Kvinnliga resenärer tvingades genomgå gyn-undersökning på flygplats efter att nyfött barn hittats på toalett

Kvinnliga passagerare som flög från Qatars flygplats blev för några veckor sedan tvingade att genomgå en gynekologisk undersökning innan de kunde resa vidare efter att ett nyfött barn hittats övergivet på en flygplatstoalett.

Säkerhetspersonal eskorterade ett okänt antal kvinnor från flygplanet på Dohas internationella flygplats till ambulanser, där de undersöktes i syfte att hitta tecken på att de nyligen hade fött barn. Kvinnorna tvingades genomgå invasiva kroppsundersökningar (Pap-smet, intern undersökning av livmoderhalsen).

Incidenten ska ha skett den 2 oktober och blev kända efter att ett antal drabbade australiensiska passagerare berättat om händelsen. Ett av de första planen som involverades var Qatar Airways flight QR908 till Sydney som blev fyra timmar försenade. Även andra kvinnor av olika nationaliteter och på olika flighter drabbades, men omfattningen av incidenten är ännu inte känd och en utredning ska påbörjas.

Det australiensiska utrikesdepartementet uppger att de ser allvarligt på saken och Qatars utrikesminister förväntas skriva till sin australiensiska motpart den här veckan.

Flygbolaget har än så länge inte kommenterat händelsen. Enligt uppgift ska det nyfödda barnet ha dött, men det har inte kunnat bekräftas av säkerhetspersonal i Doha.

Qatar utövar den striktaste formen av islamisk lag, med hårda bestraffningar för kvinnor som blir gravida eller föder barn utanför äktenskapet.

Fy så förnedrande att behöva genomlida detta när man är på genomresa och man kan verkligen förstå att många kvinnor vill protestera mot den behandling de tvingats utstå. 👎

https://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2020/10/25/Qatar-forcibly-examined-women-after-newborn-found-abandoned-in-airport

6 reaktioner till “Kvinnliga resenärer tvingades genomgå gyn-undersökning på flygplats efter att nyfött barn hittats på toalett

  1. Det verkar rimligt. Bästa och snabbaste sätter att få fast förövaren. Vi är bara lite ovana i Sverige med polis som är polis. Mer orimligt är att polisen i Sverige inte får kontrollera personer som ej kan visa vilka de är. Tullen får bara titta på när skurkar för ut bilar, fyrhjulingar, maskiner, medicinsk utrustning osv. Vilket är värst? Vilket brott utreds mest rimligt? Göra något eller titta på? Tacka justitieministern för att kriminella kan göra vad de vill i Sverige. Sverige är det konstiga undantaget.

    Gilla

      1. Precis tompas11,här måste man se mellan benen🙃 annars kanske man i fortsättningen kan låta en hund nosa på passagerarna.Det finns ju hundar tränade till det mesta.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s