. Ett krig kräver oundvikligen oskyldiga offer. Om vi inte vill att oskyldiga dödas nu, vad händer den dagen sharialagar gäller här? Vi läser om hur de som inte beter sig ”rätt” i muslimska länder behandlas. Så, jag tror vi måste acceptera ”collateral damage”. Vill jag att mina barnbarn mördas? Nej, men risken är stor att de kanske mördas i framtiden istället. Kriget är här. Vill vi utkämpa det eller ska vi vika ner oss?

    Gilla

 3. Varför är det alltid vi som ska anpassa oss? Hur mycket eftergifter vi än gör så blir det inte nöjda, de har fått smak på mer och ser att de är inom räckhåll för dem. Varför är det alltid vi som ska rätta oss så vi inte gör något inkorrekt, vi ska alltid visa hänsyn så vi inte ”kränker”, ”vanhedra” eller ”förödmjukar” någon inom denna ideologi. Varför kan inte de anpassa sig efter våra värderingar, normer och lagar? Passar inte vårt samhälle in för dem så finns det andra länder att åka till, ingen förbjuder dem till detta. Hade vi åkt till deras länder och försökt få in kristendom och vårt sätt att leva och se på samhället som vi hade viljat så hade det slutat med fängelse, utvisning eller döden. Så var är skillnaden mellan dom och oss? Jag ser inga problem med människor som vill väl, arbeta, betala skatt, göra rätt för sig och ta till sig vårt sätt, våra normer, våra värderingar och lagar, helt enkelt de har en vilja att ta till sig det svenska samhället och de västerländska sättet att leva. Det som pågår just nu liknar mer en invasion där de styrande gör allt för att tysta ner det som händer.

  Gilla

 4. Samtidigt som vi tvingas av tystnad och invaderas av galningar.
  Satsar Halmstad kommun på att garantera alla afghanistanier som
  Fått stanna pga den vidriga gymnasieamnestin. Ett jobb utan provanställning.
  Vilket gör dem till tvångsanställda för att få stanna.nu ska Göteborg göra lika dant.

  Alltså är illigala flyktingar viktigare än vad svenska folket vill.
  Att politiker kör över folkets vilja är odemokratiskt och vidrigt

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s