Muslimer förföljs inte i Frankrike enligt det franska rådet för muslimsk tro

Löftet från den franska presidenten Macron om att ta kampen mot radikala islamister har genererat nya protester i den muslimska världen. I Syrien bränns det bilder på Macron, i Libyen brinner den franska flaggan och i Qatar samt Kuwait ligger man i startgroparna för bojkott mot franska varor, medan man i Jordanien, Turkiet och andra stater uppmanar till att avstå franska produkter.

Som svar på attackerna mot Frankrike deklarerade ledaren för det franska rådet för muslimsk tro (CFCM), Mohammed Moussaoui, tidigare idag att muslimer inte är förföljda i Frankrike samt uppmanade franska muslimer att försvara nationens intressen.

”-Frankrike är ett bra land. Muslimska invånare förföljs inte, de kan fritt bygga sina moskéer och de kan fritt utöva sin religion. Vi vet att initiativtagarna till dessa hatkampanjer säger att de försvarar islam och muslimerna i Frankrike, men vi uppmanar dem att vara resonliga. Alla svartmålningskampanjer mot Frankrike är kontraproduktiva och skapar splittring. Fransk lag ger människor rätten att hata karikatyrerna av profeten Mohamed som betraktas som stötande av många muslimer, men jag stödjer Macrons hållning som har lovat att Frankrike aldrig ska avstå från tecknade serier eller rätten att håna religion.”

Representanter för CFCM träffade Macron på Elysee Palace i eftermiddags och det inger ett visst hopp när muslimska företrädare gör gemensam sak med Macron på det här sättet. Det är precis detta man saknar i den svenska debatten – raka rör från företrädare för det muslimska samhället som öppet tar avstånd från extremism samt uppmanar sina bröder och systrar att acceptera värderingarna i väst.

https://www.arabnews.com/node/1754406/world

16 reaktioner till “Muslimer förföljs inte i Frankrike enligt det franska rådet för muslimsk tro

   1. Det fanns säkert trevliga nazister också eller hur? Bekänner man sig till våldsideologin islam med inriktning på bl a aktiv kvinnodiskrimination och riktat kroppsligt och fysiskt våld mot kvinnor i alla åldrar har man gjort fel val i sin livsbana.

    Gilla

   2. Alla muslimer är inte islamister, lika lite som att alla svenskar inte är högerextremister. Men jag tänker inte lägga tid på att älta detta, då ni redan har er uppfattning klar.

    Gilla

   3. Magnus,

    Det finns faktiskt sekulära muslimer, som respekterar andras religiösa åsikter. Är själv bekant med fem praktiserande (den förste redan på slutet av 1980-talet – denne flyttade tillbaka till Libanon, när det lugnade ner sig där) och har genom åren träffat på ett antal med samma åsikt. Flera av dessa tar direkt avstånd ifrån sharia, då de anser att religiositet är en privatsak och inte skall pådyvlas andra (precis som sexuella preferenser …), inklusive missionerande, vilket är [genuint] kränkande. De uttrycker dessutom i handling ‘darura’, dvs hindrar något deras religiösa rutiner, så väntar dom till ett bättre tillfälle.

    Nationalsocialisterna samarbetade förvisso med radikala muslimer under Andra världskriget, men vad har de med detta att göra? Det finns exempel på värre ideologier, utöver de radikala delarna av Islam, som idag får husera fritt …

    Gillad av 1 person

   4. Jag säger bara att i så fall måste det finnas goda nazister också. Om man kan vara ”lite” muslim kan man också vara ”lite” nazist. Det kan ju inte vara så farligt

    Gilla

   5. Magnus B,ifall jag har förstått rätt så dagtingar Islam inte med sin övertygelse till skillnad från då SD som enbart existerar på Expos villkor.Man har sparkat så många bra människor och nu finns det bara cucks kvar.Jag kan be sme’n i byn att han svarvar till buttplugs att sätta in varje gång Expo trycker in i ert rectum.SD skulle kunna ha varit ett självklart val för mig men inte nu längre.Allah har visat sig vara större.SD är rövknulladde på ren Skånska.

    Gilla

   1. Kommentaren var i första hand till tompas11 men också till alla som vill vanliga människor,muslimer eller vilka som helst,nåt ont.Expoiter omfattas också av mitt äckel.

    Gilla

  1. SasjaL: Eftersom det inte, i alla fall mig veterligt, finns en moderniserad version av koranen, och ej heller några officiella uttalanden från imamer och andra s. k. ”lärda personer” om att det får göras undantag från vad som står skrivet i koranen, är de muslimer som är ”sekulära” inte att lita på. Är man muslim är koranens instruktioner att följa.
   Det finns ingen annan ideologi än islam som orsakar så mycket lidande i hela världen. Varför ska jag som icke religiös, icke troende, ateist behöva ta hänsyn till en sådan våldsideologi i mitt eget land? Religion är en hobby som utövas privat eller i särkilda lokaler utan störande av allmänheten eller arbetsmiljöer.

   Gilla

 1. Människor som hatar demokrati och hatar Frankrike eller
  Det land de flyttat till .
  Har inget där att göra och det borde räcka till utvisning.
  Då skulle hatet minska för har de kommit hit för att erövra landet eller
  För de flydde galenskaper som händer i deras hemländer.
  De visar 4-6 åringar små pojkar som de lär hata så varför ska vi ta emot
  Dessa så kallade galna och hatande människor.

  Man blir förvånad varje gång tv visar hur de reagerar och ännu mer reagerar man
  Att de bränner bilder på macron. Fransk flagga för en tecknad figur.
  De har rätt att göra allt och uppför sig som galningar och de muslimska ledarna
  Inser inte hur löjligt och omänskligt de uppför sig.

  Kanske skulle vi uppföra oss lika vidrigt och visa hat och inte låta deras barn vara ifred
  Då kanske vi skulle få färre som kommer hit.

  Gilla

  1. Tja, sk affektivt bemötande har väl testatats till dödagar-vad blev bättre??

   Om man söker:Daily Express 24/3 1933 för man fram nåt, som liknar vad Frankrike ev drabbas av anno 2020…
   $lump?
   Nope.
   Europa är målet… igen.

   Mvh Per

   Gilla

 2. Visst finns det människor inom den civilisationen som är bra, konstigt vore det annars. Men det är svårt att förneka att det inte är en mycket aggressiv kultur som hotar vår kultur, de sista hundra åren har de inte skapat mycket mer än elände för sig själva men även för många andra som inte vill bli indragna i deras kultur. Allt styrs av en bok som ingen absolut ingen får ifrågasätta, kritisera, häckla eller tvivla på, denna bok följs blint av de som tror på den. Finns inget av vårt västerländska tänk om demokrati, jämställdhet eller medbestämmande nä allt styrs av klaner, imamer och hur de tolkar denna bok. Det är ett katastrofalt misstag att tro att vi ska kunna integrera dessa horder av människor som inte delar någonting av vårt västerländska sätt att se på ett samhälle. Det vi ser idag är att de flyttar fram sina positioner på flera områden och skulle de bli ifrågasatta drar de fram islamofobi kortet, bojkotter, demonstrationer och förtäckta hot allt för att det är vi som ska rätta oss efter dem. Det finns sätt att stoppa detta men det krävs att alla vaknar och ser vart vi är på väg, och där är vi inte än. Den som tror att vi fixar detta eller sätter sitt hopp till en politisk lösning säger jag att det är en osund, sjuk, underlig tanke hos dem, själv tror tyvärr inte att det kommer att hända, eftersom den andra parten inte är intresserad.

  Gilla

 3. Kommentaren var i första hand till tompas11 men också till alla som vill vanliga människor,muslimer eller vilka som helst,nåt ont.Expoiter omfattas också av mitt äckel.

  Gilla

 4. Enigt en rättroende muslim, ej islamist alltså, ska kvinnor hållas kort eftersom de är mindre värda. Den som inte går ur vägen för ett rättroende muslim ska inte bara hållas kort utan måste hålla sig undan.

  Övriga förhållningsregler och hur en rättroende muslim ser på världen finns att läsa om i Koranen.
  Islamisterna däremot, de är terrorister. Regeringen har nu möjlighet att göra som Frankrike och sluta ge pengar och politiska plattformar till islamisterna. Islamisterna är cancer i den svenska samhällskroppen.

  Men det kommer inte ske så länge extremistpartiet MP får styra som en äkta muslimsk man bland kvinnor i politiken.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s